2020 ilgöç uzman yardımcılığı mülakatları
-
@aryastark Dostum bu süreci SGK ile karşılaştırmak haksızlık olur. SGK'da kimse Bayramdan önce açıklamaya çalışacağız diye bir vaatte bulunmadı. SGK'da kendimize muhatap bulamıyorduk. Tamamen belirsizlik hakimdi ilk ay içerisinde kimse açıklanacağını düşünmüyordu. Sağolsun Gökçe Bey pandemi sürecinin başından beri bilgilendirme yapıyor. İkisi tamamen farklı bir durum. Bayramdan önce veya sonra bir şekilde açıklanacak ama sürecin SGK kadar uzamayacağı kurumun açıklamasından belli diye düşünüyorum.
-
@onur06 2 2 üstte aryastark arkadaş açıklamış aynı sebepten dolayı bayramdan önce açıklanacak deyip açıklanmıyorsa bilki lastik gibi uzar süreç yaşayacak öğrendiğimiz ve öğrenilmiş çaresizliğin ben de bıraktığı intiba bu maalesef
-
@Pinky *2 3 ve yaşayarak öğrendiğim
-
@shocking SGK'da Bakanlık Özel kalemi ay sonuna açıklanacak dediğini unuttun sanırım kardeşim. Bizi böyle 1 ay oyaladılar unutma Fakat yine de karşılaştırma yapmak haksızlık olur elbette
-
@shocking Hocam yönetmelikte koskocaman 30 günde içinde açıklanacak yazıldı. Kurum içinde buna uyulacağına dair duyumlar geldi. Herkes emindi. Noldu 30 gün ihlal edildi. Sonrası zaten uzun belirsiz bir süreç. Yani 1 ay hiç söylenmeseydi beklenti olmayacaktı. Tıpkı şimdiki bayram öncesi gibi. Beklentiye girmek yoruyor.
-
@redcrossbjk Haklısın ama Gökçe Bey'in yaptığı gibi herkese açık bir ortamda yapılmış bir açıklama değildi. Yanlış hatırlamıyorsam telefonla ulaşmaya çalışan arkadaşlara söyleniyordu. Yiğidi öldür hakkını yeme Göç İdaresi bu konuda SGK'ya göre kat kat şeffaf bir kurum. İkisini karşılaştırmak haksızlık olur. Gökçe Bey'in açıklamasına bakarsak Bayramdan önce açıklanmasa bile sürecin fazla uzamayacağını düşünüyorum.
-
@redcrossbjk hocam bunun başka kurumlara da sirayet etmeyeceğinin garantisi yok bence sgk öyleymiş şimdi de burası böyle çünkü sürecin başından beri biz de şans belki bu kurumda bir kere olur o da bizi bulur tabi olmayadabilir neredeyse yüzde 100 e yakın bir olasılıkla bayramdan önce denilip açıklanmazsa insanlarda da bu intiba oluşur doğal olarak
-
@felix-felicis Evet ama Yönetmeliğe uyulup uyulmayacağı uyulmayacağı ilk günden beri muallaktaydı. Kurum şu zaman açıklanacak diyordu daha sonra öyle bir şey demedik diyordu. Bunları 6 ay yaşadık. İkisi kıyaslanamaz bence.
-
@shocking Hocam Göç İdaresi de öyle demem. Burada Sn Gökçe Ok sağ olsun açıklama yapıyor. Her şey onun elinde değil bunu da biliyorum. @felix-felicis dediği gibi bizi şu an yıpratan bir süre verilmiş olması ve bizde kendimize göre çıkarımlar yaparak beklentiye giriyoruz ve bizi yoruyor. Ben en başından beri şunu söyledim, daha bir alım bitmeden başka bir ilan veriyorsa bir kurum gerçekten ihtiyacı var ki veriyor. Buna dayanarak bende çok uzamayacağını düşünüyorum.
-
Arkadaşlar göçte personele de acil ihtiyaç var nitekim Ysk da mülakata kaldığımda 1 Ay gibi bir sürede açıklanmıştı SGK oturmuş bir kurum ve hertürlü işleri yürüyor burada SGK ile karşılaştırma yapmıcam ama il göç çabuk açıklanacağı sinyalini pandemi sürecinde sayın Gökçe ok’un diğer işlemlerinizi yapıyoruz ileride hemen işe başlamanız iÇin tweetiyle vermişti, tabi ki bilemeyiz ama listenin de bakanlıkta olması sebebiyle açıklanmaması iÇin bir sebep kalmadı bir şey var ki liste kesin ve hazır artık sadece sayın bakan onaylıcak bu 1 hafta olur 1 gün olur burasını sadece sayın bakana dosyaları sunacak danışmanı bilebilir hepimiz hakkında hayırlısı
-
@gencbiraday gün bitti neredeyse bir kaç arkadaş organize olursak sayın Gökçe ok a tweet atarak belki bir açıklama alabiliriz kendisi bu konuda duyarlı olduğunu daha önceden bizlere gösterdi ne de olsa belki bayram sonrasına kalır veya kalmaz gibi bir cevap alabiliriz
-
@Pinky Dostum sen azıcık ara ver şu foruma ne olur Ben zaten çok olumlu bir insan değilim ama sen yazdıkça daha çok pesimist oluyorum
-
Bakanlık süreci çok uzatmayacak illerde personele inanılmaz iş yükü biniyor. Çoğu personelin Eylül'e kadar izinleri iptal edildi. Ben haftaya açıklanacağı kanaatindeyim zira İçişleri Bakanlığı işe alım süreçlerini pek uzatan bir kurum değil. Hatta gün olarak Pazartesi veya Salı gününü tahmin ediyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun. Sağlıcakla kalın.
