Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
-
geçen sene kaç puan ile kapatmıştı ?
-
Hocam puan türü var mı göremedim
-
@fthdyngc 70 küsur puanla mülakata kalınmıştı.
-
@onuktekin siz girdiniz mi sınava ? giren arkadaşlar yabancı dil soruları hakkında biraz bilgi verebilir mi ne düzeyde sorular vardı ? bir de iletişim teorilerinde 10 soru varmış hangi kaynak kullandınız ?
-
@fthdyngc Girmedim fakat geçen senede öyle hatırlıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam Sayıştay gibi önce test sonra klasik yapcaktı ama klasik yerine mülakata karar verildi sonradan.
https://forum.tercihiniyap.net/topic/5179/cumhurbaşkanlığı-i̇letişim-uzman-yardımcılığı-sınavı-soru-ve-cevapları/2 -
Alan bilgisi sinavinin içerigi ve tarihi hakkinda herhangi bilgi yok. Ayrica iibf 10 kişi..
-
10 kişi için çok çileli bir süreç olmamış mı... eleme sınavına ne gerek var ki? Ya da alan sınavına . 50-100 kişi alsa belki yapılabilir .
-
İngilizce sınavı YDS'den bile daha zor olmuştu ve toplamda 600 kisi geçmesi planlanırken 120 kişi ilk sınavı gecince direkt mülakata karar verildi.
-
@paraşütçü-walras alan sınavı yapılmadı yani öyle mi hocam?
-
@paraşütçü-walras o kadar zordu gercekten
-
tarih sorularındaki konular ne peki inkılap tarihi mi ?
-
@qwertt @Rögaritma aynen
-
İngilizce soruları zor ve saçmaydı. İletişim teorileri için aöf kitabı var nette Google dan yazınca çıkar faydalı ve yeterli bir kitap. Kolay direk bilgi soruları gelmişti.
Matematik de sayısal mantık tarzı ve problemdi. Tarihi hatırlamıyorum. Bu sinavda ingilizce en etkilisi diye düşünüyorum. -
@hayat999 aöf iletişim kuramları kitabından mı bahsediyorsunuz ?
-
Cumhurbaşkanlığı bile sınav yaparken adaylardan 90 TL para alıyo biz OSYM ye bosuna kızıyoruz demekki. ne diyim ki
-
@fthdyngc evet
-
Kpss şartı yok sanırım eğer öyleyse sınav otomatik olarak zordur diye düşünüyorum hayırlısı bakalım
-
geçen seneki sınav ing hariç gayet kolaydı, ama ing gerçekten zordu, zaten ing yi yapan kazandı. geçen sınavda 80 liraydı ücret şimdi 90 olmuş. yazıklar olsun dünyanın parası, ne diyelim..
-
aaaaaaaaaa