Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020
-
Hazine ile birleşmek maliyeye hiç yaramadı. Maliyenin elinde guy mhuy vmy kaldı onların da ilanı kim bilir nerde kaldı.
Keşke hazine müsteşarlığı hazine başkanlığı adıyla cumhurbaşkanlığına bağlansaydı. -
@RootofAllEvil kesinlikle katılıyorum
-
Ya da ilan. 50 maliye uzmanı 50 hazine uzmanı diye ikiye de ayrilabilirdi. Maliyedeki üstadlar neden alanlarını hazinecilere kaptiriyorlar ki. Neticede biri koskoca bakanlık diğeri mustesarlikti.
-
Dostlar bu bildiğimiz hazine ilanı muy ile ilgisi yok bence. Muy da yds yok ama hazine hep yds c vardı. Muy a bir anda yds c gelmez
-
@LioN kimsenin kimseye bişey kaptırdığı yok bilmeden konuşmayın. Ne hazineciler ne maliyeciler mutlu şu an olan ortamdan, yeni atamalarla ne hazineci kaldı bu kurumda ne maliyeci, yöneticilerin hepsi dışarıdan özelden atanıyor artık. Ayrıca ilanın hazine uzman yardımcılığı şartlarını taşıması çok normal maliyede uzmanların çalıştığı asıl maliyenin temelini oluşturan birimler bümko ve milli emlak gitti. Maliyede masak ve muhasebat dışında doğru düzgün birim kalmadı (zaten bu yüzden de koskoca bakanlık olma vasfını yitirdi). Hazinenin ise Sigortacılık hariç neredeyse tüm birimleri duruyor hatta hazine içinden yeni genel müdürlükler çıkıyor; borçlanma genel müdürlüğü gibi. Bu genel müdürlüklerde ingilizce bilmeden çalışamazsınız ki mailler, resmi evraklar ingilizce olarak gelebiliyor ve sürekli yurtdışı görevlere tek başına gönderiliyorsunuz bu açıdan bakarsanız asgari bir ingilizce şartı olması ilanın hazineye göre yapılması gayet normal.
-
@LioN Hocam ülkede Müsteşarlıklar Bakanlıklardan üstün olmuştur hep. Gümrük müsteşarlığı, Hazine ve dahi Milli istihbaratın müsteşarlık olarak teşkilatlandırılma gayesi buydu zaten açıkçası.
Şu an Bakanlıkta Hazine'nin açık ara ağırlığı var bu çok net. Kontrolörler Bakanlık içinde hiçbir Kurula bağlattırmadılar kendilerini, bağımsız kaldılar. Eski sdk da keza ayrı bir yapıydı. Hatta sddk olarak ayrı üst kurul olarak teşkilatlanıyorlar, bunu da kazandılar.
Uzmanlıkta da açık ara Hazine kaidelerine bağlı kalındı.
Işin açığı Hazine öncül, maliye ikinci planda şu an.
Arkadaşlar kimsede şöyle bir yanılgı olmasın. Daha doğrusu beklenti. Yeni bir muy ilanı gelmeyecek. Kadro bu ve ilan bu. Boşa bir beklentiye girilmesin diye söylüyorum, böyle bir umut gözlemlediğim kadarıyla. Yukarıda söylediklerimle ilanı birlikte değerlendirirseniz neden böyle bir ilan verildiği konusu daha net olur. -
@albertcamus bende kurumun yds si olmayanları umursayacağını sanmıyorum
-
@Keynesinho hayırdır kardeş sen niye atarlandin öyle. Bizlerde bu sürecin içindeyiz. Üç dört yıl öncesine kadar muy ilanı geliyordu aralıklarla. Sonbaharda alım yapıp ilkbaharda tekrar ilana çıktığı oluyordu. Şimdi bu kadro birdaha gelmeyecekse bu kaptırmak değilde nedir ALLAH aşkına. Elde kaldı bir dguy yarın onada elini atarlar zaten.
