2020 ilgöç uzman yardımcılığı mülakatları
-
@ridvan güvenlik soruşturmasının bittiğini nerden biliyorsunuz sadece sınava kazananlara yapılmıyor mu soruşturma
-
@menizarar1 hocam burada mı ya da başka bir yerde mi hatırlamıyorum ama birkaç arkadaş gs bittiğini kesin bilgi olarak paylaşmışlardı. Onlara binaen söyledim.
-
@asımus hocam tamamı 6458 yukk dan mı geldi
-
@ridvan umarım doğrudur
-
@menizarar1 umarım
-
Anayasa mahk güvenlik soruşturması kararı bir şey ifade etmiyor heralde. Şu an yapılması yasal değil neye dayanarak yapıyorlar anlamadım
-
@felix-felicis, içinde söyledi: 2020 ilgöç uzman yardımcılığı mülakatları
Anayasa mahk güvenlik soruşturması kararı bir şey ifade etmiyor heralde. Şu an yapılması yasal değil neye dayanarak yapıyorlar anlamadım
İlgili kararı incelemek isteyenler için:
https://www.anayasa.gov.tr/tr/haberler/norm-denetimi-basin-duyurulari/guvenlik-sorusturmasi-ve-arsiv-arastirmasi-yapmakla-gorevli-birimlerin-kisisel-verilere-ulasmasini-ongoren-kuralin-iptali/ -
@plansız Hocam kurumlar bunu önceden yapıp, mülakat listelerini buna göre hazırlıyorlarsa mahkemenin bunu anayasaya aykırı görmesinin, iptal etmesinin bir anlamı kalmıyor ki.
-
@felix-felicis Aslında dostum orada mahkeme yapılan işi anayasaya aykırı buluyor, işin yapılma zamanından bağımsız olarak. Dolayısıyla Kurumların bunu mülakat öncesinde veya sonrasında yapmasını değil, bu haliyle yapmasını düzenleyen hükmü anayasaya aykırı buluyor. Yapılan iş her halükarda Kanuni dayanaktan yoksun hale geliyor.
-
@plansız Yapılma zamanı şöyle önemli, önce yapılırsa bir iptal davası hakkın olmuyor. Listede yoksun sonuçta. Ama kanunsuzluk her halükarda var evet. Siz daha iyi bilirsiniz gvs’ler yapıldı falan deniyor. Bu adres teyidi, arşiv araştırması mı gerçekten güvenlik soruşturması mı?
-
@felix-felicis şöyle memuriyete giriş ayrı a grubu memurlar ve güvenlik dereceli birimler ayrı. Önceden a grubu vr güvenlik dereceli birimlere yine yapılıyordu diğer memuriyetler için yapılmıyordu. Ama aym 657 ye konulan o maddeyi iptal etti. Yani a grubu mesleklerde hala güvenlik soruşturması yapılabilir onun yasal dayanağı hala mevcut sadece 657 deki düzenleme iptal edildi.
-
@Marsiyal Milli savunma bakanlığı, genelkurmay, jandarma emniyet gibi konumlarda soruşturmalar devam edecek deniyor.
-
@felix-felicis Adres teyidi yapılması hangisine giriyor bilmiyorum.
Söylediğinizde haklısınız eğer mülakattan şu sebeple eledim gibi bir izahat verilecek olursa ve sebep güvenlik soruşturması ise mülakat sonucu iptal davasına konu olabilir. Nasıl olabilir; veriler iptal edilen hükümdeki usulle elde edilmiş ise örneğin CMK'nın ilgili hükümlerindeki soruşturma, kovuşturma vs. ye ilişkin bilgileri alabilirim, denilen hüküm iptal edildi dolayısıyla alamaz. Bu şeye benziyor Kanuna aykırı yolla elde edilen ses kaydının vs. delil sayılmaması gibi.
İptal edilen hüküm: “Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapmakla görevli birimler, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması kapsamında bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşları arşivlerinden ve elektronik bilgi işlem merkezlerinden bilgi ve belge almaya, 4/12/2004 tarihli ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 171 inci maddesinin beşinci ve 231 inci maddesinin onüçüncü fıkraları kapsamında tutulan kayıtlara ulaşmaya, Cumhuriyet başsavcılıkları tarafından yürütülen soruşturma sonuçlarını, kovuşturmaya yer olmadığına dair kararlar ile kesinleşmiş mahkeme kararlarını almaya yetkilidir.” -
@Marsiyal Biraz karıştırdım, bulamadım hangi hüküm dostum a grubu kadrolar için güvenlik soruşturmasının yasal dayanağı?
Bu arada anayasa mahkemesi kararı sonrası ciddi kafa karışıklığı oldu. Belki mevzuattaki boşluk giderilse, bu işin hukuka uygun usulü belirlense bu sorunlar yaşanmayacak. Çünkü mahkeme 2019 Kasım'da 657'deki ilgili bir hükmü daha iptal etmişti. @Marsiyal @felix-felicis
-
@plansız Evet ben de A grubu için net bir şey bulamadım. Uygulamayı zaman göstercek. Teşekkür ederim bilgiler ve zamanınız için.
-
@plansız hocam yeni düzenleme değil bahsettiğim eskidende a grubu için yapılıyordu 15 temmuz öncesinde yani. Gizlilik dereceli birim olarak sayılıyor sanırım o sebeple yani a grubu diye geçmiyor. 15 temmuz sonrası direk dmk ya hüküm konuldu aymde bunu iptal etti. Eski gvs düzenlemeleri hala yürürlükte yani gizlilik dereceli birimler ve mit milli savunma emniyet gibi yerler için hala var a grubuda bunun içinde. Onun dışında şuanda farklı bir düzenleme için teklif verilmiş sanırım meclise. O yasalaşmadıkça eski hükümler geçerli yani a grubu için gvs en başından beri vardı hala var.
-
Arkadaşlar bugün kaç kişi gelmedi bilen var mi
-
@plansız güvenlik soruşturmasının yasal dayanagı yok kritik kurumlar dışında yapılmıyor zaten valilikler vs geri iade eder bundan sonrada ski sistem arşiv soruşturması olacak
-
@jamiryoo göç ü mit yapmıyor zaten yüzeysel sanırım egm sistem üzerinden bakıyor diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar
-
@kemankeşş2 haklısın bütün kurumlar elindeki bilgileri göç e yolluyor hiçbir j-kurum aday memur olamaz demiyor zaten elindeki mevcut bilgileri yollar her kurumda komisyon vaardır o komisyon olumlu olumsuz karar verir dava da zaten bu raya açılıyor