2020 ilgöç uzman yardımcılığı mülakatları
-
@Elnogate sadece başkan mı değişmiş yoksa hepsi mi kuş türüne kadar çeşitlendirmişler mi
-
@Pinky komisyon üyelerinde de degisiklik olmuş. Dış ilişkiler dairesi başkani varmış
-
Arkadaşlar komisyon değişikliğinden sonra sorular nasıldı bugün mülakata girenler birkaç soru paylaşabilirler mi?
-
@MiltonKeynes tam olarak soru paylaşılmamış ama bir önceki sayfadaki yorumlara bakarak genel kültüre kayma var gibi tabi tam genel kültür de değil kategorize edemedim espri de yapılmış olabilir tabi bilemedim şimdi
-
Facebookda bir paylaşım gördüm bir arkadaşımız kendi sorularını yazmış. Afgan hangi meslektense geri gönderilmez diye sormuşlar sanırım farklı geldi. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı böyle spesifik bir şey olduğunu bilmiyordum.
-
@extraordinary çobanlık yapan afganlar geri gönderilmezmiş hocam
-
@extraordinary hocam anladığım kadarıyla mevzuatı bilmenin yanında mevzuatı yorumlamayı da istiyorlar. Sorunun cevabı ülkede istihdam açığı bulunan sektörlerde çalışma kabiliyetine sahip olan kişiler geri gönderilmez gibi olmalı. Örneğin mevsimlik işçilik çobanlık belki inşaat işçiliği vb.
-
@eomer çok açıklayıcı oldu hocam teşekkür ederim. Ben de acaba ülkeye katkı sağlayacak eğitim düzeyi deneyimi ile nitelikli yabancı vs olarak mı değerlendirilcekler mi diye düşünmüştüm. Bambaşka çıktı
-
Komisyon değişti bugün zorlamışlar farkşı bir şekilde yaklaşıyorlar
-
@kemankeşş2 evet bilgi yanında yorum istiyorlar herhalde merkez göç gibi olmuş
-
Bir de daha önceki alımlarda var mıydı böyle komisyon değişimleri yoksa sayı fazla olduğu için mi acaba?
-
@jamiryoo genel kültürüme güveniyorum fazla detay sormazlarsa
-
Bu güvenlik soruşturma meselesi nerden çıktı arkadaşlar ? Yanı neden böyle hararetlı konuşuldu?
-
Arkadaşlar içeriye küçük valizle girebiliyor muyuz?
-
@mrgkn Girersin, sorun olmaz.
-
Ben de yazaym soruları. Geçen hafta girmiştim. Etkisi anca geçti. Yine olmayacak benimki, heyecanımı kontrol edemedim. Afalladım çat çat gelen sorularla. Kısmet artık. Umarım torpilsiz, torpile referans diyecek kadar da yüzsüz olmayan arkadaşlar kazanır.
*Kendini tanıt. CV üzerinden biraz sıkıştırdılar.
*Devlet Denetleme Kurulu, ne iş yapar? Kime bağlıdır? Kaç üyesi var? Üye olma şartları neler? Ne zaman kurulduğunu da sordular.
*Kimler sınırdışı edilir? TCK 59. madde kapsamında olanlarla başladım cevaba. Maddenin içeriğini sordular.
*Diplomatlar sınırdışı edilir mi? Edilirse bu hangi gerekçelerle ve ne şekilde olur?
*Yazılı şekil şartına bağlı sözleşmeler nelerdir? Alacağın devri nedir?
*Neden İl Göç istiyorsun?
Başarılar.
-
@alis elleriniz mi titredi hocam genel olarak
-
@kemankeşş2 Hocam el titresin, sorun değil. Masanın altında zaten görünmez. Ben, bana ait olmayan bir sesle konuştum; sesim titriyordu. Benim gibi panik atak arkadaşlar varsa mutlaka beta-bloker hap alsınlar yanlarına. Ben hapımı da çantama koymamıştım, kullanamadım. Kötüydü ya. Öyle.
-
@alis demek ki borçlar hukuku da sorulabiliyormuş biz idare hukuku ile yırttık bölüm neydi hocam?
-
@alis ayrıca sesiniz titrese de düzgün cümleler kurduysanız ve verdiğiniz cevaplara göre heyacanınızı mazur görebilirler heyecanlanmak doğal hemen umutsuzluğa kapılmayın hocam