2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@cemre33 beklemek gövde gösterisi zamanın
-
@strtmn tabi ,tabi muhakkak . Aksini söylemiyoruz . Olsun ya monografi çözeriz , üç kere bitiririz totalde çıkmışları. Kapatır ışıkları otururuz sessizce . Hiç kimseyi veya bir amacı beklememiş gibimiyiz ki !!
-
@düdüklütencere elbette zaten bir avuç insanla bu ilan geldi perişan olduk twetlerde. Siz başvurmayın demedik her twet şahsen benim çok ağırıma giderek attıklarımdı . Şimdi edebimizle yasal aramalar yapıldı mutlaka ulaşcak dilekçeler sadece ;
Gelse de kabul edilmicek bir beklemek bu diyoruz o kadar .
Sabırdan sonra söylenen söz acı olur lafım size değil bizi bi çırpıda gözden çıkaran hayatımızı belirsizliğe sürükleyen bizden sabır anlayış isteyenlere . -
@cemre33 haklısın hocam, haklısın da ne yapalım. Kurumu arayana bile atıp tutuyorlar. Akışına bıraktım.
-
Önümüzde hiçbir şey belli değil kurum bunu bilemez vs vs. Aynen hocam hiçbir şey belli değil o yüzden kapatıp dükkanı gidelim. Koronanın ne zaman biteceği de belli değil zaten direk sınavları iptal etsin arayalım kurumu. Tarih verin ne demek ayıp ediyorsunuz. Koskoca kurumdan tarih istenir mi ya? Aman telefonlara cevap veren ağızları kulakları incinir.
Kurumu arayarak ertelenme talebinde bulunurken öff yine arıyorlar demiyorlar da tarih isteyince mi öff yine arıyorlar oluyor?
Hakemden düdük veee sarı kart.
-
KURUM İÇİ HAKSIZLIĞA İLGİLİ MAİL ETKİNLİĞİ
Gönderilecek mail metni aşağıdaki gibidir
''GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞININ KURUM İÇİ ÖZEL SINAVLARI HAKKINDAİyi çalışmalar.
Bizler İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarıyız. Yıllardır kurumunuzun sınavlarına hazırlanıyor ve kuruma hizmet etmek için bekliyoruz. KPSS A grubu ile olunan uzman yardımcılığı için yıllardır emek veriyoruz. Uzman yardımcısı olma şartları açıkça mevzuatınızın 6.maddesinde yazmaktadır :
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak,
b) Aşağıda yer verilen eğitim şartlarını taşımak.
En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini veya,
En az dört yıllık lisans eğitimi veren mühendislik fakültelerinin lisans bölümleri ile matematik ve istatistik lisans bölümlerinden ya da bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini,
bitirmiş olmak,
c) Giriş sınavının yazılı bölümünün yapılacağı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak,ç) (Mülga:RG-5/5/2020-31118)
d) Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak,
e) Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış KPSS (A)’dan, başvuru ilânında belirtilen puan türü veya türlerinden yeterli puanı almış olmak.
Şartlar bu kadar açıkken, 2 farklı sınavla uzman alınmasını doğru bulmuyor ve kurum içi özel sınavların tamamen iptalini talep ediyoruz.
Üstelik yıllardır verilmeyen ilanlardan dolayı KPSS puanının da 2 yıl geçerliliğini düşünürsek başta 35 yaş şartına takılanların ve birçok kişinin mağdur olduğunu söylemek istiyoruz. Alımların düzenli bir takvime bağlanması, düzensizliğin ve belirsizliğin giderilmesi açısından da önem arz etmektedir. Ayrıyetten bu kadar fazla işsizliğe sahip bir fakülteye gelen ilandaki kadro sayısının, kurum içine göre sayı olarak daha az verilmesinin hakkaniyete uygun olmadığını düşünüyoruz.
Özetle,
Kurum içi uzmanlık sınavları ertelenmişken tamamen iptal edilmeli,
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne gelecek ilanlar her yıl düzenli olarak ve kurumun ihtiyaçları gözetilerek sayıca daha fazla gelmeli,
Pandemi dolayısıyla ertelenen sınavlarımızın tarihi, kendi yolumuzu çizmemiz açısından bir an önce açıklanmalıdır.
