2020 ilgöç uzman yardımcılığı mülakatları
-
@redcrossbjk keşke isimlerin yanına kaybeden kişilerin neden hangi konu yüzünden kaybettiği açıkça yazsa insan neden diye soruyor kendine
-
@kemankeşş2 Bir arkadaşım 10 üzerinde mülakattan elenince artık kendinden şüphe etmeye başlamıştı. Mülakatlarda oturmasını değiştirdi bir süre sonra kalkmasını giyinmesini kravatı bağlama şeklini vs.daha sonra bir müfettişlik mülakatı kazanmıştı. Geri kalan onca mülakatı kaybetme nedeni neydi? Bu insanın geçirdiği mülakatlarda tarif edilmez yaralar açmıştı. Aralıksız 7 8 yıl uğraşmıştı. Bu yüzden mülakat kalkmadıkça kardeşim kaybeden insanlar daima kendine soracak, neden?
-
Arkadaşlar yazılanları okuyorum da bende üzülüyorum ve doğru bulmuyorum ama bu süreci araştırdım ve tüm bilgileri edindim bu iş tamamen refarans yani torpil bildiklerimi sizlere anlatsam sasirirsiniz referans olmadan olmaz arada bir iki kaynayan olursa olur araya diğer türlü çok zor karamsar bir şey paylaştım ama gerçek bu onun için çok bel bağlamayın referansiniz varsa sağlam olur zaten çokta kafaya takmayın yoksa zor
-
@redcrossbjk evet hocam bende bu yüzden dedim yazili puanlarını dikkate alacaklarini sanmıyorum diye
-
@komyrd Bildiklerinizi anlatır mısınız? Buradan ya da özelden? Ben her sabah umut ederek uyanmaktan, ardından içimi kaplayan umutsuzluktan, tüm bu git gellerden çok yoruldum. Artık tamamen umudumu kesmek istiyorum. O umut eden aptal yanım çekip gitsin istiyorum. İnsan umut edince çok yıkılıyor. Yardım edebilirsiniz bana anlatarak. Lütfen.
-
@komyrd Hakikaten bu nasıl iş, bunu kabullenmek normalleştirmek işi gücü bırakıp küçük büyük torpil aramak kimseye anormal gelmiyor mu? Elbette bunu her platformda dile getireceğiz hakkımızı haram edeceğiz. Bu olağan değil çünkü. Bu şekilde iş sahibi olanlar, aş yiyenlerin içi rahat mı çok merak ediyorum. Bu memleketin gerçeği bu evet ama bunu kanıksamayalim bence. Bu devran böyle geldi böyle gitmesin.
-
@80üstamadnnmsz anladım hocam teşekkürler
-
@sntn35 Hocam hiç düşünmüyo musun bu kadar adam ellerinde bayraklar ölümüne partileri savunuyorlar sebebi ne çıkar ilişkisi tabi tabanı bir yerlere getirecen ekmek verecen ki sana oy versinler hepimiz dönen dolapları biliyoruz ama susuyoruz ki memuriyetimizden olmayalım ama insanlıgımızdan olduk
-
@sntn35 hocam mülakatlar tamamen kaldırılmadığı sürece bu mesele kişilerin insiyatifine bırakıldığı sürece bu devran böyle gelmiş böyle gider. Mülakatların kaldırılması için mücadeleye gelince kimse yanaşmıyor. Herkes halinden razı demek ki
-
@Diego33 hocam haklısınız. Ben bunun normallestirilmesine karşıyım. Bizler bari bunun karşısında duralım. Bir yerlere geldiğimizde yarın öbür gün esimizi dostumuzu doldurmayalim. Torpilin var mı kim nerede sorusu utanç verici olsun. Şimdi de öyle bir konsuuluyor ki burada bazen hem işe başlayan herkes zan altında kalıyor hem de geride kalanların umudu sönüyor.
-
@sbfmezun doğru hocam şeffaf yapilmayacaksa -ki çok zor- kaldırılmalı. Memnun değil kimse ama korkuyor sanırım insanlar.
-
yahu arkadaşlar hiç karşınıza robot gibi çalışıp yazılıdan yüksek puanlar alıp 2 kelimeyi bir araya getiremeyen kişiler çıkmadı mi hakikaten, o yüzden mi mülakatlara karşı çıkabiliyorsunuz anlamıyorum. Ayrıca nolur içinizi karartmayın referansı olup atanamayan da tanıyorum referansı olmayıp atanan da. Biliyorum hepimiz elimizden geleni yaptık, çok sabrettik, en ufak bir şeyden olumlu veya olumsuz anında etkileniyoruz artık ama bu kadar kötümser düşünmeyin lütfen ve nolur çok biliyormuş gibi referanssız olmaz diyen insanlara kulak asmayın.
