29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları
-
Bu elitnur ile konuşan oldu mu hic arkdaslar?
-
Aramızda yalancılar mı var yoksa İş işten geçti, olan oldu niye yalan söylesin arkadaşlar. Gerçek hayatta tanımadığımız insanlarız.
-
@CosmoKramer yani insanlar acımasız davrandığından çekinir onu anlıyorum biz birbirimize bunu yapıyoruz ne yazık ki hepimiz aynı durumda olan insanlarız
-
@efe_yakup yakında akademiye başlayacaklar merak ettiğiniz şahısların isimlerini öğrenebilirsiniz
-
Arkadaşlar ben 2019 mezunuyum, süreçte yeniyim. Kaymakamlık sınavına gireceğim ama idari hakimlik ile Sayıştay arasında kaldım ve ikisinden birine girebilirim bu süreçte maalesef. Sizce idari hakimlik yerine Sayıştaya mı girmeliyim ne dersiniz
-
@MiraKar hocam sınav müfredatına bakın hangisini daha iyi yapabileceğinizi düşünüyorsanız ona girin bence. Eğer konu eksiğiniz çok ise kalan sürede idari hakimlik çok rahat halledilebilir ama Sayıştay daha zor ayrica Sayıştay sınavı 2 aşamalı elemeyi geçsen bile ocakta tekrar yazılı sınava gireceksiniz referans kısmı ile ilgili soruyorsanız ikiside aynı ben 2018 ve 2019 sayıştay sınavlarını kazandım ama malesef mülakatta elendim özellikle 2018 de ortalama birincisi arkadaşım kazanamadı idari hakimlikte de bu yıl birinci kazanamadı diye biliyorum o yönden pek fark yok ama idari hakimlikte kota büyük sıkıntı yani karar sizin maddi yönden seçim yapmak zorundaysaniz Sayıştay ı seçmeyin Ankara dışındaysanız en az 4 defa Ankaraya geliş gidiş yapıyorsunuz ve eleme sınavı 1 gün yazılı sınavı 2 gün sürüyor konaklama dahil benim 2018 ve 2019 sınavı için harcadığım en ekonomik yöntemlerle çok rahat 4000 tl yi geçmiştir karar sizin hocam başarılar
-
Milletvekiline gitmeyi ya da hemşehriniz olan bürokrata gitmeyi torpil olarak görmeyin arkadaşlar .Artık bunlar torpilden sayılmıyor bile .Bunu herkes yapıyor .İnsanlar öyle organize olmuş ki ağzım açık kalıyor .Belki sizler de mv ne gidip ama ben de bulmuştum diye düşünebilirsiniz ama yapanlar çok farklı yapıyor bu işi .Bizim gibi böyle forumlara takılan garibanlar gibi değil .Fark ediyor musunuz çoğu buralara üye değil .Çünkü kazanacaklarını biliyorlar neden bilgi alişverişi yapsın adam .
Etrafımdaki herkese tanıdığın yoksa hakimlik kaymakamlık sürecine hiç bulaşma asla olmaz diyorum ama onlar beni yanlış anlıyor .sonra kendileri acı bir şekilde öğreniyor .Tanıdığın yoksa kazanmak imkansız .ben asla da çok bilgililerin de alındığını düşünmüyorum .girdiğim bir mulakatta komisyon başkanı beni övdü .kimsenin İngilizcesi yokmuş aferin senin var , bu iyi bir şey dedi .Digerlerine göre çok ciddi vasıf değil mi ?Ama beni almadılar .Ne kadar kendimizi kandırsak da sınava hazırlarken gerçek kabak gibi ortada .
-
@MiraKar hani geçtiğimiz sınavın adayıydın?
-
@CosmoKramer hocam herkese soruyorsunuz ama ne idari hakimliğe ne de Sayıştaya girdim geçen sene mezunuyum zaten. Bu sene gireceğim dedim ama konu eksiğimiz olduğu u farkettim. Kaymakamlık çalıştığım için Sayıştay'ın yetiştiremem diye düşünüyorum. Yine de iki sınav arasında kararsız kaldığım için yazdım buraya da.
