2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@j-a-schumpeter yüksekse bile çok az yükselir çünkü birbirine yakın oluyor genelde ve muhasebe önemli bu konuda çünkü p44 ve p47 muhasebe ağırlıklı
-
@mali-sömürü gonderebılır mısınız ya da link varsa
-
-
https://www.tercihiniyap.net/m/kamudan-haber/gelir-uzman-yardimciligi-guy-alimlarinda-il-tercihi-ve-puan-turu-h10605.html buda puan türüyle alakalı değişiklik.
-
@mali-sömürü hocam elinize sağlık hepsını okudum ama en son mesela bi örnek vermiş tercihini yap sitesi editörleri orda da 5 katı dıyo acaba en fazla 20 katı kadar çağrılanilme imkanı mı sundu çünkü mesela 1000 kişilik ilan gelse 20 katı çağrılsa iller için nerden baksak en kötü yanliş tercih ve tercih vermek istmeeyenleri elesek 18.000 insan sonava çağrılmak demek ve bu direk sınavın onlar tarafından değilde ösym gibi aracılarla yapılması demek ya oyle olur ya da 5 il 5 katı ya da daha once mesela 10 katıda çağrıldıpı olmuş gib in ve onlar yapmiş sonavı
-
20 katına kadar çağrılabilir yani bu kurumun inisiyatifindedir isterse 5 isterse 15 isterse 20 çağırabilir sadece bunun önünü açtılar
-
@rrrsss1610 bu sene en az 10 diye düşünüyorum birde hocam emekli olanlar görevine devam edebiliyor mu vergi dairesinde
-
Arkadaşlar bu 10- 20 kat meselesi mühendisler için zannımca. Gib bünyesinde mühendislik alımları oluyor muhtemelen onlar için bir düzenlemedir.
-
@mali-sömürü en az değil de en fazla 10 diye düşünüyorum ben de. Diğer konuda bi fikrim yok. Bütün bunlar da varsayımsal söylentiler tabiki
-
İlan çıkmadan yorum yapmak istemiyorum artık bu kat muhabbetine hiç belli olmaz 1000 alımda 10 kat cagirlirsa yönetmeliğe uygun olur 5 kat cagirlirsa oda uygun olur kimse birşey bilmiyor ondan pek önem arz etmiyor bu konu.
-
@bybredd estağfurullah tabide, canımız sıkılıyo tabi böyle yorumlara
-
@Semkan herkesin öyle olmalı hocam kural olarak benim de p44 3 puan fazla inşallah eklenir diyelim
-
Kendim için yapmıştım sizle de paylaşmak istedim belki ilan geldikten sonra işinize yarar. 2014'te daha taşra bölgelerde ağırlıklı olarak alım olmuş. 2015'de 1750 kişilik bir alım olmuş ve iller aşağı yukarı eşit bölgesel olarak. 2016 da alım olmadığı için 2017 guy'a 2016 ve 2017 birlikte girmiş o yüzden (ve tek il olduğu için de muhtemelen önceki yıl yanlış tercih yapanlardan dolayı) iller yüksek kapatmış ve gördüğünüz gibi genelde Doğu illeri. Hem de alım 2000 kişiymiş. 2018'de; 2017 de alım olduğunu için girenlerin önü açılmış ve puanlar düşmüş yine alım 2000 kişi. İller de büyükşehir ağırlıklı. 2017 ve 2018'de 5 katı aday çağırılmış.
