2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
aranılan numaraya birini oturtmuşlar kafasına göre herkese farklı cevap veriyor. bana 1 ertelenir dedi başkasına erteleme olmaz dedi bir başkasına karar gelmedi dedi. farkında değil galiba ama buradaki herkes bir umutla bekliyor....
-
Ne hiç emek vermeden dünyaya alan bilgisi donanımıyla geldik direkt anne karnından
Ne de bir elimiz yağda bir elimiz balda iken hobi olsun diye bu sınavlara ümitlerimizi bağladık.
Kimse parmağını şıklatarak öğrenmedi, emekse herkeste var emek, kimse bir eli yağda bir eli balda değil, herkesin derdi ekmek kavgası.Herkes aynı sürecin içindeyken, herkes aynı zorlukların içindeyken, duygusal açıdan zaten hepimizin aynı şeyleri yaşadığı kesinken; birbirimize sarılıp ağlarcasına sürekli aynı şeyleri tekrarlamanın ötesinde; burada mevcut durumda mevcut şartlar üzerinden gerçekleşebilecek ihtimallerin tahmine yönelik istişare edilmesine ve ''bu olursa böyle olabilir'' şeklinde fikirlerin bir zemine oturtulmasına, sanki böyle olursa böyle olur denilmemiş de ben böyle olmasını istiyorum denilmiş gibi, ortalığı yaygaraya çeviren tepkilereydi benim konuya müdahil olmam.
''Forumda herkes kurallar çerçevesinde istediğini yazmakta özgür bu bir gerçek.''
Bu bir gerçek ise, gerçekleşmesi ihtimaller dahilinde olan şeyler üzerinden ''böyle olursa şöyle olabilir, şöyle bir kural var şu da yaşanabilir, peki bu yaşanırsa ne olacak'' şeklinde fikir yürüterek istişare edilmesi gayet doğal.Forumda herkes kurallar dahilinde istediğini yazmakta özgürse, kimse zaten battık bittik yazana bir şey demiyor. Ama gerçekleşebilecek ihtimaller üzerinde istişare edilmesine battık bittik diye karşılık geliyorsa, en azından battık bittikten daha faydalı bir iletişim olduğunu söylemek gerekli oluyor maalesef.
2 satır hukuki çerçeve içinde elden-bilgiden geldiği kadarınca belli bir mantığa oturtulmuş entry okuyoruz, doğrusuyla yanlışıyla bir neden sonuç ilişkisi içinde birbirini düzelterek ilerleyecek bir sohbet umuyoruz; 2 satır sonra vay sizin derdiniz vay bıktık yıldık bekliyoruz emeklerimiz, vay ertelendi, vay suçlu gibi entryler okumaya başlıyoruz. Bunu bilerek fikir belirtmeden süreç hakkında sadece okumayı tercih etmiştim bu kez, değişen bi şey yok.
Bir de en önemlisi; sürekli etrafa karşı bir sitem bir kızgınlık hali.
İşin gerçeği etrafta kızılacak kimse de yok aslında.
Çünkü; pandemi nedeniyle ülkede kısıtlama tedbirleri dönemine girildiyse, 5 bin kişilik sınavı ankara'da yapamamak hususunda GİB'in bir günahı yok.
Bu tedbirlerin esnetilme süreci ya da vakaların sağlık altyapısını dönüşü olmayan bir hale sokmayacak düzeye inmesinin de hangi tarihte olacağı GİB'in inisiyatifinde değildi.
Bu konular netleştiğinde ilk pozisyon alacak kurumun ÖSYM olacağı da yaşanan durumun doğal bir parçasıydı. Burada da kimsenin bir suçu bir günahı yok.
Öte yandan kanunda yazanı uygulamakta da GİB suçsuz.
Bunun akabinde hakkaniyete göre karar verecek olan ise mahkeme olması gerekiyordu, nitekim de öyle oldu.Yani diyelim bir telefon 1000'inci kattan düşüp kırıldığında yer çekimine kızamayacaksan eğer burada da aynı şekilde kızılacak kimse yok.
Gerçekçilik kendimi kandırmaktan iyidir.