-
@LioN tamam da zaten muy kadrosu da huy kadrosu da mülga edildi geçen yıl kurum birleşmesiyle. Yani zaten maliye uzmanlığı ya da hazine uzmanlığı gibi bir ilan gelemezdi bunu beklemek demek zaten süreci hiç takip etmediğinizi gösteriyor çünkü şu an maliye uzmanlarının da hazine uzmanlarının da ünvanı hazine ve maliye uzmanı. Hazineye ait birimlerde çalışabilmek için de ingilizceye ihtiyaç olduğu için mecburen bu kadroya yds sınırı eklenmiş. Yani burada maliye uzmanlığını da hazine uzmanlığı da kimsenin kaptığı, kaptırdığı yok. Dguy dediğin şey gelir idaresi başkanlığına bağlı yani bakanlığın Merkez kadrosu değil o ünvanda henüz bir değişiklik yapılmadı kaldı ki zaten bi süre önce de dguy ilanına çıkılmıştı ihtiyaç olursa yine çıkarlar. Ama yeni bir kanun değişikliği olmadan Muy ya da huy ilanı gelmeyecek çünkü bu iki kadro da hazine ve maliye uzman yardımcısı ünvanın da birleştirildi.
-
@Keynesinho huy nasıl mülga edilmiş kardeş. Gördüğün üzere gelen 100 kişilik ilan eskinin huy'u işte. Olan muy kadrosuna olmuş
Masak ve muhasebatta calistirmak üzere YDS siz ilan pekala verilebilirdi. Neyse uzatmaya gerek yok. Sen rahat ol süreçlerden gayet haberdariz. -
Arkadaşlar bir şey soracağım bu kurumun yeterliği nasıl vergi müfettişliği çok kasıyorlar malum, bir de yds 70 aldık kuruma girdikten sonra yeterlik için bir daha almamız gerekiyor mu
-
@Eskır https://www.hmb.gov.tr/duyuru/hazine-ve-maliye-uzmanligi-yeterlik-sinavi-duyurusu
Sınavda 100 soru soruluyor. Konular da linkteki duyuruda belirtilmis. -
@jook bence hazine uzman yardımcılığı yeterliliğine bakmak lazım.
-
-
@lafz sokak röportajları için harika bir soru, stokastik nedir? Tabi hangi muhabir göze alır, bilemem.
-
@rassal hocam ona niye bakıyorsunuz anlamadım. İlana cıkan kadro hmuy onun yeterliligi de linkte belirtildigi şekilde. Hazine uzmanligi diye bir sey kalmadi neticede.
-
@jook yeni ilana göre muy kalmadı huy olarak iki kadro birleşti bence.maliyede test ile girersen yeterlilikte test oluyor klasikle girersen kalsik.sözlüde bilmiyorum.linkteki sınav 2014 muy ların yeterliliği
-
@rassal neyse hocam tam anlatamadim galiba. Kadro ile ilgili kafalar karısık sanırım insanların genel olarak.
-
Mühendislikler hariç toplamda 65 kişi alınacak toplamda 260 kişinin başvurusu bekleniyor hazine stajyer kontrolörlülte gördük ki sayı dolmayacak belki yok artık diyeceksiniz ama taban puan bari 70 olsaydı işletme mezunu olamama rağmen istenilen puanlardan en düşük puanum işletme ye ait benim gibi çok sayıda kişi olduğunu düşünüyorum
-
@avemim cidden stajyer kontrolorluk neden öyle kapatmış. Galiba p48 çalışanların kahir ekseriyeti ydsye sahip değil. Sbb p24 istiyordu 88. Sıradaki kisinin puanı 79.8di. P25 bir miktar daha düşük olur diye tahmin ediyorum fakat bu ilanda Ankara İstanbul alımı ayrı liste halinde olacağı için iller bakimindan farklılık olması doğal.