29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları
-
@hukukcukişi adli hakimliği kazanmış mıydınız?
-
@CosmoKramer eğer kişi kazanacaksa idariden kazandığını duydum hocam ama detaylı bir bilgi yok tamamen teamül galiba bu durum. Dediğin gibi 90-100 civarı kişiden 80 kişi seçmeleri gerekecek mevzuat gereği o yüzden hem adlı hem idari kazanan varsa o kişiyi idariye seçmeleri çok daha mantikli duruyor. Uygulama da bu yönde sanirim, söz konusu durumdaki adayların ezici çoğunluğu idariyi seçer zaten seçim durumu olsa. O yüzden bence de öyle bir yönelim olur.
-
2016 alımında ilk sonuçlara göre 40 iibf kontenjanı tamamlanırken hukuktan 80 kişi alınmıştı öyle hatırlıyorum toplam 200 kişi alınacakken 80 kişilik kontenjan boşta kalmıştı
-
@RootofAllEvil belki o hukukçuların çoğu adli hakimliğe alındı, ya da yeteri derecede ehil görmediler, soruşturması sıkıntılı olan oldu bu yüzden mesleğe kabul etmediler vs. sonuçta mülakatta 90 hukukçu varken 80 kişinin başarılı sayılması bana da biraz mantıksız geliyor. bu sene de doldurmazlar gibi 80 kişilik hukukçu kontenjanını. ki geçen sene adlide 1000 alım varken 580 civarı alıp bırakmışlar. tamamen inisiyatif onlarda artık hakkımızda hayırlısı yapacak bir şey yok.
-
@2pacalypse haklısın hocam bir de o dönemki alım darbe girişimi sonrasına denk geldiğinden ortalık çok karışıktı
-
Idari bitti mi bugün arkadaslar?
-
@olursaolur bitti hocam, yarın avukatlıktan geçiş mülakatları başlıyor
-
Biz sıramızı savdık avukatlıktan ve adliden girecek olanlara başarılar
-
@2pacalypse hocam hic bilmiyorum bende adli hakimlige girmedigimi idariye girdigimi soyledim sadece
-
@CosmoKramer hayir hocam adliye girmedigimi soyledim
-
Arkadaşlar ben bir şey soracağım. Bugün girdim mülakata ben. Ben kekemeyim, ama aşırı bir durum yok. Bugün mülakatta birkaç yerde ufak takılmalarım oldu. Soruyu soran üyeye cevabimi verdikten sonra konuşnanda biraz problem mi var senin dedi. Ben hafid kekemeliğim olduğumu söyledim. Ama genel anlamda kendimi ifade ettim mülakatta. Bu sizce sorun teşkil eder mi komisyon için.
-
Bana idari yargıda ilk inceleme soruldu sırası ile. Sonrasında en son bakılan iyuk 3 ve 5 e uygunluk diyince iyuk 3 ve 5 nedir diye sorup Sonra da neden bu sıra vardır ve bu sıraya uyulmazsa ne olur diye soruldu
-
@efe_yakup hocam hukukçu musunuz diğer bölümlerden mi?
-
@CosmoKramer iibf hocam
-
@efe_yakup Sınav ilanından: "alışılmışın dışında çevrenin yadırgayacağı şekilde konuşma ve organlarının hareketini kontrol zorluğu çekmek gibi engeli bulunmamak"
-
@Berkan13 @efe_yakup hocam bu kapsamda siz daha iyi değerlendirirsiniz ama bahsettiğiniz şekliyle bir sorun teşkil ediceğini düşünmüyorum.
-
@CosmoKramer inşallah hocam
-
@elitnur idari yargı mülakatları kaçında bitiyor
-
@kemankeşş2 Çarşamba günü bitti dostum. Bugün avukatlık başladı.
-
Keşke hepsi beraber açıklanmasa. Eylül ortasına kadar zaman geçmez artık. Bir umut agustosa da umutlanılır mı ki