Saygılarımızla.İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ MEZUNLARI''
Kurum içi özel sınavın iptali için yukardaki metni, aşağıdaki mail adreslerine gönderiyoruz
msutcu@gelirler.gov.tr
adilbay@gelirler.gov.tr
Mehmet.arabaci@gelirler.gov.tr
isenyurt@gelirler.gov.tr
akiraz@gelirler.gov.trNOT 1: Maildeki konuya da GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞININ KURUM İÇİ ÖZEL SINAVLARI HAKKINDA
NOT 2: Mail gönderen arkadaşlar foto atalım. Motive olmuş olur. İlk foto benden
-
birincisi, açıkçası ben kurumu ertelensin diye de aramadım
ama arayanların bu tabloda bu sınav nasıl yapılacak gibi mantıklı bir sebepleri varmıştır.ikincisi, keşke, bak keşke diyorum elimizde bir tarih olabilse, ne güzel olur.
ama kim nasıl tarih verebilsin şu tabloda ? bana bunu anlatsın biri
bu beklentinin gerçekçi olmadığını anlatmaya çalışıyorum sadece -
@strtmn tükettik kendimizi . Ama olsun be bir gün iyi olur belki , paretoda dedi ya söndürmeyin umudunuzu . Söndürmemeye çalışıyorum , ya yorulduklarımız ..
-
@düdüklütencere Bu kafadakiler gerekirse virüsten ölelim ama yine de sınava girelim diyen insanlar sjsjjsss. bunlara kalsa yarın sınav olsun ankara'da. yani tarih bunlar için çok problem değil
-
@cemre33 uçurduğun beyaz güvercinin kanatları simsiyah şimdilerde :)) bir John Lennon değil ama Pareto' ya ithafen :))
-
@düdüklütencere koskoca kurum. İllaki görüşmeler yapılıyordur. Korona dün çıkan bir hastalık değil aylardır uğraşıyoruz. Talepler alınacak kararları hızlandırabilir.
-
@hayırlısı035
şimdi ben bu etkinlikteki bazı noktaları da eleştiricem bi 20 sayfa da böyle gideriz ama ben de kendi doğrumu yanlışımı ifade etmekle mükellefim.bu belirttiğiniz kanunun sadece direkt olarak uzman yardımcısı unvanı ile başlamak isteyenleri ilgilendiren kısmı. kanunda kurum içinin de önü açık. 3 yıl çalışmak kaydı ve 5 yıl içinde 2 kez deneme hakkı olması kaydıyla. geçici madde şeklinde tabi. itirazınız bu maddenin iptalineyse eyvallah ama mevcut durumda kanuni açıdan vurma şansınız yok.
öte yandan kurum içindeki amaçlardan biri de diğer kadrolara da yer açmak
bir diğer amaçsa memuriyette de çalışılarak yüksenilebilinmesini ve unvan alınabilinmesini sağlamak
bir diğer amaçsa hali hazırda işe aşina kişilerden uzmanlıkta yararlanmak
bir diğer amaçsa ihtiyacı daha az kişiyi sıfırdan maaşa bağlamak yerine hali hazırda zaten maaş verilenlerle karşılamak. ki bu son sölediğim hoş mu ? değil. ama gel gelelim kaf dağının ardında da yaşamıyoruz.bu nedenlerle topyekün iptalinden ziyade, insaflı bir orana çekilmesini talep etmek daha orta yol ve sonuç getirebilir bir istek olduğunu düşünüyorum.
çünkü en son saydığım ve hoş olmayan sebepten ötürü, diyelim kurum içi + biz şeklinde toplam 2500 kişi alınacak diyelim. kurum içi alımlar iptal edildiğinde ki sanma ki bizden 2500 alınacak.
bu nedenle, kurum içi kararını alanların bizim işimize gelmese de kendi içlerinde tutarlı sebepleri olduğundan bunun tamamen iptali talebi, lehimizde karar vermesini beklediğimiz mercinin hiç işine gelmeyen bir durum olduğundan daha uzlaşmacı şekilde kurum içi sayıların azaltılması talebi daha ihtimali olacaktır.
bu konu üzerinde konuşacaksak eğer lütfen karşılıklı sen şölesin ben böleyimden ziyade sebepler sonuçlar üzerinden konu üzerinden olsun
-
Fotoğraf koyamadım ama kişilerin hepsine attım dostum bu metni.Sana ve diğer arkadaşlara nacizane tavsiyem şudur.Tavuk mu yumurtadan çıkar yumurta mı tavuktan çıkar tartışması ne kadar boşsa sizin bu tartışmanızda bir o kadar bana göre boş.Artık çocuk gibi didişmeyi bırakıp zamanınızı daha önemli şeylere harcamanızı tavsiye ederim.
