2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@city-of-justice Biz şimdi hukuk bilgilerimizi ve hukukçu çevrelerimizi mi çarpıştırıyoruz? Benim de bir idari hakim bir adli hakim iki savcı on beş yirmi avukat tanıdığım var. Burada yorumda bulunmak için böyle şeyler gerekliyse şartları sağladım yorum yapabilirim.
Yazdığım yorumda yürütmenin durdurulması kararı verilmez diyen bizzat bu dava ile ilgilenen avukat. Beş bin kişi olduğu için durdurulmaz diyor. Böyle olursa da görüşümü ayrı olarak bildirdim alt paragraf olarak.
Hukuksuzluğun düzeltilmesini herkes istiyor. Yürütme dursun veya durmasın bir şekilde halledilsin. Keşke kurtulabilsem şu bakanlıktan. Üç sınavla bağladı beni. Başka bir yer olsa yüzüne bakmayacağım.
Neyse gideyim de biraz komiklik yapayım hukukçu tanıdıklarıma.
-
@city-of-justice hocam sakin olun bir yeri yıkacak halimiz yok. Hakim bu durumu da gözeterek karar verir diye düşünüyorum,yeni bir karar ile yeni bir mağduriyet yaratmazlar bence
-
@locke Sayıyla ne alakası var kardeşim onu anlayamadım açıkçası ortada hukuksuzluk ve mağduriyet varsa hâkim değerlendirir ve kararını verir. Hâkim kararını verirken Anayasa, Kanunlar ve diğer mevzuatlara göre değerlendirir ancak en önemlisi "VİCDANİ" ile karar verir. Anayasal hüküm böyle kardeşim. Yok 5000 kişiyi 27 kişiye yeğleyeyim muhabbeti dahi olmaz ne hukuk devleti ilkelerine sığar ne de "VİCDAN"a sığar.
-
@locke Bakanlık konusunda siteminde hemfikiriz inşallah yüksek puanla beklediğim diğer kurumlar sınavları açar da Maliye Bakanlığı kapısına uğramadan diğerlerine atanirim şu mübarek günde en büyük duam🤲
-
Küçümseyici bir üslupla yazıyorsun bilgi konusunda ve sanki bizim hiç tanıdığımız yok gibi davranıyorsun. O yüzden belirttim. Vicdani karar alınsın buna lafımız yok. Ancak 27 kişi mağdur olmasın diye 5000 kişi mağdur edilmesin. Defalarca ertelenen bir sınav söz konusu ve artık gırtlağımıza kadar sıkıldık. Arkadaşlar burada merak ettikleri için sadece bildiklerimi söyledim. Bunları da yaş mağduru olan tanıdığım olduğu için biliyorum. Başka bir gelişme olursa yine yazarım. YD kararı alınmaz diye kesin bir dil kullanmadım ayrıca ama sen kesin diyorsun alınacak diye.
Her neyse hayırlı kandiller. Dualarım herkes için hayırlısı olması yönünde.
-
Merhaba dostlar.
Yine ne üzücü ki bir tartışmanın iki tarafının da vermemiş olduğu bir karar için sizler birbirinizi kırıyorsunuz. Kurumların vermiş oldukları yanlış kararlar ile en çok buna sebep olmalarına kızıyorum. Zaten kötü durumda olan, zor süreçler içerisinde debelenen adayları bir de bu tip kavgaların, kendilerinin sorumlu olmadıkları bir tartışmanın merkezinde bırakıyorlar.Dostlar öncelikle forumda ikili diyalogların sürüp durmasını istemiyorum. Birbirini etiketleyerek ya da birbirine gıyaben sürekli olarak laf söyleyen herkesin bu tartışmalarını özele taşımalarını rica ediyorum. Ya da birbirinizi buna değer görmüyorsanız "Engelle" seçeneği var. Engelleyin birbirinizi ve birbirinizin iletilerini görmeyin olsun bitsin. Nihayetinde mahkeme kararı hangi taraf olursa olsun onun söylemlerine göre vermeyecek. Siz birbirinizi kırdığınızla kalacaksınız. Ve tabii forumda herkesi bu tartışmaların şahidi olmak zorunda bırakmakla. O yüzden bu konuda lütfen sözlerimizi dikkate alınız.
Gelelim dava konusuna ve sizlere önerilerime. Dostlar sizler sınav varmış gibi, iptal gibi bir durum yokmuş gibi çalışmaya devam edin. Dava süreci şu an tamamen sizden bağımsız. Bu tip davalarda Yürütmenin Durdurulması konusu tamamen mahkemenin kanaatine bağlı. Hakimin kanaati şartların yerine geldiği yönünde gelişirse yürütmeyi durdurma kararı alınır. Yok aksi bir kanaati olursa süreç aynen devam edecek zaten ve şu an zaten devam ediyor. Size düşen 13 Mart'a kadar olan her gününüzü iyi değerlendirmek. Sizler eksiklerinizi gidermeye, sınava hazır olmaya bakın. Dava süreci zaten o veya bu şekilde sürecek.
Şahsi tahminim ve bu tip durumlarda daha evvel olan örneklerde gördüğüm şey yürütmeyi durdurma kararı alınması konusunda hakimlerin çok titiz olduğu. İlla ki 5000 kişinin de menfaati gözetilecektir. Karar alınmaması ihtimali daha ağırmış gibi sürece devam edin. Elbette hakimin takdiri ve bize söz düşmez. Ama sağlıklı olan karar ve önceki süreçlerden gördüğüm şeylerden yola çıkarak bunları söylüyorum. Çünkü en büyük zararı bu muhabbetler ortasında kafası karışan, konsantrasyonu dağılan adaylar görüyor. Rehavet ve de-motivasyon sizden şu aşamada uzak olsun.
