14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
-
@3pruu Evet sanırım bizden başka bu alanlardan giren yok. Genellikle psikoloji bölümlerinden hiç alım yapılmadığı için sorular ne olur kestiremiyorum ve dolayısıyla hiç çalışamıyorum. Yukarıda bir arkadaşa dört bölüme ayırdık demişler ama o bölümler arasında yoklar. Ben alanım haricinde değerlendirilmek istemiyorum tekrar. Keşke bunu göz önünde bulundursalar.
-
@xinna yani haklı olarak arkadaşım. bahsi geçen alanlardan alım yapacaklarsa neden bizim için ayrı kontenjan açıkladılar diye düşünüyorum. Uzman Yardımcılığı kadrolarında neredeyse hiç yok gerçekten psikolojiden. Bu arada ben mezun olalı zaten 10 yıla yakın oldu. Çalışmıyorum ben de şimdilik. Ama şöyle düşünüyorum: kurumda da net olarak pek bilgisi olan yok. Bekleyip göreceğiz. İçiniz rahat olsun hocam.
-
Ben de iibf'yim puanım 87. Forumu yazılı sınav için gezinirken buldum ve bugün kurumu aradım. Bana da sınavın yazılı olacağını söylediler emin bir şekilde. Konuları hala bilmiyorlarmış, her şey olabilirmiş. En iyisi konuların açıklanmasını beklemek ne çalışsak boşuna olabilirmiş gibi geliyor bana da.
-
@vanyar Gerçekten en iyisi beklemek. Karıştı çünkü mesele.
-
@vanyar çoğu arkadaş sınavın test olacağı üzerinde yoğunlaşmıştı, yazılı olacağı haberi geldi sizden hocam. Paylaştığınız için teşekkürler.
-
@Cornflakes hocam konuştuğum kişiye sınav test mi yazılı mı olacak diye sorduğumda yazılı olacağını söyledi. Yine de sizleri de yanıltmak istemem
-
Açıköğretim Uluslararası ilişkiler kaynaklarına pdf olarak ulaşabilen var mı? Bizimle de paylaşabilir misiniz?
-
@forrest Anadolu üniversitesi kaynaklarını açık erişime sundu tarzında bir haber ya da tivit okumuştum daha önce ama linki bulamadım. Google'a dersin adı + aöf pdf şeklinde aratırsanız çıkıyor kitaplar.
-
@forrest https://yokdersleri.yok.gov.tr/#ders bu linkten kitaplara ulaşabilirsiniz.
-
@3pruu Evet aynen ben de 10yıllık mezunum biraz paslandım ama psikoloji değil de istatistik veri analizi sorsalar ozaman çok daha güzel cevaplayabilirim.
Hayırlısı artık hepimize diyelim, inşallah herkes için gerçekten adil olacak sorular sorarlar. -
Arkadaşlar konu dışı ama bu konuda aktif bir başlık olmadığı için burada soruyorum.
Yüksek lisans duyurularını takip edebileceğim(tüm üniversiteler için/Yurtiçi) bir forum, site var mıdır? Her üniversitenin tarihleri farklı takip etmek zor olabilir diye düşünüyorum.Şimdiden teşekkürler.
-
@aristo93 https://www.akademikpersonel.org/anasayfa/ bu siteden bakabilirsiniz.
-
Artık bize de bir acıklama yaparlar dşye umuyorum
-
Çok uzun sürdü gerçekten
-
Arkadaşlar sınav veya mülakat açıklama yapılan tarihten (açıklama bu hafta yapılırsa şayet) en az 1 ay sonra olur diye düşünüyorum. Ne diyorsunuz?
-
@fuat1907 20 falan oluyor genelde
-
Bu sabah sordum siteyi takip edin dediler
-
@fuat1907 bence 1 ya da 1 buçuk ay olur eğer yazılı usul yapılacaksa. Hem sınav ilk defa yapılacak hem de konular nasıl olacak herkes nasıl uyum sağlayacak alım süreci uzar ama sonuçta olması gereken bu. Kimse neye nasıl çalışacağını bilmiyor.
-
@delikupeli eli kulağında, bugün yarın açıklanacak anlamında mı? yoksa telefonu meşgul edip durmayın anlamında?
-
@Reşo her bildirim de açıklandı sanıyorum