29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları
-
@CosmoKramer laf olsun torba dolsun
-
Arkadaşlar sonuçlar ne zaman açıklanır sizce? Duyumu tahmini olan var mı?
-
@necipuysalll dedikleri sayi kadar almak zorundalar mi hukukcularin acisindan ozellikle mantiken 100 kisi idariyi ya kazanmistir ya kazanmamistir
-
Arkadaslae mulakat aciklandiktan sonra ise baslama mi oluyor yoksa guvenlik sorusturmasi surecimi olacak bu konuda bilgisi olan var mi yoksa mulakat aciklanmadan sorusturma tamamlaniyor mu
-
@hukukcukişi değiller hocam, bize kalan 80 kişilik kontenjan maksimumu gösteriyor, istedikleri kadar alırlar ister 20 ister 40 ister komple 80 alırlar. Ama iibfli bir adaya göre şansımız daha yüksek onu söyleyebiliriz yani.
-
@hukukcukişi güvenlik soruşturmaları genelde mülakat aşamasından önce her aday için yapılıyor hocam. Burda süreç nasıldır bilmiyorum ama yazılı sınavın açıklanma tarihi ile mülakatların başlama süresi arasındaki farka bakarsak soruşturmalar tamamlanmıştır diye düşünüyorum
-
@Abdurrahim tesekkur ederim hocam eylul sonu ekim.basi gibi aciklanirsa eger staja baslama gorev basi nezaman olmus gecen seneler bu konuda fikriniz var mi
-
@2pacalypse şansımız yuksek evet ama umarim dedikleri sayıda alirlar birde kac hukukcu kaldigini bilseydik az cok keske
-
@hukukcukişi benim sahsi kanaatim 100 idari hakim almazlar 20 iibf alirlar geri kalan 80 kisilik kontenjanin hepsini doldurmazlar bazilari adliye kaydirilir toplamda iibf ve hukuk 80 kisi falan alirlar diye dusunuyorum tamamen sahsi dusuncem, hukukcuysaniz sansiniz cok ama cok yuksek
-
@hukukcukişi geçen sene sonuçların açıklaması ile tebliğ işlemleri arasında 2 aylık süre olmuş. Bu sene o kadar uzun zaman bırakılacağını düşünüyorum hocam. Eylül başı gibi açıklanır. Ekim başında tebliğ işlemi yapılır gibi geliyor. Tahmin tabi benim söylediklerim
-
Kazanan ibfli 220 hukukcu 80 diye biliyorum. Gecen senede böyle rakamları. Şimdi kota var. Bu rakamlarla 100 kişilik alımı doldurmazlar gibi duruyor.
-
@misirabbas hocam cimere sordum cevap alamadım. Bu sayıları nereden öğreniyorsunuz? Tahmin mi ?
Bir de bu kadar fark olması çok ilginç. Bir vergiden/iktisattan bu kadar mı korkuyoruz anlamadım ki
-
Alım sayısı az daha yüksek kapatıyor diye hukukçu arkadaşlar pek rağbet etmiyorlar galiba. Adlinin yanında olursa diye giriyorlar. Bilgiler bakanlıkla irtibatı olan eş dosttan öğrendiğimiz bilgiler tabi ki resmi değil. Ama çok yüksek ihtimal doğru olduğunu düşünüyorum. Biz ibflilerin işi çok zor. Benim kafama yatmıyor bir tarafta alınacak kişi kadar mülakat kazanan var bir tarafta 11 katı. Madem kota olacak ayrı ayrı sıra lama olsun. ibfden 60 kişi hukuktan 240 kişi çağırsınlar mülakata. Ben 190. Oldum giremezdim ama sorun değil sınavı yapamadım kaybettim derdim. Ama böyle bir şey büyük haksızlık.
-
@misirabbas katiliyorum hocam. Madem 1/5'ini alacaksin onları ayır. 20 kişiye 60 kişi çağır. Hukukcularda da 80e 240 çağır. Hem kalite yükselir hem de 220 kişi arasından 200 kişiyi elemek zorunda kalmazsin. Yani 1 kadroya yerleşmek için 11 kişinin mülakata girdiği başka bir sınav var mıdır Turkiyede? Hiç sanmıyorum. Bu konuya el atılması lazım dediğiniz gibi. Hukuk açısından da bakarsak guvenlik soruşturması vs belirleyici olacak gibi. Ona göre kontenjanı doldurabilirler. Yoksa kontenjan anlamında sıkıntı yok gibi duruyor.
-
@2pacalypse 210 iibf 90 hukukçu olarak duydum bende 10 11 kişi hem adli hem idariyi kazanmış. 90 100 hukukçunun olduğu yerde 80 hukukçu almazlar diye düşünüyorum. Bu sene muhtemelen sayı dolmayacak. Geçen sene alabildiğimiz hukukçuları alalım kalanları iibf ile dolduralım mantığıyla hareket etmelerine rağmen 55 60 arası hukukçu aldılar. Soruşturmalar olumlu sonuçlansa da komisyon doldurmaz hukuk kontenjanını.
-
@misirabbas onun yerine kota geçen seneki gibi kaldırılıp komisyonun takdirine bırakılmalı bence. Böylece yeri gelir 40 50 iibfli de alınır yeri gelir 10 15 de. Yıldan yıla kazananların dağılımına göre değişkenlik gösterir.
-
@Mambaa geçen sene 2018 sınavını kazanan arkadaş geldi ve en az 60-70 İİBFli var dedi burada. 55-60 hukukçu duyumunuz yanlış büyük ihtimalle. Arkadaşın nicki Real GDP ydi.
-
@2pacalypse hocam aciklanma ile ilgili bir duyumunuz var mi hic idari ayri erkenden aciklanmaz demi
-
@necipuysalll keşke ayrı ayrı aciklansa ama imkansıza çok yakın. Eylül ayından önce de açıklanması çok ama çok zor. Sürecin daha en az 1.5 ayı var maalesef.
-
@2pacalypse Değişik söylentiler var ancak kota uygulama sevdalısı olan bir bakanlık için 60 70 sayısı çok da gerçekçi gelmiyor bana. 40 50 çok daha makul gibi.