2020 ilgöç uzman yardımcılığı mülakatları
-
@Alles-Klar bana komisyon, bizim sizin bilginizi ölçmekten çok kalabalık karşısında konuşabiliyor musunuz, sizi zorladığımızda nasıl tepki veriyorsunuz bunu ölçmeye çalışıyoruz demişti. eğer gerçekten böyle düşünüyorlarsa doğal olarak yanlış cevapların pek fazla önemi olmaz.
-
@menizarar1 hocam heyecan herkeste var. Kaç soru sordular, yaklaşımları nasıldı, heyecana ragmen kendinizi ifade edebildiniz mi bence bunlar önemli
-
@sincap13 bunu hangi mülakatta söylediler hocam
-
Peki arkadaşlar bu referans denilen olay il göçte çok dönüyor mu? Yani yüzde kaç etkili sizce?
Benim ilk mülakatımdı, yani neye bakılıyor tam olarak anlamadım. Kimisi tüm sorulara doğru cvp veriyor geçemiyor kimisi ağlayarak çıkıyor geçiyor(duyduğum tabi bunlar) nedir bu referansın etkisi? -
@redcrossbjk bu 200lük alımda. geçen hafta girmiştim.
-
@sincap13 bunu gerçekten mülakat esnasında mı söylediler hocam..
-
@sincap13 tamam da hocam bazılarını hiç zorlamıyolar. O zaman kriter en azından sorulan sorulara doğru cevap verebilmek bunu iyi ifade edebilmek degil midir?
-
Evet mülakat sırasında söylediler çünkü mülakatım çok garip başladı. Kartal nasıl bir hayvan, jaguar nasıl bir hayvan falan diye başladılar. Hiç böyle bir mülakat başlangıcı tahmin etmiyordum. Dalga geçiyorlar sandım biraz afalladım ondan sonra söylediler.
-
@sincap13 aynı giriş bende de oldu hocam sorularımız aynı ve bu sorular yüzünden ben nasıl bir mülakat geçirdiğimi kestiremedim..
-
@Elnogate Hocam valla bence de öyle olmalı ama sanırım öyle değil. Çünkü öyle bir kriter olsa benim BDDK Murakıplık, Sayıştay mülakatı da dahil olmak üzere 7-8 mülakat gören arkadaşım neredeyse soruların hepsini bilmesine rağmen hep elendi mülakatlarda. Nasıl bir kriterleri var hiç tahmin bile edilmiyor
-
@sdtk Ben de kestiremedim hocam. Çünkü çevremde kpss bataklığına saplanmış olan arkadaşlarımla konuştuğumda onlar bile şaşırdı bu sorulara Bakalım hayırlısı neyse o olsun. Bu saatten sonra yapacak bir şey yok artık.
-
@sincap13 haklısınız hocam hakkımızda hayırlısı olsun inşallah en kısa zamanda açıklanır..
-
@sincap13 iş başka şeylere geliyo dayanıyo maalesef en nihayetinde
-
@menizarar1 benimde çok kısa sürdü bende anlamadım
-
Arkadaşlar bence mülakat sisteminin değişmesi lazım benim girdiğim gün sabah ki gruptan 8 9 kişi öğlene kalmıştı 3 gibi mülakat başladı sanırım dolayısıyla bize daha kısa süre verildi yani 4 dakikada o kişinin mesleğe yeterli olup olmayacağını nasıl anlayabilirsinki zaten insanın heyacanı 5 dk da geçiyor en azından 10 dk olmalı bence
-
Bugün mülakatlar bitiyor artık geleneksel göç idaresi sitesini günde 50 kez ziyaret etme günleri başlayacak ️
-
@gencbiraday Çok betletmeden açıklarlar inşallah
-
Arkadaşlar ben 17 Haziranda girdim mulakata haksızlık olmasin diye simdi paylaşayım soruları:
Bölüm Maliye
-Maliye Politikasi nedir?
-Para Politikasi nedir?- PP kim sorumludur?
- Tcmb hisseleri kime aittir?
-Tcmb baskanina ne denir ? - Tcmb görevi nedir?
-PP ve MP nasil hareket etmelidir. - Seni Van'a atasak duzensiz bir gocmenin mulakatinda ne soru sorarsin
- Insan ticareti konusuyla Anayasanin hangi maddeleri alakalidir
Yaklaşik 8 9 dakka surdu
Not: Umarım hakkı olan atanır . -
Bana da bölümüm iktisat olmasına rağmen hep mevzuattan soruldu.
İnsan ticareti nedir?
Göç kurulu hakkında ne biliyorsun.
Geri gönderme merkezi hakkında ne biliyorsun?
Ve bu sorularla bağlantılı ikincil sorular.
Hakkımızda hayırlısı. -
Bölüm: Uluslararası İlişkiler
1-)Mevlana Kaçıncı YY'de yaşadı?
2-)İkamet İzni Çeşitleri?
3-)Uzun Dönem İkamet İzni Şartları?
4-)İnsan Kaçakçılığında Kullanılan Araca El Konabilir Mi/Nasıl El Konur?İkinci gün girmiştim, o yüzden son soruyu hatırlayamadım.