-
@ofa teşekkür ederim hocam. Sayıştay konu olarak yetişmesi daha zor, ayrıca kaymakamlık çalıştığım için arada boşluk olması daha önemli benim için. Bu sene İdari Hakimlik deneyeceğim. Kısmet olmazsa şayet seneye de ilan gelirse yine denerim hepsini
-
Benim bu işten anladığım referans bulunacaksa milletvekili bürokrat falan olmamalı cumhurbaşkanlığı nezdinde muteber görülen dernek ve vakıflarla sağlam bağlantılar kurulursa ancak o zaman mülakatı kazanma şansı yüksek oluyor
-
@MiraKar herkese sormuyorum hocam, tartışmak niyetinde değilim. Elitnur'un mülakat sonucunu merak ettiğim için yazdım kendisi de cevapladı. Siz kota olayının gündem olduğu eski bir zamanda, özelden bu senenin hakim aday adayı olduğunuzu söylemiştiniz şimdi sınava hazırlanmaya başlıcağınızı söylüyorsunuz ona dikkat çektim. Gönlünüzce olur umarım.
-
@RootofAllEvil hocam hadi referansı anladık, devlete karşı devlet adamlarından güvenilirlik sunuyoruz gibi düşünülebiliyor da. Dernektir vakıftır cemaattir bunlar mı yürütüyor alenen bu işi. Onlar kim hocam? Veya böyleyse bu iş bu yapılar üzerinden bu işi yapmak bizleri ne konuma getiriyor? Emin olun o cemaatler vakıflar aptal değiller, o gün sizin arkanızda duruyor ki ileride size işi düşücek. Bu noktada hakim olmak ne kadar ahlaklı ve akla uygun. Veya bu yola başvuranların 10 sene sonrasında fetö khk'lıları olmayacağı ne malum. Kazanmak güzeldir ama bu işlere cemaatler üzerinden bulaşıcaklar iyi düşünsün, tüm mesele kazanmak değil.
-
@CosmoKramer sözylediklerinize katılıyorum Hakimlikk mülakatı kolay bir iş değil kim nasıl kazanıyor nasıl bir referans düzeyi lazım anlamış değilim ilim yayma vakfına mı gitsek napsak
-
@CosmoKramer hakim adayı derken hocam yani sınava bu sene gireceğim manasında söyledim. İdari hakimlik ve Sayıştay arka arkaya geldiği için de zorlanacağımı düşünüyorum ikisinden birini seçsem mi diye düşündüm.
-
@CosmoKramer hocam dediklerine sonuna kadar katılıyorum bugün o malum yerlere elini uzatsan yarın kolunu parçalarlar. Bazen öyle oluyor ki bu işlerde, bakanın sözü dahi yetersiz kalırken isim zikretmek istemediğim vakıflardan birinin aracı olması mülakatta olumlu sonuç almaya yarayabiliyor.
-
@kemankeşş2 çalışma ve aile hayatınız yoksa eğer; İLİM YAYMA CEMİYETİ isimli yapının ANKARA'da yurtlarında oluşturduğu HAKİMLİK KAMPları var. Bu sene olmasa da 2018 sınavında ADLİ YARGIda 50 küsür kişiyi paket kazandırdılar. İçlerinden biri burada bulunduğum ilde savcı adayı, hazırlandığı ve kazandığı süreçte arkadaştık. Bilmeyenler de bilsin, bu iş böyle. Ben 2019 sınavı kaybedeniyim. Bir daha da girmem. Bulaşacak olanlar da dikkat etsin.
-
Teknoloji çok hızlı ya 5 yıl olmadan yenisi çıkmış hemen vallahi yetişemiyoruz.
-
@CosmoKramer maşallah namını duymayan kalmamis artık. Evet ilim yayma, bazı İmam Hatip vakıflarının referansı yüzde 99 sizi gecirtir arkadaşlar. Fakat ben çevremde onlardan alınan kimi görsem sonradan tellerini değiştirip daha kapalı yaşamaya başladılar. Size kalmış ama riskli bir seçim bi de 10-15 sene sonra devran döndüğünde ne olacaginiz da belli degil. Tek kararnameyle ustunuzu çizerler kalırsınız dimdizlak
-
@yasamor, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları
@CosmoKramer Size kalmış ama riskli bir seçim bi de 10-15 sene sonra devran döndüğünde ne olacaginiz da belli degil. Tek kararnameyle ustunuzu çizerler kalırsınız dimdizlak
Öyle, fetö memleketi yagmalarken cukkasina bakanlarin üstü cizildigi gibi. Hoş, o pisliği de temizle temizle bitmio. Tabi yarın çok daha büyük soruşturmalara gebe. Neyse, bir yerlere yakinliginiz yoksa, (yukarıda bahsedilen kuruluşlar gibi) 225 TL ile güzel bir iskender, künefe felan yapmak çok daha mantıklı.