Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020
-
Gerçekten çok üzüldüm. Özellikle sabah başarılı yazıp daha sonra başarısız yazanlara. Kendilerine üzülmekten daha çok ailelerine üzüldüm. Annelere babalara sevdikleri varsa onlara. Çünkü eminim müjdeli haberi alınca çok ama çok mutlu oldular. Bu karmaşa gerçekten yakışmadı böyle köklü bir bakanlığa. Yeni kurulan veyahut özel bütçeli bir kurum değil ki! Geçmiş olsun herkese ne diyelim başka.
-
@LioN keşke güvenip eşime söylemeseydim. bütün ümidimizi buraya bağlamış değildik ama başarılı olarak görmek, eşimle 2 yıllık sürecin bitmesini kutlamak sonrasında da arayıp sonuçlar yanlışmış demek çok ağırıma gitti. Evet belki sonuçları giren kişinin hatası ancak 3 ayda açıklanan sonuçlarla birlikte kazanan listesinin açıklanmaması kafada soru işareti bırakıyor. Devletimize güvenemiyoruz daha ne diyelim?
-
Sabah "Başarılı" yazıyordu şimdi "2. yedek" yazıyor benim de. İstanbul Endüstri Mühendisliğine başvurmuştum. Elimde ekran görüntüsü de var. Bununla ilgili bişeyler yapacaklar varsa ben de katılabilirim. Çevreme kazandığımı söyleyip şimdi yedek olduğumu söylemek kötü oldu, 3 ay sonra böyle bir hata yapmaları inanılır gibi değil gerçekten. Hadi ben hali hazırda zaten mühendis olarak kamu kurumunda çalışıyorum ama işsiz olup sevinenlere bu yapılır mı? Yazık vallahi yazık...
-
@zodiac62 ayrıca 3 ay sonra açıkladılar
Çünkü güvenlik soruşturması yaptılar
Güvenlik soruşturmasını mülâkat sonucunda yapılması gerekiyor
Aksi halde bu hukuk dışı bir davranıştır.
Hukuk mu ?
O neymiş ben hiç görmedim ki -
ayarlamalar yapılamamıştır .
Listeler karışmış olabilir .
-
Sonradan olumsuz olan arkadaslar için üzüldüm. Ama haklarını yine de aramalılar bence. Olumsuz arkadaslar dan referansı saglam birine bilgi verildiyse sabah aramıstır hemen. Olumlu olsun diye. Tabi sonra da listeler karıstı. Tekrar düzenlediler. O ara sistem gitti tcler karıstı. Ayrıca liste değildi ki acıklanan sey tcler nasıl kayar karısır? Ülkede hukuk nerede adalet nerede? Hakkımızı aramak bile çogumuza yanlıs geliyor. Zaten bu kavramlara artık cok uzagız. Bu adamlar ülkenin ekonomisini yönetiyor. Paylasılan istatistikler bilgiler ne kadar dogru acaba? su basit listeyi bile hazırlamaktan aciz bir kurumun yaptığı tüm işlere güvenim sıfır bundan sonra. Zaten ülke ekonomisi de ortada. Onu da böyle yalan yanlıs yönetiyorlardır. Rezillikten başka hiç bişey değil!
-
@ekeblad keske bunu yazmasaydınız. 3 aydan bahsediyoruz yaklasık. Altı üstü 100 kişilik bir listeden. Bunu makul görecek kadar hosgörülü olamaz burada bence kimse. Heralde sizinki olumlu çünkü diğer başlıklarda bu kadar hosgörülü değildiniz
-
@sbf13 ankara siyasal mı
Hangi bölüm ? -
@sbf13, içinde söyledi: Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020
Olumsuz arkadaslar dan referansı saglam birine bilgi verildiyse sabah aramıstır hemen. Olumlu olsun diye. Tabi sonra da listeler karıstı. Tekrar düzenlediler. O ara sistem gitti tcler karıstı.
Olabilir ama 1 kişi değil ki. Baya kişi mağdur olmuş. Ama tabi bu yazdığın olabilir. Böyle bir şey olduysa, bu bir kıyımdır.
-
Gün geçmiyor ki güzel ülkemde skandalsız bir iş olsun. Son günlerde üzerine yeniden düşündüğüm bir söz var, Cemil Meriç'e ait, hatırlayanlar vardır: Vatanlarını yaşanmaz bulanlar, vatanlarını "yaşanmaz"laştıranlardır. Eskiden bu söze daha fazla mana yüklerdim, dayanma gücüm her geçen gün azaldığı için galiba bende ki manası da değişmeye başladı, sevgili Cemil Meriç bu günleri görse cümle bile kuramaz, içine kapanırdı sanırım.
Geleceğe yönelik umudumuzu bitirdiler, öyle ki büyük resim ne söylüyorsa, yakın planda yapbozun parçaları da aynı şeyi söylüyor, yozlaşmış bir sistemin içinde kendimizi paralar hale geldik. Ortada bir olay var ancak her şey o kadar bilgimiz dışında ve her şeye öylesine inancımızı yitirdik ki bir memur hatası olma ihtimali ile çeşitli dolaplar dönme ihtimali arasında seçim yapabilecek dirayeti kaybettik. Hak ettiğimiz gelecek bu değildi!
