2020 REKABET KURUMU UZMAN YRD İLANI
-
@mozart1 istediğin kadar yaz kardeşim demirin tuncuna insanın.. Kaldık
-
Daha önce sınava girmiş ya da başta İngilizce ve İşletme olmak üzere sınava ilişkin bilgi paylaşımında bulunabilecek birileri var mıdır?
-
O kadar üzücü bir durum kı kardeşim Çok daha güzel kurumlara atanmış, kaymakamlığa dahi atanmış arkadaşlar var listede yer alan. Neden yani neden?
-
@mozart1 bende süreçte olan biri olarak yazıyorum listede olan bir arkadaşım kaymakamlıgı kazandı. Rekabet başvuruları kaymakamlık açıklanmadan önce oldu ve başvuru bitti ayrıca kurum sonrasında feragatları kabul etmedi bizzat şahidim arkadaşımdan dolayı kaymakamlık açıklandıktan sonraki pazartesi günü sabah ilk işi diger listede oldugu kurumlardan feragatlerini yapmak oldu.
-
Listenin bu haliyle ilgili olarak adayların suçu "bir" ise kurumun suçu "on"dur. İlana çıkıldığından beri kaç mülakat açıklandı kaymakamlık açıklandı işte içişleri kontrolörlüğü açıklandı. Gerçekten duyarlı olup bu kurumun sınavına gitmeyecek olan kişi (onlar da sayıca az zaten) yok yere listeye girmiş oldu.
-
Arkadaşlarda belirtmiş. Burada bariz bir şekilde kurum hatalı. Süreç çok uzun oldu. Bu sırada haliyle insanlar başka sınavlara başvurdu açıklandı ve asil olarak atandı. Misal İçişleri şimşek gibi ilan verdi peşpeşe aynı hızda sözlü sınav ve sonuç açıkladı. Vakti zamanında rekabete başvurmuş aday içislerini kazanmışsa kurumu da arayıp feragat edeceğini söylemesine rağmen rekabet bunu kabul etmemişse burda adayın hiçbir suçu yok. Arkadaş belirtmiş kurum feragatı kabul etmedi diye. Bütün bunların dışında goygoyuna başvurup gitmeyecek varsa işte onların yaptığı çok büyük ayıp ve vicdansızlıktır. Sınava girecek olan arakadaşlara başarılar dilerim.
-
Arkadaşlar sınav ne zaman ben baktım göremedjm çalıştığım için de çok detaylı bakamadım
-
@oriandro
5 Temmuz. -
@Averroes teşekkür ederim
-
Sınavda muhasebe çıkıyor mu? Işletme bazinda
-
Herkese hayırlı olsun arkadaslar artık yavaş yavaş sınav içeriği ve hazırlıkları ile ilgili bilgi paylaşımı yapabiliriz.
-
Yapılan son sınavın ingilizce ve test soruları elinde olan arkadaşımız varsa paylaşabilir mi? Fikir olması açısından bizlere çok faydası dokunur. Gerçi sınavı yapacak üniversite değişti ama..
-
@hakimehanımm sınavı hangi üniversite yapmıştı daha önce? Bir de bu sene hangi üniversite yapacak hocam?
-
@Simurgx geçen sene Ankara Üniversitesi yaptı diye biliyorum bu sene de Ankara sosyal bilimler Üniversitesi yapacak.
-
Feragati kabul edilmeyen arkadaşlara lafım yok. Kurum sonuçları geç açıklandığı için elbette karışıklık yaşanması normal. Fakat keyfiye, egosunu tatmin etmek için başvuranlara lafım çok. Siz mi belirleyeceksiniz insanların zekasını? Ben yüksek puanımla başvurayım da hem puanımla herkese hava atayım, hem de yüksek puanlılar kuruma girer, düşük puanlılar giremez düşüncesindesiniz. 1,2,3 ve üstü yıl kadar ders çalışıp, konuları ezberleyip herkesten üstün olduğunuzu mu sanıyorsunuz siz, haddinize mi sizin? Eğer öyleyse bunları daha yeni mezunken, hiçbir sınav deneyimim yokken yazdığım için, araştırma yaptığım için ve bu yazdıklarımı düşünemediğiniz için benim sizden daha zeki mi olmam gerekli, daha mı vicdanlı, ya da iyi niyet taşıyorum diye daha mı enayi? Hangisi? Ben bir kurumu kazanırsam şayet aynı özlük hakkına sahip başka kuruma egomu tatmin etmek için ya da başvurayım da düşük puanlılar girmesin diye asla başvurmayacağım. Ve şayet bu tarz düşüncede olan insanlarla karşılaşırsam da mücadeleye gireceğim. Bizden sonra gelenlerin hayatlarının kararmasında ellerimi, vicdanımı kirletmeyeceğim.
-
@MiraKar iyi güzel yazmışsınız da o insanların elinde yüksek puanlar varken onları engelleyecek bir mekanizma yok. Belliki çoğunda vicdan da yok. Bu tarz mağduriyetlerin önünü ancak yeni bir düzenleme ile engelleyebiliriz. Ataması yapılmış asil listeye girmiş birinin başka kurumlara başvurusu kabul edilmemeli. En azından belli bir süre. Keşke toplu bir şekilde hareket edilip de sesimizi duyurabilsek. Listeler hep aynı isimler üzerine dönüp duruyor bu insanların yüzünden 0.10 ile içişleri uzmanlığını kaçırdım gerçekten çok istediğim bi kadroydu uzun süredir de bekliyordum ve biliyorum ki en az 10 kişi mülakata lütfedip de gitmeyecek.
-
@hakimehanımm elbette haklısınız bu kurumların üstüne düşen bir vazife, diğer bakanlıklar da bu tarz önleyici adımlar atılmaya başlandı. Bizde üstelik daha kolay yapılabilir bu ayırt edici durum. Ama bu sürecin içinde olup aynı şeyi yaşayanlar atandıktan sonra destek olacağına köstek olmamalı. Tabiki haklı nedeni olanlara birşey dediğim yok ama sizin ki 0.10 puanla kaçırmış insanların ve ailelerinin yüzüne nasıl bakacaklar hiç bilmiyorum. Ve emin olsunlar yiyecekleri bir lokmanın karşılığında böyle yaptıkları için, hak yedikleri için karşılığı misliyle çıkıyor. Ne ekersen onu biçersin çünkü hayatta.
-
5-6 kişi her başlığın altında aynı saçma sapan konuyu tartışarak bütün başlıkları felç ediyor.Kendinize bi başlık açın orada yazın.
-
@Reşo aynı saçma sapan derken? Saçma sapan olan konu ne merak ettim. İnsanların adil olanı ifade etmesi sizi neden rahatsız etti? Şu konuda haklısınız bu başlık bu konunun yeri değil.
-
@hakimehanımm başlığa uygun olmadığı için saçma sapan dedim.Şu aşamada yazılı sınav konuşulmalı.