2020 ilgöç uzman yardımcılığı mülakatları
-
@redcrossbjk evde yoksan noluyor adresi verdik işte daha neyin doğrulaması sistemden doğrulatamıyorlar mı evde yokken geldilerse ya da mülakata hirilemeurcek mi minibüs gibi bir şeyle gelmiş olma ihtimali var mı nasıl bir şey bu anlamadık burada biz bilen var mı?
-
@Lily Hocam benim evimin önüne polis arabası geldi 3 4 dakika durdu gitti. Zile basmalarını bekledim ama basan olmadı.
-
@Statik şimdi hocam onlar size gelmemiş olabilir kesin teyit edemezsiniz ama benim arkadaşım bu mülakata girecek ben de ona misafirim bir süre onda kalıyorum arkadaşım bir yere gitmişti o evde yokken zil çaldı yetişemedim sonradan otomata bastım aşağı kapıyı açtım sonra pencereden baktım bir minibüs elinde de zarf olan bir adam vardı bulunduğum konum itibarıyla minibüsün sadece arkası görülüyordu önce bir durdu öyle seslendim duymadı mesafe vardı sonra gitti şimdi diyelim teyit ediyorlar ya da bu gvs filan diyelim evde yoksak yetişemezsek noluyor ben başka kuruma atandım böyle bir şey ile ilk defa karşılaşıyorum insanlar evin adresini vermiş heralde başkasının evini verip yanlış bilgiden hakkının düşmesine sebep olmayacaktır yıllardır ders çalışan insanlar bu adres doğrululatma filan nedir anlamadık o gelen belki de postacı belki yanlış zile bastı bilmiyoruz ama böyle bir süreci duyunca garip bir durum oldu
-
@Lily Yok hocam evde kimse yoktu diye kazanılmış hakkı düşmez. Sanmıyorum öyle bir şey olacağını. Ki bende anlamadım neye göre yapıyorlar bazı kişilerin komşusuna sormuşlar bazı kişilerin direk kendisine sormuşlar.
-
@Lily ellerinde bir kağıt vardı tik koydu sadece
-
@hustundag nasıl birileriydi polis mi sivil giyimli mi anlamadım bize gelen postacı mıydı yoksa dediğiniz gibi birileri miydi anlamadık ama gittiler eğer konuyla alakalıysa ve adres doğrulanamadıysa noluyor anlamadık evde olmak zorunda değil ki kimse sistemden baksalar zaten ikametleri ortaya çıkıyor değişik bir durum oldu şimdi gelenler de onlar mıydı değil miydi onu da bilemiyoruz yapacak bişi yok
-
@hustundag pardon bir şey daha soracam evde yoksa noluyor gvs yapılamıyor mu ya da olumsuz mu oluyor ya da tekrar mı geliyorlar anlamadık bir de onlar mıydı değil miydi bilemiyoruz sizin sıralamalar kaçlardaydı acaba gelenler onlar mı değil mi belki fikir verir diye soruyorum iyi günler
-
Mülakatlar belli ki Corona vesilesiyle uzunca süre yapılmayacak. Yapıldıktan sonra umarım bekletmez hemen haftasında açıklarlar. Bir de açıklanması için beklemeyelim.
-
@Lily sivil giyinimliydi 500lerde olması lazım
-
Corona olayı inşallah cok uzamaz. Tez vakitte hayırlısıyla kurtulsak.. Online mülakat tarzı bir şey yapılabilir mi sizce
-
Suriyelilerle iletişime geçemezsen naparsın ? diye daha önce sorulmuş bi soru nasıl bi cevap verilebilir dostlar.
-
Arkadaşlar bana hiç öyle polis falan gelmedi ? Neden gelmedi ya da gıdenlere neden gidiyor ayrıca bana polis gelmemesi kötü bişey mi ? Lütfen biri beni bilgilendirsin
-
@Zzeynep Sakin olun kötü bir şey değil mülakata kalan herkese zaman içinde güvenlik soruşturması yapılır. Ancak iki yöntemi vardır. İlki adresine gidilir komşulara muhtara sorulur. İkincisi ise sadece dosya üzerinden adrese gitmeden yapılır veya telefon ile muhtar aranır sorulur bazen. Polis gelmediyse kimse telaş etmesin dosya üzerinden yapılıp gönderilmiştir sizinkiler. Genelde büyükşehirlerin merkezinde böyle yapılır.
-
@Ertuğrul-Bey teşekkür ederim
-
Arkadaşlar bugün göç idaresinin yıl dönümü ve GM ve bakan yardımcıları tweet atıyor kaymakamlık açıklandı il.göç sureci tıkandı lütfen tweet atalım 45 kişilik açıklanması hepimiz için avantaj işiniz yoksa lütfen
https://twitter.com/gokceok/status/1248892489517469704?s=19 -
Arkadaşlar biliyorum çok konuşuldu ama kafam hiç rahat değil bu süreçte pek ders de çalışamıyorum .kamu yönetimi mezunuyum mülakat için hangi derslere bakmam gerekiyor? Önceki yazılanlara baktım ama kafam karıştı ? Yardımcı olur musunuz ?
-
@Zzeynep idare anayasayı iyi bilmeniz gerekiyor. Siyasi tarihtende soru geliyor. Ama önemli olan soruyu cevaplarken hakimlik duruş ve özgüven bu bakımdan sesli cevaplar ve test için değilde çalışırken öğrenmek, bunu açıklamak, sanki yarın ders anlatacakmış gibi kısa öz cümleler kurarak anlatmak lehinize olacaktır. Çok üzerine titremenize gerek yok. Ayrıca göç idaresinin sitesini Bir hayli kurcalayın ne varsa öğrenin derim.
-
@Godot37 teşekkür ederim
-
Twitter da 45 kişilik mülakat sonuclari için etkinlik var katılmak isteyen arkadaşlar
#45ILGOCUZMYARD -
Arkadaşlar selam. Negatif bir düşünce vermek istemem ama göç idaresi İstanbul'da ikamet izni başvurusunda bulunanların randevülarini neredeyse 3 ay sonraya atmış. Mesela 20.04.2020 olanı 13.07.2020 ye atmış. Ben Muhtemelen bizim mülakatlarinda 7.ayda olacağını düşünüyorum. Sizin bu durumla ilgili bir fikriniz var mı veya bir duyumunuz?