14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
-
@griffon hocam kurumu arayıp konuştuğumuz kişilerin ne sınavdan ne de içeriğinden haberleri var. o yüzden güvenmemek lazim pek
-
Maliye, muhasebe, iktisat soracaklarsa ben hiç zahmet etmeyeyim Ankara'ya kadar o zaman İktisat olur belki ama diğerlerini soracaklarını sanmıyorum.
-
@beirutde doğru söylüyorsunuz hocam. Bana da verilen cevaplardan sonra içeriğin bile kararlaştırılmadığı hissi geldi. Ama tabi bu durum çalışmayı etkiliyor.
-
@Carpe-Vita Ben de aynı durumdayım hocam
-
@Reşo 4 temele ayırdıklarını söyledi hocam telefonda konuştuğum kişi. Hukuk, mühendislik, iletişim, iibf. Belki hukuk olmayabilir iibf için ama bilmiyorum tabiki.
-
Mühendislik Fakültesi
1.Baykuş-75 (EEM)
2.Gbvbvv-74 (EEM)
3.Them-71 (EEM) -
Evet mühendis arkadaşlar puanlarını ve bölümlerini yazarsa bizim içinde yol gösterici olur yoksa mülakat aşamasına kadar kaç kişinin sınavı gectigi bilinemeyecek ayrıca yeterli sayı oluşursa mühendisler whatsaapda grupta kurabiliriz
-
Kurumun yazili sinavi guncel olacaktir
Ama hala belirsiz olmasi insani kaygilandiriyo. Ben kamu diplomasisi calisiyorum ingilizce makaleler okuyorum gerektiginde sinav esnasinda referans gostermek icin. Ama yine herkes kendi alaninda kendinj gelistirsin illa sorular kesisecektir bildiklerimizle ve calistiklarimizla. Ben baskin oranin turk dis politikasi kitaplarini okuyorum bir de aöf kitaplarini -
Kurum kendisi sınav yapacak çapta değil Anadolu üniv de klasikle uğraşmaz %99 test olacak.kpss a ya hazırlananlar kamu kurumlarının refleks ve davranışlarına aşinadır.
-
@Reşo Kurumun sözleşmeli personel için kompozisyon sınavını kim yapıyor ve arada nasıl bir fark var sizce. Tamamen bilmediğim için soruyorum yanlış anlaşılmasın.
-
Yazılı sınav olacağını pek düşünmüyorum. Çoktan seçmeli yapılır. Elimizdeki tek örnek olan Basın Yayın Enformasyon zamanındaki sınavın konuları tam kurumun işleyişine dair alanlardan. Türk dış politikası, kamu diplomasisi, siyasi tarih, ua örgütler ve ua iktisat kapsamlı bir sınav harika olur. Böyle müstesna bir kurumun sınavında muhasebe, maliye sorulacak ise vay halimize, en azından vay halime...
-
@griffon taş çatlasa 10 tane mütercim girer kompozisyona.diğerinde yaklaşık 600 kişi var.
-
@denizlihorozu hocam yazili olacagi yaziyor ama tabi son anda fikir degistirirlerse ayri
-
@sefa-turkdonmez Evet, ilandaki şekle göre hazırlamalıyız kendimizi elbette Ben açıkçası yazılı sınavla uğraşmayacaklarını düşündüğüm için öyle söyledim. Umarım şimdiye kadar az çok hazırlandığımız kamu diplomasisi, dış politika, ua örgütler gibi alanlardan sorumlu oluruz. Kurumu arayan arkadaşlara farklı farklı cevap veriyorlar görünüyor. Süreç daha şeffaf olmalıydı...
-
Sosyoloji psikoloji grubunda diğer kurumların örnek alabileceğimiz sınavı vs. bilen gören duyan var mı?
-
İktisat maliye muhasebe cok ucuk dersler değğl mi kurum için. Hani ne alaka diyorsun oyle olacaksa sayıstay dan bile zor bir sınav demekki hem eleme hem ingikizce hem yazılı klasik sınav her alandan bileydik ugrasmazdık
Bana sacma geldi kurum personelinin de cok bilgili oldugunu sanmıyorum. Herkes tahmini konusuyor bence. Cunku kimi mülakat dedğ kimi yazılı dedi.kimi yok iktisat hukuk maliye dedi anlasılan kğmse bilmiyor ve biz de ancak tahmin edebilirz ama bence en mantıklısı @sefa-turkdonmez in de dediği gibi kamu diplomasisi vs tdp gibi konular ben onlara yonelik okumalar yapıyorum ve biraz da ingilizce bakıyorum ceviri vs gibi ihtimallere karşı. İktisat maliye hukuk olursa da ona yonelicez mecbur -
Bi de mulakat yapip ters kose yapiyolarmis bunca yazismalar senaryodan ibaret kalir :):)
-
Arkadaşlar aklıma şöyle bir fikir geldi. Ben bu sınav için aradığımda telefona çıkan kadın ''Sınav konuları için eğitim biriminden bize bir haber gelmedi.'' diye bir cümle kurmuştu. Teşkilat yapısının içine bakınca da yönetim hizmetleri dairesi başkanlığının altında olabileceği bu birimin bana mantıklı geldi. Bence yönetim hizmetleri dairesini arayarak ulaşabiliriz, denemekte fayda var. Ben daha demin aradım fakat ulaşamadım ne kadar denersek o kadar iyi bence
-
@delikupeli Ankara da Çarşamba ya kadar sokağa çıkma yasağı var boşuna denemissiniz
-
@vasıflıişsiz uzaktan çalışma yöntemiyle çalıştıklarını düşündüm hocam