Alım sayısı az daha yüksek kapatıyor diye hukukçu arkadaşlar pek rağbet etmiyorlar galiba. Adlinin yanında olursa diye giriyorlar. Bilgiler bakanlıkla irtibatı olan eş dosttan öğrendiğimiz bilgiler tabi ki resmi değil. Ama çok yüksek ihtimal doğru olduğunu düşünüyorum. Biz ibflilerin işi çok zor. Benim kafama yatmıyor bir tarafta alınacak kişi kadar mülakat kazanan var bir tarafta 11 katı. Madem kota olacak ayrı ayrı sıra lama olsun. ibfden 60 kişi hukuktan 240 kişi çağırsınlar mülakata. Ben 190. Oldum giremezdim ama sorun değil sınavı yapamadım kaybettim derdim. Ama böyle bir şey büyük haksızlık.
misirabbas tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları
-
RE: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@kemankeşş, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@misirabbas vasiyet borcu
Umudum o yönde
-
@alexistocquevill asli müdahale tahkikat sonuclanana kadar yapılabilir yazıyordu. Yanlış olanı sordugu için o şık yanlıştı. Feri müd. Tahkikat sonuna kadar. Asli müd. Hüküm verilinceye kadar yapılabilir.
-
RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@Gresham-T olur mu canım öyle şey. İfa uğruna esimde ifa anında anlaşmaları gerekir ifa yerine şunu yapın diye. Soruda açıkca anlaşma yok diyor. Adamlar elma diye anlaşmış armutla borç ifa etmiş gibi. Yani kesin aliud
-
@RootofAllEvil ben geçen sene 26 ya 57 ile 200. olarak kalmıştım ama mülakattan elediler bir işe yaramadı. bu sene de sınav sabahı hastanelik oldum. 4 tane soru vardı 100 kere sorsalar 99 defa doğru yapacağım onları kaçırdım. 81 doğruda kaldım alan doğrusu 56. çok rahat kazanacağım sınav belkide kaçtı. ama inşallah emeklerimiz boşa gitmez sende çok uğraştın umut ettin. hakkında hayırlısı inşallah.
-
RE: 2018 İdari Yargı Sınavı
İstenilen belgeler kısmı karısık ibf mezunu için istenilen belgeleri toplu olarak bırı yazabilir mi?
-
@alexistocquevill, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@rootofallevil Ben de anayasa mahkemesi ile ilgili olan şıkkı işaretledim geçmişe yürümez prensibinden dolayı, bunda da tam bir fikir birliğine varamadık
Abi diğerleri bariz doğruydu. O şık yüzde 99 yanlış. Yürürlükteki kanuna aykırılıkla yargılamanın iadesi değil kanun yararına bozma olur en fazla.
-
Bende bir yıl yaptım. Soruda geçici tutuklama yazdığına eminim. Baktım themis ceza hukuku kitabımdan çalışırkende altını çizmişim. Geçici tutuklama için türk yasalarına göre aşağı sımırı 3 yıl olan bir ceza işediğine dair hakkında kuvvetli şüphe bulunan kişi geçici olarak tutuklanabilir diyor. Hatta ilgili devletin isteği olmadan.
-
@minikistan, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@sikilaccisamatha insallah idari yargıda cok iyi calısanlar var ve cogu burada yazmıyor sessiz kalan kısım korkutuyor beni
Yok be çalışmayanlar umursamıyor yazmıyor asıl. Çalışanlar dertlenip yazıyorlar rahat ol. Çoğu burda
-
Arkadaşlar allaha şükür banada mülakat nasip oldu. İnş yakın zamanda tekrar açılırda çalışan arkadaşlarımız da bu heyecanı yaşarlar.
Benim 26 gkgy
30 ortak alan
27 idari alan şeklinde.
82.9 puanım var.
Sıralamam iki yüzün çok başlarında. Hepimizin hakkında hayırlısı inşallah.
Anayasa medeni ve tvs de yanlışım yok.
misirabbas tarafından gönderilen son iletiler
-
Alım sayısı az daha yüksek kapatıyor diye hukukçu arkadaşlar pek rağbet etmiyorlar galiba. Adlinin yanında olursa diye giriyorlar. Bilgiler bakanlıkla irtibatı olan eş dosttan öğrendiğimiz bilgiler tabi ki resmi değil. Ama çok yüksek ihtimal doğru olduğunu düşünüyorum. Biz ibflilerin işi çok zor. Benim kafama yatmıyor bir tarafta alınacak kişi kadar mülakat kazanan var bir tarafta 11 katı. Madem kota olacak ayrı ayrı sıra lama olsun. ibfden 60 kişi hukuktan 240 kişi çağırsınlar mülakata. Ben 190. Oldum giremezdim ama sorun değil sınavı yapamadım kaybettim derdim. Ama böyle bir şey büyük haksızlık.
-
Kazanan ibfli 220 hukukcu 80 diye biliyorum. Gecen senede böyle rakamları. Şimdi kota var. Bu rakamlarla 100 kişilik alımı doldurmazlar gibi duruyor.
-
Oy veren sayısı 309 olmuş gene 2/3 ibfli
-
@RootofAllEvil olmuş bu sene kardeş hayırlı olsun
Geçen sen mülaatta şansım gülmedi bu sene ne olacak bakalım. yine yeni yeniden. -
@34idari 2016 sınavının sapması geçen yıl ki sınavdan çoktu. Geçen sene bana yarım puan sapma geldi sadece.
-
@34idari ben biliyorum sonucumu rahat ol. İptaller sonrası da bir yanlışım bir doğrum iptal oldu sıralamam 190 oldu
-
@sbui61 şansın gayet iyi kardeş. 2016 da arkadaşım 18 59 ile 140. Olmuştu. Ben geçen yıl 26 57 ile 200. Olmuştum sende 200 civarı sıealam ayap3sım bence
-
Liste nerde arada birileri paylaşsa kayıp oldu. Bulamıyorum ben
-
@city-of-justice ben yapıştırdım itirazı bugun ona rahat ol.
-
@city-of-justice iptal başvurusu vs nasıl yapacaksınız kardeş. Ben ankaradayım yardımcı olabilirim.