-
@denver benim karşıma robot gibi çalışıp iki kelimeyi bir araya getiremeyen kisilerden ziyade torpille bir yerlere gelmis liyakatsiz oturduğu koltuğun değerini basit sekilde elde ettigi icin halkına kiymet vermeyen kisilerle daha çok karşılaştım. Ilk dediginizle hic de karşılaşmadım doğrusu hepsi de cok başarılı insanlar. Dediğiniz kisi sayısı göz ardı edilecek hatta yok denecek kadar azdır . Birbirimizi kandırmayalım. Kendimizi de kandırmayalım.
-
Ayrıca şu sıralama işine de ilk sıralarda olduğunuz için takılmanıza hak veriyorum fakat ortalarda giren biri olarak söylüyorum benim girdiğim gün daha önce BMMYK’de çalışmış biri vardı mülakata girecekler arasında. Yani her şey bu kadar basit bir algoritmayla yönetilmiyor. İlk 200 girsin demeyerek kendini sadece kpssye adamamış aynı zamanda çalışmış ve bizimle aynı mülakata girmeye hak kazanmış insanlara da hak tanıyorlar.
-
Mülakatlar gerekli mi gereksiz mi tartışılır ama 4-5 dakikayı geçmeyen mülakat kesinlikle gereksiz. Mülakatlar kayıt altına alınıp şeffaf olup 20-25 dakika sürmeli. En azından her soruyu cevaplayan insanlar bakın bir sorun yok ama neden elendim diye hak arayabilmeli. Hele bazı kurumlar var tam cinnet geçirmelik. TC kimlik no giriniz, sonuç başarısız. Kaç puan aldım, kaçıncıyım, kimler asil kimler yedek neden bilemiyoruz. Neye göre başarısızım
-
@sbfmezun evet hak veriyorum fakat bahsettiğiniz insanlar mülakatsız bir sistemde de istedikleri yere gelirler zaten o konuda kuşkunuz olmasın. Ama arada bariz bir puan farkının olmadığı koşullarda kpss ve kurum sınavı hariç başka şeylerin belirleyici olması gerekiyor.
-
Hem kpss hem kurum sınavı ile ciddi bir bilgi testine tutulup akabinde sözlü mülakata alınıyoruz. O yüzden mülakatta sorulan sorular bilgi düzeyini sınamak için değil de bilgiyi aktarabilme, stres ve kriz yönetimi gibi konular üzerine yoğunlaşıyor diye düşünüyorum. Çünkü zaten mülakat aşamasına gelen herkes yeterli bir düzeyde oluyor. Bahsi geçen 4-5 dakikalık süre içerisinde hızlı ve çapraz sorularla afallamadan bildiğini aktarabilme ve kontrolünü kaybetmeme üzerine ciddi bir sınav yapılıyor fikrimce. Bunu yapan insanlar da vali yardımcılığı, kaymakamlık yapmış üst düzey insanlar. Herkes torpille bu işe atanmıyor, salt torpille atanana da zaten kimse hakkını helal etmiyor. Gönlümüzü ferah tutmakta derin ve anlamlı bir fayda var. Bugün mülakata girişimin üzerinden 1 ay geçmiş, bu beklenen süreç de böyle böyle bitecek...
-
@enjoythesilence Hocam bunu insanlara anlatamıyorsun mülakatın zararı faydasından fazla hala 2 kelimeyi bir araya geitremeyenler var yok mülakatta stres kriz vs ölçüyorlar ben bu insanların 4 yıllık bir fakülteyi bitirdiğine inanmıyorum ya bir kişinin bile hakkı ihlal edilse mülakat a gölge düşer genelde bu tarz yaklaşımları olanda ilk defa mülakat a girmişler oluyor dünyanın hiçbir yerinde bizde ki gibi bir uygulama yok burda bazı şeyleri yazıyoruz bazı şeyleri yazamıyoruz arkadaşlar bu işin elle tutulur yanı yok
-
@Diego33 bakın bu söylediğimi kamu mülakatları için söylemiyorum çok önemli şirketlerin mülakatlarını yapan bir akademisyeni dinleme fırsatım oldu kendisine sorarsanız ben daha kapıdan girerken yürüyüşünden anlıyorum diyor, bana kalırsa da çok acımasız. Mülakatın amacı tam olarak da sizin 4 yıl üniversite okuduğuna anlam veremediğiniz insanların iddia ettiği şeyler. Savunduğu şeyler demiyorum ama olay bu.
-
Mülakatlarda tam da sinav yönetmeliklerinde, ilanlarda yazan o 5 değerlendirme unsuruna yer verseler amenna. Bu durumda zaten günlerdir bu konuyu konuşmuyor olurduk. Ben mülakatların tamamen kaldırılmasından yanayım çünkü nasıl bir düzen getirilirse getirilsin bizim sıkıntımız insanımızın ahlak anlayışında. Bizde asla gelişmiş ülkelerdeki gibi işi ehline veren bir sistem olmayacak mülakatlarla tam aksine işi yandaşa verme devam edecek kim gelirse gelsin başa.