2020 ilgöç uzman yardımcılığı mülakatları
-
@Pinky Günde ortalama 6 kişi gelmemiştir diye düşünüyorum ben. Ortalama 90 ile 100 arası kişi katılmamıştır. 650 ye kadar düşecegini sanmıyrum hocam
-
@kemankeşş2 evet, doğrudan başkanın ifade ettiğini paylaşmış, işaret ettiğim tarihte açıklanmağında da anlamsız taarruzlara maruz kalmıştım. Tabii, koskoca kurumların tek önceliğinin sınava giren adaylar olmadığını hayatın merkezine kendilerini koyan zat-ı muhteremlere Gökçe Müdür de tarih konusunda yanılarak kanıtlamış oldu. Diyeceğim o ki, bırakınız Genel Müdürü, Bakan Bey "şu tarihte açıklanacak" dese dahi temkinli yaklaşmak gerek. Çok farklı süreçler, müdahaleler cereyan ediyor. Örneğin bu hafta kurumda, üstelik personel dairede Covid vakıa tespit edildi, tüm personel evine gönderildi. Bu durum süreci etkileyecek ister istemez. Çalışmaların hemen hemen tamam olduğunu biliyorum. Hayırlısı artık.
-
@06TC bende kaymakamlık için öyle teamül olduğunu biliyordum ama dediğiniz gibi sonuçta birinciyi hele de kaymakamlık ya da hakimlik gibi sınavlardan eliyorlarsa mutlaka hak aranmalı.
-
@06TC bayram öncesi olur mu sizce Gökçe Bey öyle söyledi de
-
@kemankeşş2 Benim tahminin bayram öncesi açıklanacağı yönünde. Hatta bu hafta sonu son şekli verilir listelerin. Covid dolayısıyla ilgili amirler hafta sonu bir araya gelip görüşüyor bu hususları. İçişleri Uzman Yardımcılığı için cumartesi toplanıp çay, kuru pasta eşliğinde 2 saatte hazırlamışlardı geçenlerde listeyi. (oradaki bir arkadaşı halı sahaya bekliyorduk da, oradan biliyorum.)
-
@MiraKar kesinlikle kardeş. Yazılı puanınız iyiyse ve mülakatta da iyi bir performans sergilediğinize inanıyorsanız mutlaka personel daireye önce bir dilekçe ile müracaat edip komisyon değerlendirmesinin ve şahsınıza verilen mülakat puanının tarafınıza yazı ile bildirilmesini talep edin. Daha sonra da gerekli prosedürü işletmekten çekinmeyin. Herkes, referans adıyla şirinleştirilen çarpıklıktan muzdarip ancak yine herkes mecburen bu çarka su taşıyor.
-
@06TC heyecanlandım hocam bilgilendirmeler için çok sağolun inşallah
-
@Pinky rica ederim, hak eden kazansın:-)
-
@06TC çok haklısınız umarım herşey gönlümüze göre olur tavsiyeniz için teşekkür ederim
-
@06TC amin hocam
-
Özelden çok fazla sorulduğu için buradan yanıtlıyorum arkadaşlar: geçen sene Göç İdaresi iftarında Bakan Bey, "derecesi iyi olana, mülakatta ehliyetini kanıtlayana hakkını verin" demiş, Abdullah Müdür de "liyakata bakacağız, güvenlik soruşturmasında sıkıntı olmayanı alacağız, bana kalsa listede baştan başlar soruşturma sonucuna göre alırım." demiş. Aynı masada oturan, kurumun ilk uzmanlarından bir üstadımın duyup paylaştığını aktarıyorum. Tabii o günden bugüne en azında Abdullah Bey değişti, başka ne değişir bilmiyorum. Fakat ilk üç haricinde sıralamanın pek mühim olmadığını düşünüyorum.
-
@06TC peki üstadım kpss puanına hiç önem verilmiyor sanırım değil mi, sadece kurum sınav puanı mı bu baz alınanlar?
-
@06TC güvenlik soruşturmasının tam olarak neleri içerdiği hakkında biraz bilgi vermeniz mümkün müdür? Mesela "genel ahlak" maddesinin.
-
@06TC üstad kpss puani kurum yazılı puanı ve hatta mülakatı çok güzel geçenlerin alınmaması neden.. Size söyle söyleyim son GUY alımında en yüksek Kpss puanı bende, yazılıdan çok iyi almama ve mülakat çok güzel geçmesine rağmen yedek listede bile yoktum ve hatta mülakatta 41 puan vermişler. Aynı şey sgk da oldu ve yedek 111de yer aldım. 6 yıldır bu süreçte olmaktan çok yoruldum. Geleceğe yönelik beklentim hayalim hiçbir şeyim kalmadı.. Bizim ne suçumuz var. Burada da ilk 50 60 içerisinde olmamıza rağmen ne olacağımız belli değil.
-
@redcrossbjk kardeş, mülakatta 50 altı verilirse gerekçe olumsuz güvenlik soruşturmasıdır.
-
@ouroboros o konuda hiçbir bilgim yok kardeş.
-
@06TC GUY'da elenip SGK yedek kazanmak neye gebe peki hocam
-
@modigliani-0 evet, kpss puanı bir ön kriter yalnızca.
-
@redcrossbjk vallahi bilmiyorum, ben de ilk girişte göçü kazandım ama kaymakamlıktan iki kez elendim.:-)
-
@06TC bu o zaman yazılı sınavda sonlarda olanların kazanmasının daha düşük ihtimal olduğunu mu gösterşyor