-
Ben de aradim , gun icinde aciklanabilir dendi.Dunku toplanti soylentisini sordum, dun toplanti yapildi fakat karari size burdan soylemem dogru olmayacak resmi aciklamayi bekleyin dendi.
-
Dava sürecini yöneten ercüment hoca açıklama yapmış. Yalnızca listenin değisme işlemine yurutme durdurma karari aldirdiklarini söylemiş.Yani gib şuan hiçbir aciklama yapmasa eski listeyle sınav 13 martta gerceklesicekmis. Ancak sınavın ertelenmesi gib'in işleri yokuş yukarı sürmesi anlamınada gelebilir demiş. Umarım gib yıllardır verilen emeklerimize sahip çikar.Kimseyi mağdur etmeden bu süreç yürür. Bizde kendilerine teşekkür eder minnet duyarız. İnşallah daha da üzülmek yorulmak zorunda kalmayız. Aminnn
-
@elara
Hocam bunlar aynı gün içinde gelen farklı cevaplar mı yoksa farklı günlerde ulaşılan farklı cevaplar mı ? -
@düdüklütencere2 Her arayana verilen farklı farklı cevaplar hocam. Herkese farklı cevap verilmiş ne yapmaya çalışıyorlar anlamadım.
-
Arkadaş gerçekten anlamıyorum bu hazineyi ya sınavından ilanına herşeyi sıkıntılı bir de açıklama olmuyor sık sık arayalım arkadaşlar
-
@sokrates12 Aynen benim sorduğum idari hakim de aynısını söyledi. Sınav tarihini etkileyecek bir durum yok dedi.
-
Mecburen açıklama yapmalarını bekleyeceğiz. Elimizden gelen bir şey yok maalesef.
-
erdem cömert youtube da süreç ile ilgili bilgilendirme videosu çekmiş.Sınav ilanına değil listeye karşı bir dava açıldı.Eski liste şu an için yürürlüktedir listeye yeni girenler şu an için listede yoktur. Şu an verilen yd kararının anlamı budur. Bu dava sınavın iptaline yol açmaz diyor
-
@aytenka aynen öyle ama artık top idarede. İdare ne derse o.
-
Aradım şimdi. Tebligat gelmedi dedi. 3 gün gelme süresi var hemen karar alınır zaten bu süreçte dedi. Dedim dün aradım bana toplantı yapılıyor denilmişti. Konuştuğum kişi bizim toplantıdan haberimiz yok dedi. Dedim ya ne yapılmaya çalışılıyor anlamıyorum.
-
bence aramaların önünü kesmek için böyle söylüyorlar yoksa birbirlerinden haberdar olmamaları mümkün değil
-
Ders çalışabilen 27 kişiye helal olsun.Ben iki listede varım ancak bıraktım
-
@zenginmemur ben de öyle
-
ya konuştuğunuz kişiler insan kaynaklarında çalışan guylar istanbul - ankara ayrı ayrı yerlerde çalışıyorlar . mekan büyüktür hepsinin haberi olmaması normal yani.
-
@sahnr Biri tebligat geldi diyor toplantı yapılıyor diyor diğeri ise tebligat gelmedi gelirse hemen açıklama yapılır diyor sence bilmeme ihtimalleri var mı? Aranılan yer de eğitim binası zaten. Tek bir bina bilinmemesi imkansız bence.
-
Babama dedim sınav yine ertelenebilir. Sen sınava girmedin mi daha diyor..,
Şu hale bak ya. Yeminle millete madara olduk
Bizim akrabalar sınavım olduğuna bile inanmıyor artık -
Avukat CÖMERT hocanın dediği gibi;
Eski liste yürürlüktedir.
Ya eski listeden sınav yapar, yeni listeye girenlere sonradan sınav yapabilir
Ya da erteleyebilir.
İnşAllah ertelemez de eski listeden sınav yapar. -
Arayıp ulaşan arkadaşlar ne sonuç çıkacağını sormaktan ziyade, çıkacak sonucun ne zaman duyrulabileceği konusunda bilgi almaya çalışırlarsa daha faydalı olur gibi.
Çünkü irtibata geçtiğiniz kişi henüz duyurusu yapılmamış bir şeyi zaten size söyleyemez. Tahmini konuşmaları ise zaten bize bir fayda sağlamaz.