Hepinize iyi çalışmalar diliyorum dostlar. Lütfen ilk söylediklerimi de dikkate alın ve gündemimiz sınavın kendisi olsun, birbirinizin dedikleri, yaptıkları değil.
-
Listelere daha sonra giren arkadaşları GİB bilgilendirme amaçlı aramaya başladı. Listelerin tekrardan değişme ihtimalini sorulduğunda şuanlık öyle birşey olmadığını söylediler. Giriş belgeleride sınava yakın bir zamanda açıklanırmış.
-
@ekumeku Evet şu anlık olmaz ancak YD kararı gelirse seve seve değişecektir. GİB de bunu bekliyor herkes gibi bakalım nolacak top yargıda. Yargının vereceği kararı şimdiden hepimiz saygı duyacağız isyan etmek yok. Haydi selametle ders çalışmaya devam.
-
@paretowilfredo ustad ne zaman dava sonuclanir acaba , sinav icin is yerinden izin alacak arkadaslarmz var, surekli izin aliolar sonra ertelenio onlar da magdur oluyorlar yoneticileri deher defasinda izini sknti yapiyor valla nasil olcak bilemedik
-
Arkadaşlar bu dava ne zamana sonuçlanır o zamana sınava girmiş olmaz mıyız ? Sınavdan sonra 35 yaş için olumlu karar alınırsa nasıl olacak ki sınav yapılmış olacak ayriyeten listeye onlar yerine yeni isimler dahil oldu . Sürec nasıl ilerler tecrübeli arkadaşlar aydınlatırsa güzel olacak
-
@paretowilfredo,> Şahsi tahminim ve bu tip durumlarda daha evvel olan örneklerde gördüğüm şey yürütmeyi durdurma kararı alınması konusunda hakimlerin çok titiz olduğu.
BU CÜMLE YD KARARI VERİLME İHTİMALİNİN YÜKSEK OLDUĞU ANLAMINA MI GELİYOR -
@city-of-justice Sürece yeni başlayan olarak ve yeni yeni mülakatlara giren birisi olarak şunu söyleyeyim ben de aynı fikirdeyim GİB ve HM bakanlığı gerçekten çalışılmayacak bir yer işsizlikten kurtulmak için kendimizi atmaya çalışıyoruz ama leş bir kurum. Gerek kurumiçi dinazrolarına haklarımızı yedirmeleri gerek şuan yaşadığımız durum tamamıyla dışardan alıma karşıymış gibi tavır sergilemeleri etimle tırnağımla nefret etmemi sağlıyor. İnşallah başka yerler olurda bu kurumdan adım atmak nasip olmaz.
-
@arz-u hayır sadece titiz davrandiklari anlamına geliyor. Geçmişte benzeri bir şey olmuş mu ki sahi, muhakkak ki titizlerdir ama karar ne olmuş acaba?
-
@arz-u YD kararının verilmesinde şartların gerçekleşip gerçekleşmediğini bakacak hâkim başka da bir şeye bakmaz. Kanaat getirirse YD kararı vermede beis görmez.
-
@strtmn Ben şöyle bir haber gördüm. Zamanında DSİ yerleştirmede esas alınan KPSS ilanının koşullar bölümünde “27 yaşından gün almamış olma” şartı koşulmuş. İnşaat mühendisinin biri sınavdan sonra yaş şartını tutturamadığı için atanamamış. Yani KPSS'ye girerken yaşı tutuyormuş. İdare mahkemesi davayı reddetmiş ama Danıştay mahkemenin verdiği kararı bozmuş.
Birebir aynı örnek değil ama geçmişe bakınca hep yaş sınırına takılanlar lehine kararlar verilmiş.
-
@beyaz-fil zaten lehe karar gelecektir ama yd kararı gelir mi kısmı işte biraz şeapio. Yalnız süreç şaka gibi ilerliyor. Duy da ilceli dağlı taşlı ilan, vmy de liste açıklanmadı hala, hmuy adrese teslim ve son olarak şu guy un hali. Yani ne bileyim...... Yd kararı ile bir belirsizliğe daha girerse şaşmamak lazım.
-
@strtmn hocam bende yd kararı gelir mi emin değilim ama süreç hızlı işlerse liste dışı kalan 27 kişi de sınava dahil olur hep birlikte 13 martta sınava gireriz gibime geliyo.
-
arkadaslar sinava yakin covide yakalanirsak karantina donemine denk gelirse sinava giremiyor muyuz bilen var mi yoksa ayri bir sınif olustrup orda mi yapiolar
-
@ćekonomist hocam sürecin hızlı işlediği mahkemenin önümüzdeki hafta karar verdiği bir ortamda hepberaber giremeyiz sınava:) sonradan eklenen veya sonradan liste dışı kalan iki gruptan biri olmadan gireriz. Peki, biz 13 Mart'ta sınava sonradan eklenenler arkadaşlar ile girdik diyelim, daha sonra yaş dolayısıyla liste dışı kalan arkadaşlar davayı kazanırsa listeye sonradan girip de atanan kişinin atanması hukuka aykırı olur mu? (Bunu herkese soruyorum:) Çünkü bu sefer idarenin işlemi hukuka aykırı görülecek.
-
benim de merak ettiğim bu