İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2020
-
Benim her hangi bir refwransım yok. Köylü çocuğuyum Maddi imkanım yok işsizim siyasi olarak iktidar partili değilim ama hiç bir suça örgüte karışmışlığom yoktur ama bet birşey biliyorum torpil referans işim kesin yok benim bu kurumlara da maximum 2 defa başvuru yapılıyormuş 89 puanımı bütün birlikler için öldürmek istemiyorum eğer bi arkadaşın istanbul komple referans ile alım yapıyorsa ki mantıklı geldi hiç başvurup da olmayacak duaya amin demek istemem ve başvuru hakkımı da bitirmek istemem anadoluda ki başka bir birlik için lütfen bana fikir verin zor durumdayım hayırlı cumalar.
-
@yakupcemil81 başvuru için idari memurluktan bahsediyorum bu arada
-
@yakupcemil81 önemli olan başvuru sayısı mı mülakatta elenmek mi? Ben öncesinde orta anadolu i.b ye başvurdum ama listeye giremedim bu son hakkım mı yani?
-
@yakupcemil81 kardeşim ne söylesek havada kalır. Görünen o ki alım süreci ile ilgili net bir bilgi yok. Geçen yılki başlıkta mezun olunan üniversiteye bakıyorlar filan da yazmışlar kriter ne referans gerçekten bu kadar etkili mi biraz karışık galiba. Puanın iyi belki etkili olur alınabilirsin veya gerçekten referanslar çok döner alınmayabilirsin bunu bilmek zor. En iyisi kendi muhasebeni kendin yap ona göre karar ver derim.
-
@mini3366 mülakatta elenmek hocam 2 defa elenince bitiyor diye biliyorum.
-
@yakupcemil81 Kardeşim bakın yazdıklarından anladığım kadarıyla yeni mezunsun biraz da acemisin burada 2-3 hatta 5 yıldır mezun iş arayan mülakat kovalayanlar var Allah herkesin yardımcısı olsun. İşsizlik çok zor muhakkak hele ki üniversite mezunu olup belli bir puan almış ve mülakat mülakat gezen insanlar için çok daha zor çünki bu adam için artık bu saatten sonra çobanlık yapmak amelelik yapmak(küçümsemek algılamayın) mümkün olmuyor. Burası fikir ve bilgi alma mecrası burda kimsenin sana kesin başvur yada başvurma demesini bekleme ve diyene de uyma. Bu senin tercihin senin geleceğin bu gibi forumlardan edindiğin bilgilere göre kendi fikrini oluştur sana 1. tavsiyem. Gelelim referans işine bence içinde vicdan olan herkesin korkusudur torpil denen illet ve malesef bugün hepimiz karşı karşıyayız çoğu kurumda. Buraya yazan arkadaş ta belki başına gelmiştir öyle gerçeği yazıyordur ama ben şahsen cesaretle bir yerlerde hakkaniyete inanan birileri kalmıştır ve ordan çoğalır inancıyla hareket edilmesi tarafıyım. Bir çoğumuz köylü gariban en azından hepimiz ekmek peşinde inşallah bir gün bu alımda ve her alımda torpilsiz herkesin hakkı hakkaniyetle teslim edilir de şu acı tablo: sohbetlerde muhabbetlerde bu mecralarda ana tema haline gelen torpil-referans hem gerçekte hem sözde kaybolur. Son söz sen kendi muhasebeni kendin yap, buralardan bilgi edin kimsenin yap dediğini yapma. Yazdığımı da yanlış anlama çok bilmiş olarak değil biraz seni aceleci gördüğümden samimiyetle tavsiye olarak yazıyorum. Hayırlı cumalar olsun.
-
@dust7 sağolun hocam
-
@yakupcemil81 Ben kasımda batı akdenizdeki birliğe başvurmuştum ve mülakata kalmıştım. Mülakat listesi hazır olduktan sonra 1 ay içinde hem mülakatlar yapıldı hem de sonuçlar açıklandı.
-
@m-bahadir Batı Akdeniz için bu koşul geçerliydi. Mülakat listesi hazırlandığında beni aramışlardı. İş kanununa tabisiniz ve 3 yıl içinde kurumdan ayrılırsan 6 brüt maaş tazminat ödeyeceksiniz, kabul ederseniz sizi mülakata katılmaya hak kazananlar arasına yazalım demişlerdi. Fakat burası nasıl olur bilemiyorum tabi.
-
@sincap13 mülakatı geçtiniz mi işe başladınız mı acaba ?