@hayırlısı035, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
Bizler İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarıyız. Yıllardır kurumunuzun sınavlarına hazırlanıyor ve kuruma hizmet etmek için bekliyoruz. KPSS A grubu ile olunan uzman yardımcılığı için yıllardır emek veriyoruz. Uzman yardımcısı olma şartları açıkça mevzuatınızın 6.maddesinde yazmaktadır :
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak,
En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini veya,
En az dört yıllık lisans eğitimi veren mühendislik fakültelerinin lisans bölümleri ile matematik ve istatistik lisans bölümlerinden ya da bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini,
bitirmiş olmak,
c) Giriş sınavının yazılı bölümünün yapılacağı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak,ç) (Mülga:RG-5/5/2020-31118)
e) Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış KPSS (A)’dan, başvuru ilânında belirtilen puan türü veya türlerinden yeterli puanı almış olmak.
Şartlar bu kadar açıkken, 2 farklı sınavla uzman alınmasını doğru bulmuyor ve kurum içi özel sınavların tamamen iptalini talep ediyoruz.
Üstelik yıllardır verilmeyen ilanlardan dolayı KPSS puanının da 2 yıl geçerliliğini düşünürsek başta 35 yaş şartına takılanların ve birçok kişinin mağdur olduğunu söylemek istiyoruz. Alımların düzenli bir takvime bağlanması, düzensizliğin ve belirsizliğin giderilmesi açısından da önem arz etmektedir. Ayrıyetten bu kadar fazla işsizliğe sahip bir fakülteye gelen ilandaki kadro sayısının, kurum içine göre sayı olarak daha az verilmesinin hakkaniyete uygun olmadığını düşünüyoruz.
Özetle,
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne gelecek ilanlar her yıl düzenli olarak ve kurumun ihtiyaçları gözetilerek sayıca daha fazla gelmeli,
Pandemi dolayısıyla ertelenen sınavlarımızın tarihi, kendi yolumuzu çizmemiz açısından bir an önce açıklanmalıdır.
Kurum içi özel sınavın iptali için yukardaki metni, aşağıdaki mail adreslerine gönderiyoruz
msutcu@gelirler.gov.tr
adilbay@gelirler.gov.tr
isenyurt@gelirler.gov.tr
akiraz@gelirler.gov.trNOT 1: Maildeki konuya da GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞININ KURUM İÇİ ÖZEL SINAVLARI HAKKINDA
-
öte yandan böyle bir etkinliğe misal, şu an zamanı değil doğru zaman değil gibi bir bakış açım da olmaz. böyle bir etkinlik için her an her saniye mantıklıdır, doğru zamandır.
-
@düdüklütencere Dostum sen de sus diğerleri de cevap vermesin yeter artık herkes sizin burda tartışmanızı izliyor.Lütfen bak rica ediyorum senden ve diğer arkadaşlardan bitirin artık
-
@yusufyigitt07
ne haliniz varsa görün. burda ölçmeden tartmadan bi şey yaptığınızı sanıp ''aynen kankaaa çaaak sen de bendensin'' modunda kendi yağınızda birbirinizi eyleyip durun.burda ölçmeden tartmadan eğrisini doğrusunu konuşmadan ortak bir karara varmadan biri ortaya bi şey atsın ve hurrrraaa peşinden düşünmeden eksiği yanlışı var mı hesap etmeden atlayın.
-
@düdüklütencere senin burcun ne merak ettim:))sen kesin basaksin
-
Etkinlik başlamıştır.
Etiket ve Görsel Paylaşım Yok
Gündeme girince ve etiket serbest denince etikete başlayacağız.
Kilitli hesapları Açıyoruz.
RT, fav, yorum, bol bol etkileşim.TAG kopyala yapıştır.
TBMMden KurumİçiAlımaMülga
@hayırlısı035, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
bitirmiş olmak,
Özetle,
msutcu@gelirler.gov.tr
adilbay@gelirler.gov.tr
isenyurt@gelirler.gov.tr
-
@earth11
ikizler hocam, ne oldu ki -
@düdüklütencere Ben sadece sana mı laf ettim hiçbir tartışmaya katılmadım kimseye laf söylemedim.Sadece hem senin hem de diğer arkadaşların artık bu tartışmaya son vermesini söyledim.hayırlısı arkadaşa da bir önceki iletide özel olarak söyledim boş tartışmalara son verin diye.Neden bu kadar ters çıktın?