2020 REKABET KURUMU UZMAN YRD İLANI
-
@pakilips sizlerde puan dağılımı nasıldı hocam her soru kaç puanlikti
-
@yorgun hukukta 4 soru seciliyor her biri 25 puan, iktisatta iki soru seciliyor her biri 50 puan. Testler 33 hukuk, 7 iktisat sorusu ve ingilizcede 50 soru test
-
@yorgun bende işletme iktisat hukuk hepsi 4 er soru ve ikisini seçiyorsun 50 puan bir tanesi (genel grubu)
-
@simer93 soruları hatırlıyor musunuz peki hocam
-
@simer93 ayrıca testte 10 hukuk 15 er iltisat işletme toplam 40 soru
-
@yorgunasker bu davranış iibf için bi gelenek olmuş maalesef insanlar artık kul hakkı falan bilmiyor dertleri ne onu da bilmiyorum da umarım bu zihniyet bir an önce yok olur sınava rahat 100 kişi anca girmiştir yarısı belki daha fazlası yoktu yazıklar olsun.
-
@yorgun hocam iktisatta fiyat farklılaştırması amacı, monopolün etkinsizliği,öncüllü milli ekonomiye dair bir soru bir de istatistik sorusu vardı hukuk bileşik suç,adli kolluk,borcun süre açısından hazırlar arasındaki sonucu gibi diğer soru da hakimin takdir yetkisi ispat yükü dürüst davranma iyiniyet hak ehliyeti bunları tanımlayın işletme ise bir muhasebe sorusu bir cobb doglas fonk sorusu diğer iki soruyu hatırlamıyorum
-
@yorgunasker benim girdiğim sınıfta, yarıdan fazlaydı katılmayan sayısı. şu sınava girmek isteyip, bu tarz insanlar yüzünden giremeyen bir sürü kişi var. yazık!
-
Fiyat karşılaştırmasının amacına ne dediniz arkadaşlar
-
@kalendermeşreb tüketici rantını ve dara kaybı ele geçirmek şeklinde biseylerdi onun cevabı bence..
-
@yorgun refah maksimizsayonu vs yazdım bende aklıma bu geldi
-
@kalendermeşreb cevaplarınız nasıldı ya 50 puanlık soruya 2 cümle yazmakla gecistirmek olmazdı bence ama öyle oldu..
-
Hukukta adlı kolluk sorusu 7-8 madde.
Hazır olan-olmayan sorusu bir sayfa.
Iktisat kur sorusu iki sayfa, fiyat farklılaştırmasına tanımlarını yazdım iki cümlede açıkladım. -
@kalendermeşreb Yazım küçük değil ama. Bazıları inci gibi küçük yazmış
-
@yorgun üç tane vardı fiyat farklılaştırmasi temel amaç tüketici rantini ele geçirmek
-
@oriandro aynen grafikleri ile beraber çizince 1 sayfayı buluyordu. muhasebe kaydını yapan var mı nasıl çözdünüz?
-
Genel grubu açısından işletme hariç, iktisat ve hukuk klasik açısından güzel hazırlanmıştı. Test de ortalama düzeydi genel olarak İngilizce ise YDS'ye yakındı. 4 dersten de barajları geçenler mülakata kalır. İşletme beni zorladı açıkçası.
-
ASBÜ'nün sınav değerlendirmesi hakkında bilgisi olan var mi? Beklenenden çok düşük gelmesi vs durumu.
-
@kalendermeşreb Klasik sınavda puanlar kıt verilirse zaten 100 ile 120 arası kişinin girdiği sınavda mülakata kalacak 40 kişi çıkmaz. 2016'ya göre ingilizce seviyesi biraz artmış gibi geldi. Bu sınav klasikten baraj altı kalan çok az kişi olur, ingilizceden min. 40 kişi ve alan testinden min. 20 aday elenir. toplamda 35-40 arası aday mülakata hak kazanır diye tahmin ediyorum. 2016 sınavında 23 kişilik kontenjan vardı ve 13 kişi mülakata kaldı, 9'u alındı. 2017 ve 2018 sınavlarında 4 katı mülakata kalmıştı. Kurum için çok kişinin mülakata kalması avantaj çünkü böylece eleman seçme havuzu geniş ve alternatif çok oluyor.
-
@odtüsbky teşekkürler. Hayırlısı artık.