-
hocam umudunuzu kaybetmeyin sakın. Fakat liyakat ve mezun olunan okul dil puanı KPSS puanı vs Mülakatta hiç bir işe yaramıyor bunuda bilin ki birisi olur mu öyle şey önemşli tabi derse direk sohbeti kesin. Burdaki herkes bir çok kez mülakata girdi. Kimsenin hayal satan adamı kaldıracak tahammülü yok. CV vs önemli değil Kendinizi orada ispat edemezsiniz çünkü ispat edeceğiniz sorular yok sormazlar mülakatta. 2 dk da çıkarsınız sohbet muhabbet. Tek yapmanız gereken burada yani işszilik var ve buna muhatacım gibi yazdıklarınızı uygun bir dille adamlara aktarmak. Onlara ne kadar iyi olduğunuzu değil ne kadar oraya muhtaç olduğunuzu belirtecek şeyler söyleyin. Çünkü adamlar yıllardır kuruma gelip 2-3 ay sonra işi bırakan Ve A grubu yerlere atanan adamlar gördü. Artık istemiyorlar ki ayrılık işi çok oluyor buralarda. Adamlar sağa sola gitmeyecek onlara bağlı kalacakları bulmak istiyor. Umarım yardımcı olmuşumdur. Sizleri çok iyi anlıyorum bu yüzden uzun uzun postları yazıp yardım olmak istedim. Son ve tek diyeceğim cümle “ Buralar için hayal kurmayın ama yine buralar için hayalsiz de kalmayın” şansınızı deneyin mutlaka hele ki alım sayısı nispeten çoksa
-
@yakupcemil81 Maalesef elendim. 4 kişilik kontenjanda 3 kişi almışlardı.
-
@anonim altıma imzamı atıyorum. Buraların mülakatina girecekseniz başka hiçbir seçeneğiniz kalmamalı. Kpss a ile uğraşıyorsanız hali hazırda,başvurmayın bile. Hakkinızı yakarsınız. Illa Denemek isteyen varsa mülakattan sonra dediğimi görür. 2 hakkınız var unutmayın.
-
@yakupcemil81 yersiz bir soru sormadınız. Dediğim gibi Birlikler hakkında genelleme yapılırsa yanlış olur. Bütün birlikler TİM mevzuatına bağlıdır fakat işleyişi geleneği uygulamaları arasında farklılıklar olur. Torpil konusunda yorum yapmayacağım. O konu bu ülkenin bir gerçeği. Tek tavsiyem buna odaklanıp kendinizi demoralize etmenize asla gerek yok. "tamamen baştan aşağı torpil, torpilsizsen başvurma bile" diyenlere kulak asmayın. Gayet yüksek sayıda bir alım var şu an. İTKİB'de 8 kişilik bir alıma çıkıyor ya da çıkmış olması lazım.
Bu arada bir arkadaş da bahsetmiş, çok yüksek okullardan, çok iyi cv'lerin elenebildiğinden. Burada işveren tarafından bakmak gerekiyor olaya. Gerçekten de yeni girenlerden fireler çok olabiliyor başka kurumlara aniden geçebiliyorlar. Bu bağlamda overqualified denilebilecek gerçekten çok yüksek donanımlı personel almak birliklerin aleyhine olmuş oluyor.
-
Eski TİM mülakatlarından birinde elenmiştim. Bazı şeyler söylemek istiyorum. Kurum ya da meslek/alan hakkında tek bir soru dahi sorulmadı. Sadece kendini anlat gibi bir istekte bulundular en başta. Sohbet tarzında bir şeydi. Yani ne konuşulduğu çok da önemli değil gibi bir izlenim uyandı bende. Siz kendinizi anlatırken arada soru soruyorlardı. Zaten 5 dk sürmüştür en iyi ihtimalle. Kısaca sizi neye göre ölçüp biçiyorlar hiçbir fikrim yok. CV, KPSS, YDS falan çok da önemli değil. Referansım yoktu ve o zaman bu referans konusu nasıl işledi, başkalarının var mıydı bilemem.
Yanlış olmasın Kpss için şunu da söyleyeyim: Puanınızın yüksek olması bir dezavantaj. Yüksek bir puanınız varsa şimdi sen birkaç aya başka kuruma gidersin (A grubu kadrolara yani) diye düşünüyorlarmış. Mülakata giren diğer arkadaşlar söylediler bunu. Ama kazanan listesinde gayet yüksek puanlı olanları da görmüştüm. Bilgi düzeyinize bakılmıyordu benim girdiğim mülakatta. Neye göre seçiyorlar bilmiyorum. Tipinize bile bakıyor olabilirler.
