2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@hayırlısıı bende oyley düşünüyorum zaten arayınca defalarca diyorlar mağdur olanlardan mısınız diye. Adam aslında seninle ilgisi yok git dersini çalış diyor. Biz kendi kendimizi demoralize ediyoruz.
-
@adamsmiths şuan olan sadece yeni listeye girenelere oldu. Olayın özeti bu. Adamları boşuna umutlandırmış oldular.
-
@hayırlısıı onlarda bu karara itiraz ederler muhtemelen...
-
Hala duyuru yapılmadığına göre bence sınav ertelemesi olmadan eski listeyle devam edilecek . Şahsi görüşüm
-
@elara ederlerse 2. Listenin akıbeti mahkemede . 1. Liste yoluna devam.
-
Sınav biriminin mesaisi 4 de bitiyormuş pazartesi arayın dediler
-
@elara ama şuna emin olun mahkeme 1. Listedekilerin hakkını koruyacak karar verecektir. Buna da adım gibi eminim. Neresinden tutarsan tut hukuka aykırı. Yönetmelikte yazmayabilir mücbir sebep ama idare hukuku ilkeleri ve anayasal hakları var. Hakim buna göre bu hakları gözetir. Yani 1. Listenin İÇİ RAHAT OLSUN. SELAMLAR.
-
- Listedekilerin dava acma hakları var mi ki açsınlar. Sonuc olarak 5000 kisinin icine giremediler haklarının olduğunu düşünmüyorum. Sinava da +27 kisi ile girmek istemiyorum açıkçası. Evet onlara yapilan da kesinlikle haksızlık. Umut oldu. Bende 0.01 ile liste dışı kalmıştım. Ama bu listeye birde onlarin girmesi bizim icin adaletsizliktir.
-
@hayırlısıı zaten idari hakimle konuştuğum da o da mücbir sebebi göz önüne alırım dedi. biz bu şekilde kararı veririz sınavda yapılması gerekiyor normalde ama dedi erteleme işi biraz daha idarenin takdirinde olan bir durum işte. ben erteleme beklemiyorum ilk listeyle giriş bekliyorum ama hep diyorum sınavdan sonra büyük sıkıntılara sebep olacaksa 2 ay daha beklerim bana koymaz ama tabi bir an önce girelim bitsin isteyenler de var dediğim gibi ileri süreçte sıkıntıya sebep olmasın yeter ki.
-
@adamsmiths liste olarak yayınladıkları için galiba hakları varmış biz diğer taraftan ve kendi tarafımızdan bakıyoruz olaya ama adları listeye girip asıldığı için itiraz edebilirler ama hakim ne der işte onu bilemem.
-
Tam tersi erteleme olmasaydı bugünden haber verirlerdi sonuçta o 27 kişi listeden cikarilmakla ders çalışamadık demorilize olduk gibi bir hakta bulunabilir.ayrıca ben herşeyi bekliyorum erdem comert hoca da demiş zaten yargı idare yerine geçip işlem yapamaz 3 tane ihtimal sunmuş ve bunun içinde ertelenme de var.erteleme olmasa en kısa zamanda açıklama yapmaları lazim
-
Gelir idaresinin burada kimseyi mağdur etmemesi için yapması gerekenler belli aslında. Bir taraf diyor ki biz 35 yaş yüzünden mağduruz. Haklılar. Bunlar listeye yeniden girmeli.
Diğer taraf diyor ki biz listeye sonra girdik ama artık biz de umutlandik bize nolacak. Haklılar. Bunlar da kalmalı listede.
Bir de bizim ekip var. Ne listeden çıkan ne de listeye sonradan dahil olan. Yani resmen arada kalan grup. Bunlar da biz de fazla kişi ile sınava girersek o zaman rakip artıyor alım sayısı belli diyor.
Yapılacak olan en mantıklı hareket bence herkesin bu sınava girmesi (5000+sonradan da eklenenler). Ama buna karşılık hangi ilde sayı arttiysa sonradan eklenenler ile o il'e fazladan alım konulması, yeni eklenenler hangi ile dahil olduya o illerin sayisi bir kac kisi arttirilmali yani sans orani hicbir ilde degismemeli. Gib bunu düşünür mü tabi malum. Düşünmez. Kimsenin hakkı yenimeden yola devam edilmesi gerekiyor. Yoksa bu 3 kısımdan oluşan topluluklar sürekli sen gir sen girme sen niye geldin diye tartışacak. -
neden arayan kişiye 35 yaş mağduru musunuz diye soruluyor öyle olsa ne cevap verilecek merak ettim. Yine elimizde karar yok mu diyecekler
-
Arkadaslar mahkeme savunma süresini 10-15 gün surede tuttuysa bu tamamen sına tarihine kadar listenin kesinlesmesi icin mi
-
Sanırım sadece onların aramasını gerektiğini durumun mağdur olmayan kesimle bir ilgisi olmadığını öyle de böylede sınavın iptal olmayıp yapılacağını , oturup ders calismamiz gerektigini barindiran bir cumle. E haklilarda.. sadece vakit kaybı. Bircok insan etkilenmeden devam ediyor da zatn.
-
@elara sanmıyorum ikinci listede eklenenler normalde giremeyecekti idarenin hatasıyla listedeler. Ve ikinci listenin hukuka aykiri olduguna karar verilirse zaten kazandiklari bir hak olmuyor. Ama evet tabi ki gereksiz yere ümitlendiler bu kötü tabii ancak listeye eklenmeleri il bazında alım sayısı belli olduğu için daha büyük haksızlık yaratır.
-
Arkadaşlar gib tekrar il seçimi yapılsın kararı verebilir mi?
-
sinav ertelenmeyecek arkdslar belli oldu tepkilerden biz dersimize bakalim
-
Kurum mağdur olanlardan yürütme durdurulmasına ilişkin karar belgesini istemiş. Davalar ayrı ayrı açıldığı için herkesten ayrı karar belgesi istenmiş. Yani şöyle bir durum oldu: Yürütmeyi durdurma kararı alınan davayı açanlar sadece bundan yararlanabilir. Diğerlerinde bu karara ilişkin belge olması gerekir. O halde diğerlerinin bu davayı açan avukata ulaşması lazım.
Gelir İdaresinin şu an bir karar vermesi gerekiyor ancak ortada böyle karışık durumlar var. On gün öncesine kadar sınav giriş belgesi yayınlanacağı için 3 Mart’a kadar zamanları var. Kurumdan ses çıkmazsa sınav giriş belgeleri yayınlandığında öğrenebileceğiz. Kurumu aramamızın bir anlamı yok haliyle. 13 Mart’ta sınav olacak şekilde çalışmaya devam edelim. Çok uzun bir süreç değil sonuç olarak üç dört gün kadar dişimizi sıkalım. Biliyorum zor ama beklemek, biz neleri beklemedik ki? -