29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları
-
@RootofAllEvil 2. Millî Eğitim Bakanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan
merkezî ve ortak sınavlar, bu sınavlara ilişkin iş ve işlemler ile sınav sonuçları hakkında açılan
davalarda verilen yürütmenin durdurulması ve iptal kararları, söz konusu sınava katılan kişilerin
lehine sonuç doğuracak şekilde uygulanır.kazanılmış hak sayılır ve sıkıntı olmaz diye düşünüyorum hocam, uygulama bu yönde zaten.
Ama aklıma takilan kota gereğince 20 kişi aldılar diyelim, ek mülakatla gelen iibflileri kadro yetersizliğinden dolayı direk eleyecekler mi? Mantıken öyle duruyor. 21 kişi alamaz herhalde 100 kadro açılmışken.
-
@RootofAllEvil onceden mulakata girmis kisiler yeni degerlendirmede ilk 300 e giremezse dahi hak kaybina ugramiyor, ek mulakatlarda bildigim kadaryla kontenjan vb herhangi bir kisitlama olmadan aliyorlar
-
@Hayaller71 yeniden değerlendirmeyi ÖSYM yapıyor, sonuç sayfasında yeniden açıklıyor. Ama diğer iptali söz konusu olan sorular ne olur o da muamma hocam.
Diğer soruların iptali ile ilgili bir öngörüsü olan var mı? -
@sottile onlar hala sonuçlanmadıysa bizim listeler açıklanır yeniden değerlemeden önce. Bu sene erken açıklanacak diye duydum bekleyip göreceğiz
-
@Hayaller71 kesin ve net değildir.
-
@Hayaller71 ne kadar erken hocam
-
@Hayaller71 Hocam nasıl bir ortam güzel bir tecrübe olmuştur ama il göç mülakatı gibi değildir daha kaliteli ve ciddidir büyük ihtimalle
-
@kemankeşş2 şaka mı 1 dk bile sürmedi burda %90'ın mülakatı. Ne olduğunu anlayana kadar teşekkürler diyorlar çıkıyorsun zaten
-
@Hayaller71 hepimiz hakkında hayırlı neticelensin dilerim. Bekleyip göreceğiz.
İhtimallerin bile ne kadar güzel ve kıymetli olduğunu düşündüren günler bunlar... -
@2pacalypse yok artık rahatmış değişik işler
-
@kemankeşş2 mogan gölü tarafı güzeldi yalan yok
-
@sottile aynen öyle hocam hepimizin hakkında hayırlısı olsun
-
@2pacalypse 83,59 puanım sıralamam 306. idi. Davayı ilk açan kişiyim. İyi ki açmışım. Çok şükür kazandık cevap E diye iddia edenlerr de Osym ye de iyi kapak oldu. Bir takım hocaya da iyi kapak oldu!
-
@Econumist hocam kararla ilgili SS falan var mı? temyiz yolu açık mı verdi kararı detayları verebilir misin?
Tebrikler bu arada, hakkınızı geç de olsa almanız çok güzel. benim doğruydu o soru ilk başta. bir netim daha gelicek bi etkisi olmasa da
-
Adlideki iptaller hakkında bilgisi olan var mı ?
-
@2pacalypse, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları
@Econumist hocam kararla ilgili SS falan var mı? temyiz yolu açık mı verdi kararı detayları verebilir misin?
Tebrikler bu arada, hakkınızı geç de olsa almanız çok güzel. benim doğruydu o soru ilk başta. bir netim daha gelicek bi etkisi olmasa da
Merhabalar. Vergi hukukundaki uzlaşma sorusundan bahsediyoruz değil mi? Ben de ilk başta doğru yapmıştım yahu.
Bu arada Tebrik ederim bu soru için çabalayanlara. bravo.
Bana göre kota kaldırılmalı ve mülakattan geçmesi gereken kişiler kontenjana girmiş kişiler olmalı. Herkes hak ettiği güzel hayatı yaşar umarım. Hukukçuluk iibfcilik değil, hayatından kim daha çok fedakarlık yapıp insanlara daha çok faydalı olacaksa onlar kazansın. Başarılar -
@maniakbeta bence de. Elbette hukuk okuyanlar daha çok görüyorlar bu dersleri lafımız yok ama sonuçta bilgi sınavla ölçülüyor ve bu sınava girme şartını taşıyan İİBF de olsa hukukta olsa girebilmeli. Kota adil değil. Mesela hukuk mezunu kardeşlerimiz alınmasın tartışma amaçlı değil sadece örnek veriyorum, hukukçulara kaymakamlıkta kota konsa adil olmaz değil mi - sonuçta her sene kaymakamlıkta genelde kazananlar İİBF'li oluyor-, idari hakimlikte de İİBF'ye konmamalı bence. Hak eden kazansın.
-
hakkımızı geç de olsa alacağız. ösym'ye cevap değiştirten adamım diye facebook gruplarında böbürlenen arkadaşa, kanun yorumlamayı bilmeyip ortalığı karıştıran kitap yazarı hocaya ve ösym'ye güzel bir mesaj olmuştur bu.
-
@2pacalypse 5 gün süreleri var hocam temyiz için. temyize giderler büyük ihtimalle, ama sonucun değişeceğini zannetmiyorum.
-
@MiraKar evet ben de hukukçu olmama rağmen kazanırsam buruk bir sevinç olacak. geride benimle birlikte savaşmış olan ve en az benim kadar hak ettiğini düşündüğüm arkadaşlarımı geride bırakmak üzücü. dilerim bu konuda gelecekte kimse üzülmez.