Bu paragrafı da torpil hakkındaki genel düşüncem için yazıyorum. Torpilin kralını yapan adamlar bir kuruma girince ben hakkımla kazandım zaten diyorlar. Torpille girdim diyeni görmedim. Pardon referans(!) diyecektim. En iyi ihtimal torpili itiraf ederse de ben hakkımı korumak için yaptım yoksa benim hakkım yenecekti diyorlar. Bu konuda kimseye inanmıyorum.
-
Valla açıkçası bunca yazılan şeyden sonra ne denir bilmiyorum benim puanım 89 yüksek midir düşük müdür bilemedim yüksekse olumlu mu olumsuz mu o da ayrı birşey. Nitelikli yada niteliksiz hamgisi olmak lazım o da çelişki. Ben işsizim iş bulmam gerek tek yıl puanı kamuda bir işe yaramıyor tekrar hazırlanma lüksüm de yok mülakata kalırsam bunları söyleyim bari tan düşük profil işte
-
Arkadaslar ozel sektorde yurtdisinda calisiyorum forumda gezerken sans eseri gordum ve tamamen yardimci olmak icin uyelk acip yaziyorum. Ablam bu kurumda sube muduru zamaninda bu kurumda calismak istedim mulakata son siralardan girdim fakat kazanamadim ve torpile ne ablam yeltendi ne de yeltense olurdu. Baska birlikleri bilmem sadece immib icin soyluyorum bilen bilir genel sekreter armagan bey ve yoneticiler hakkaniyetli iyi insanlardir. mulakatta referans torpil diye birsey kesinlikle yoktur. Turkiye de torpil islemeyen nadir kurumlardandir. Teknik soru icermeyen muhabbete dayali Mulakatta asiri bir aykiriliginiz olmazsa puan siralamasina gore atanirsiniz. Bakin sadece immib icin ve iyi bilerek net soyluyorum aksini soyleyen kesinlikle ya art niyetli yada bilmiyordur kimsenin torpil yoksa olmaz deyip yalan yanlis bilmeden sizi yonlendirmesne izin vermeyin hikayedir. Torpil olmadigindan giremedim diyenler mulakata son siralardan girenlerdir. Sonuclar aciklaninca soylediklerimin dogrulugunu goreceksiniz. Mulakat sonuc listesi ile puan siralamasi hemen hemen ayni olacaktir. Calisma sartlarina gelince istanbulda cogu kuruma gore cok cok iyidir ablam 9. Yilinda sube muduru oldu ve ozel uniden gelen hocalik teklifini reddetti cok memnun. Uzmanlik ile memurluk arasinda sadece kariyer farki var memur yukselemez uzman yukselir istanbulda calisabileceginiz en iyi imkanli kurumlardandir yoneticiler ve ortam siyasi ve hiyerarsik degil kesinlikle cok iyi dostcadir kimseye yaranmaya calismaz saygili sekilde ozgur calisirsiniz kazanacaklara hayirli olsun.
-
@feyzasezen92 Hocam çok teşekkürler cidden çok iyi oldu bunu duymak.
-
@feyzasezen92 hocam çok teşekkürler torpil-referans meselesinde yazdıklarınız gerçekten insanın içini rahatlatıyor inşallah dediğiniz gibi hakkaniyetle adaletle olur.
-
Arkadaşlar naçizane bu konuda kendi fikrimi belirtmek istiyorum. Ücret olarak insan kaynaklarında çalışan birisi ikramiye dahil aylık ortalama 5000 tl olduğunu söylemişti(mayıs 2019). Çalışan bir iki arkadaşım yoğunluktan dolayı kısa sürede işi bıraktı. İlk mülakatta zaten burasının çalışma saatlerini devlet dairesi gibi düşünüp kısa sürede hayal kırıklığı ile işi bırakan çok oluyor demişlerdi. Yorumlarda gördüğüm kadarıyla bir tazminat söz konusu artık. Torpile gelirsek ben 2-3 kişi gibi az sayıda alım yapılan kadrolarda bunun sorun olabileceğini düşünüyorum.Alım sayısı epey fazla o yüzden bu konuya çok takılmayın derim. Mülakata girecek arkadaşlara tavsiyem klasik ik sorularına iyi çalışmaları, kalıcı olacaklarını dair güçlü bir tutum sergilemeleri ve birliklerle ilgili detaylıca araştırma yapmalarıdır. Büyük ihtimal size herhangi bir kurumdan haber bekleyip beklemediğinizi, kurum tercihinizi ve şehir değiştirecekseniz nerede kalacağınızı falan soracaklardır. Torpilden ziyade kalır mı gider mi şeklinde değerlendirme olacağını düşünüyorum. Geçen sene mülakat sonuçlarından çıkardığım sonuç bu şekildeydi. Herkese başarılar.