-
Tüm sinyaller gökçe bey in açıklaması @06TC üstadın bu yönde bilgilendirmesi bu sürecin kısa süre içinde biteceğini gösteriyor. Kurum içinde personel eksikliği cok var. Bu süreç cok uzamaz insallah bayramdan önceye olan umudum çok yüksek. Bildigim kadariyla bugune kadar mülakatların sonuçlanması ayları da bulmamış . Sgk gibi bir kurumla kıyaslanamaz göç idaresi. Sgk istisnasız her alımda aynı sorunları yaşatıyor bizlere
-
@mulkiye_mektebi Bende öyle düşünüyorum hocam. Sayın Bakanımızın Göç Festivaline verdiği önem ve Göç konusu üzerine yaptığı açıklamalara baktığımızda sürecin uzayacağını düşünmüyorum. Nasıl ki SGK ile Göç İdaresi bu konuda kıyaslanmaz ise Bakanlıklar nezdinde de aynı kıyaslamayı yapmak haksızlık olur. Henüz mülakat biteli 20 gün oldu. Biraz daha sabır.
-
@redcrossbjk hocam 2 sene öncesine kadar dünyanın en neşeli en optimistik insanıydım aslında hala da öyleyim ama içinde bulunduğum durumu bilsen hayret edersin nasıl cinnet geçirmiyor bu insan diye hala gülebiliyorum aslında biraz terapi gibi oluyor burası sadece bu mecrada bu kadar pesimist davranabiliyorum beni bir süre hoş görün buraya gelip bazen optimist bazen pesimist yazmaktan başka çarem yok
-
@Pinky Kardeşim buraya gelen her insan biraz dertli. Her insanın kendine göre sorunları ailevi dertleri dünya meseleleri mevcut. Sadece biraz daha sakin ol. Burada bir topluluğa yazdığını aklından çıkarma. İnsanın başkasına sebepsiz surat asması bile kul hakkıymış. Kimimiz yıllarını harcamış kimimizin yaş problemi var.. Varda var hani. Haklısın ama böyle pesimist olunca bir kağıda, mutlu şeyler yazacağında bizlere yaz olur mu Hakkını da helal et lütfen kırma amacım yok seni
-
@shocking hocam haklısınız ben sgk ile sadece şu yönden kıyaslama yaptım. Onda da duyum peşine düştük 5 ay her hafta farklı duyum geldi kâh yükseldik kâh düştük. Ancak gerçek olan birşey var ki az kaldı diye diye 5 ayı bulduk. Ben göçte de 5 ay olur demiyorum belki bu akşam açıklanacak bilemeyiz. Sadece şunu demek istiyorum başlıkta bazı arkadaşlar var çok heyecanlı dört gözle bekliyorlar ha geliyor ha gelecek diye. Bu durumu çok yaşadım insanı yıpratıyor. Gün boyu bekliyorsun hiçbir şey yok. Belki bugün açıklanır belki haftaya belki bayramdan sonraya kalır net bilgi sahibi değil kimse. Onaya gidip de çok geri dönen listeler gördük sonra tekrar onaya gitti.. 880 kişi var mülakata giren burayı okuyan. Kastım sadece ruh sağlığımızı korumamız. Her duruma hazırlıklı olmakta fayda var bakarsınız bugün de açıklanmadı derken yarın açıklanır yada bakarsınız bu hafta derken 3 ayı bulur. Dilerim en kısa sürede tamamlanır açıklanır zira ben de yılmış durumdayım.
-
Sayın Gökçe ok tweet atmış 10 dk önce bir arkadaşımız altına yazmış ben yazıcam bir kaçtane daha yazı olursa belki birşeyler yazar arkadaşlar
-
@redcrossbjk hocam önemli değil gerekirse duymak istediklerinizi de yazarım ama sonra belki de hayal kırıklığı büyük olur belki de olmaz bilemem bu tıpkı il göç 2020 sınav başlığına benziyor üye değildim o zamanlar meşguliyetim vardı keşke o devam etseydi hiç yazmadım ama ara sıra okurdum ve eğer yazsaydım yüksek kapatacağını söylerdim o kadar kolay sınav için ama rakip elemek için yazıyor moral bozuyor derlerdi sonuçta o dönemde yüksek kapatacağını düşünüp kendini hazırlayanlar hem daha az hayal kırıklığına uğradı hem de ders çalışmaya devam edip zaman kaybetmedi bazen de gerçekçi olmak lazım zaten ben de bayramdan öncesi için çok çok umutluyum bunca söylentiden dolayı ama bayram sonrasına kalırsa hayal kırıklığı yaşamamak için aylarca sonraya kendimi hazırlamak istedim yorum yaptım son olarak topluluk içinde yazıyoruz biraz dikkat et gibisinden demişsin buna katılmıyorum neden mi ben fikrimi söylüyorum optimistik ya da pesimistiktik burada ki herkes de mesela duyum almasam ama duyum yazsam buraya ya da argo konuşsam eğer topluluğa aykırı hareket etmiş olurdum buna katılmıyorum ama yine de dikkat edecem hocam ok sağlıcakla kalın