2019 da alım olmadığı için ve bu yıl da 1000 kişi olduğu için yine yüksek kapatacağını, üstelik 5 il olduğu için de yüksek kapatma ihtimalinin daha da artacağını düşünüyorum. Yani burda 80 alanlar telaşlanıyor diye söylenildi ama telaşlanmakta çok da haksız değiller gibi görünüyor. Zaten bu yıllarda olduğu gibi de 2000 değil 1000 kişilik bi alım söz konusu. Naçizane fikrim. Verilerin hepsini kontrol edebilirsiniz doğru hepsi. Kimsenin moralini bozmak gibi bi niyetim yok ben de düşük aldım. Sadece her kafadan bir ses çıkıyor 70 e düşer diyen de var 80 zor diyen de. Daha nötr bi analiz yapabiliriz diye düşündüm. Dediğim gibi can sıkmak gibi bi niyetim yok aksine bu bizi kamçılamalı ders çalışmak için. Bakarsınız seneye yine alım olur, önümüz bu yıldan biraz olsun açılmış olur. Tabiki bunun için etkinliklere lütfen katılalım bir iki kişiden bi sey olmaz deyip geçmeyelim. Gündeme bile giremiyoruz aylardır. Gercekten bu kadar çok isteniyorsa sadece çalışmakla kalmamalı sesimizi de duyurabilmeliyiz. Herhangi bi cevaba dönüş yapmayacağım mesaj atabilirsiniz. Iyi geceler diliyorum.
-
@rrrsss1610 Bazı illerin 80 altı kapatmayacağı çok açık.Özellikle Ankara,İzmir,Muğla,Bursa, Antalya...Puanına güvenen herkes ilk 5 tercihinde bu illerden en az birisini hatta ikisini yazacaktır.
-
Arkadaşlar katı matı ili puanı şimdilik bir kenara koyun. Özellikle 77 ve üstü arkadaşlar için diyorum. Bu sınav artık kesin açılacak bu belli. Bunun uçarı kaçarı yok. Tahminim Kasım gibi ilan gelir Aralık sonu gibide sınavı yapılır tıpkı eskiden olduğu gibi. Dolayısı ile çalışmalarınızı yapın derim. Tabi daha fazla kat çağırılma olabilir mi evet neden olmasın fazla adayı sınava soktuk fırsat sağladık imajı vermek için olsa yine fazla çagırabilirler. Malum son yıllarda alımlar bıçak gibi kesildi. 1000 kişilik alımda 10 bin kişiyi sınava rahatlıkla sokarlar. Ankara'da üniversite mi yok. Okul mu yok. En olmadı anlaşırlar Yıldırım Beyazıt ile yapar sınavı. 77 altı olan kardeşlerimizde çalışmalarına devam etsinler. Kaybedecekleri hiçbirşey yok. İl tercihi meselesinden fırsat rahat doğabilir veyahut daha fazla çağırılma meselesi olursa 10 bin kişide puanlar 71'leri rahat görür. Umudunuzu yitirmeden çokta kafa yormadan çalışmaya devam edin. Neticede sınav ilanı gelir 76 ile hakta kazanırsın ama çalışmadığından Ankara'da ki sınavda topuğuna baka baka geri dönersin. Herkesin gönlüne göre olsun.
-
@rrrsss1610 ama 2019 ve 2020 yılında kpssye girenlerin toplamı 2017 dede girenden az bunuda düşün istersen
-
hayır hocam yaşı gelen emekli ediliyor.
-
@Okitov hocam o zaman alımın fazla olması lazım 1000 yetmez diye düşünüyorum.bu sene baya emekliye ayrılan varmış.
-
@mali-sömürü bu sene de olmazsa ben adaylıktan emekliye ayrılacam
-
Hocam ben ufak bir araştırma yaptım.2013 2014 2015 ve 2016 yıllarında netlere gelen puanlar çok yüksek ve bu yıllardaki taban puanları yükseltiyor bizi yanıltıyor. ancak 2017 2018 yıllarında netlere gelen puanlar bir anda çok fazla düşmüş ve 2018 yılındaki alımda taban puanlar düşmüş.2018 yılındaki alımda 2017 ve 2018 puanları kullanılmış ve toplam 116000 kişi civarı giren olmuş.2017 yılındaki alımlar kpss den önce olduğu için(Mayıs ayında) 2017 puanlarının hepsi 2018 deki alımda kullanılmış.2019 ve 2020 yıllarında giren kişi sayısı neredeyse yarıya yarı düşmüş toplam 66000 kişi katılmış ve netlere gelen puan dahada düşmüş ve sıralama yükselmiş.bu durumda taban puanlar 2018 yılındaki taban puanlardan mantıken daha düşük olacak ve çoğu il 71 72 73 bandında kapatacak.