Sebebi ne olursa olsun başarılı olduğunu görüp sevdikleriyle mutluluğunu paylaştıktan sonra bir hata olmuş aslında başarısızsınız denilmesi...
Her şey bu kadar basit açıklanabilir mi gerçekten? Veri girişinde hata yapılmış denildiğinde, o insana yaşatılan duygusal yıkım ne olacak, bunun geri dönüşü, telafisi mümkün mü? Bu dünyada nasıl hesaplaşacağız ???
-
@plansız eskiden ben de bu sözü çok düşünürdüm, bir de babamın devlete küsülmez lafını! Neden giderler ki ülkeden neden başka bir ülkede mülteci olmak pahasına yaşamak isterler ki diye? O zamanlar adalete hukuka çok ihtiyac duymamısız demek ki! Komisyonun sorduğu saçma sapan soruları burada açıklamak istemiyorum. Daha ülkenin anayasasından ceza hukukundan habersiz, sadece önünde yazan bir kac bilgiyle insanları yargılayan ve bunu mülakatta acıkca gösteren bir komisyondan, böyle bir bakanlıktan, böyle bir sistemden ve böyle bir ülkeden daha ne umudum olabilir bilmiyorum. Daha ne yapabiliriz bu vatanı yaşanabilir kılmak için bilmiyorum. 30 yaşında saclarımı bembeyaz yapmaktan başka bir işe yaramayan bir devlete tüm bu olanlardan sonra nasıl küsülmez onu da bilmiyorum. Tek gayem çocukluğumdan beri okumak, kendimi geliştirmek, iyi bir yerlere gelmek, iyi birşeyler yapmaktı bu ülke için. Daha ne yapabiliriz bilmiyorum? Vatanı yaşanır kılmak, bulmak için?üzgünüm ama bugünleri görseler bu cümleleri yazanlar bile siz haklısınız çocuklar derdi eminim! Böyle berbat bir sistemin içindeyiz! Ve yapabileceğimiz hiç bişey yok ne yazık ki!
-
Hata yapmalarını geçtim
Her geçen gün türk lirasının değeri azalırken
Sadece normal bir geçim sağlayacak miktarda para kazanmak için onca sene okuyup emek veriyoruz sonunda sınavlara çalışıp başarılı oluyoruz ama mülakatta hep eleniyorum.
Bana bir şart koysunlar gece gündüz çalışıp yerine getireyim
Ama bu öyle değil ki
Niye eliyorlar neden almıyorlar bilmiyorum
Haklılar evet kamu dolmuş durumda ve daha fazla personele ihtiyaç yok
Tamam gidelim özelde çalışalım
Ama onları da görüyoruz aylardır bin lira ile geçinmeye çalışıyorlar
Maaşlarını alamıyorlar
Evet gidelim birsürü emek verelim başarılı olalım özele girelim 2300 lira maaşla çalışalım ve sadece karnımız doysun
Tamam ama Avrupada bir garsonun 2 günlük çalışıp kazandığı parayı bizim burda 1 ayda kazanmamız
Ağrıma gidiyor
Çıkıp desinler ki ekonomimiz müsait değil
Iyi durumda degiliz ama düzeltmeye çalışıyoruz eyvallah
Ama bir de kalkıp ülke ekonomisi gelişiyor,
Şaha kalktı, büyüdü diyorlar ya
Kendimi camdan atasım geliyor
Alakasız oldu kusura bakmayın -
@sbf13 Daha kötüsü ne biliyor musun dostum, bahsettiğiniz gibi fiziksel olarak gitmeyeceğiz zaten, burası benim vatanım, Allah mecbur bırakmasın, sanırım burada ölürüm, nasip olursa tabi, yine de gitmem lakin fiziksel varlığınızın beş para etmediğini hissettirdiklerinde ruhen terkediyorsunuz, gönül bağımız koparsa tamamen, işte o zaman fiziksel olarak kalsam ne olur gitsem ne olur
Ben her zaman elimizden geleni yapmaktan yanayım. Bugün az olur, yarın çok olur, yapılanlara inat yarından ümidimi kesmemek üzere yaşayacağım. Vatanım ve çocuklarımız için.
-
100 kişi içinden, kazanıp forumda yazan 4-5 kişi mi var şimdi yani? Doğru mu değerlendiriyorum?
Zaten yazan kişilerden 3'ü endüstri mühendisi. Diğer arkadaşlar nerede?
-
@shepherd kazanan toz oluyor hocam genelde illaki vardır kazanan arkadaşlar
-
@shepherd onlar yüksek torpilli elit kesim !
-
@hakantemiz sadece ekonomi değil adalet sistemi de çökmüş durumda. İnsana verilen değer de epeyce azaldı. Bu ülke için yapılacak hiç bir şey yok. Ben Avrupa ülkeleri için çalışma izni başvurusu yapacağım. Orda ne olarak çalışırsan çalış burdakinden daha rahat yaşarsın ve insan olduğunu anlarsın.
-
İstanbul / İşletme;
Başarılı. Sabah yayımlanan sonuçlara bakamadım. -
@Averroes sizin rekabet kurumu olmadı mı ?
-
silinmiştir