14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
-
Fao sorusu da yanlis. Disisleri bakanligi 6nisan1948 diyor uyelik icin
-
@keynesinvarisi hocam baktım yosemite parki gibi ama volkanik tüfün de belli bir çıkıntı şekli var soru hatali olmasa da duzgun degil. Hem de volkanik kuf demisler
-
@keynesinvarisi yanlış olduğunu uydurmuyoruz eğer iiraz edilmezse sorusu yanlıs sayılan insanların hakkı gasp edilmiş olur kollektif bir sekılde sorulara itiraz edilmelidir.ben bilirkişi insanlara sordurup kanıtladım net 3-4 tane soru hatalı .fao sorusu turkcede anlatım turu sorusu ve cografyada bıtkı ortusu sorusu. tüm arkadasları bu sorulara ıtıraz etmeye davet edıyorum
-
@Karakartal-13 Kolaylıklar diliyorum.
-
@Karakartal-13 anlatim bicimi sorusu direkt tanimlama. Obezite vee tedavilerini tanimliyor
-
@gpale evet ayrıca turkcede anlatım biçimi denmiş ya o da yanlış tanımlama anlatım biçimi değildir
-
@Karakartal-13 o kadar detaylı bir soru değil bu ÖSS ye hazırlanırken de milyon kez cözmüsüzdğr bu sorunun dogru oldugunu düşünüyorum yanitest kitaplarında milyon tane örnegi vardır
-
ben kayaçlar ve nüfusun dağılımı ile ilgili olan soruların yanlış değil belki ama çok da sağlıklı olmadıklarını düşünüyorum
-
@Karakartal-13 türkçe de o soruyu dikkatle okuyun soruda hangi anlatım türü ağır basmaktadir diyor, tek bir tür anlatılmış onu bulun yazmıyor. kütle indeksi 30 ve 35 olanları örneklemis. Bariz obezite tanımı yok tanımlamaya yakın gibi görünsede orada cerrahi ile ilgili örnekler verilmiş, bunun yanında kelimesi var ayrıca. Bende çok arafta kalmıştım soruda ama dikkatli okuyunca ne demek istediği ortada. Yanlış yaptik diye bu kadar net yanlış demek doğru değil. Benimde hatalarım var, yanıldığım sorular var, doğruları neyse açıp baktım. Sorular kolay olsa da ikilemde bırakıcı, düşürücü oldu özellikle Gk. @keynesinvarisi arkadasimiza katılıyorum. Net bariz yanlışlara itiraz edilmeli, neden yanlis kanitlamakta önemli il göçte öyle olmuştu. bazı seylerde hata yaptıysak sonraki sinavlarda daha dikkatli olmak zorundayız demektir.
-
@asimetri kardşim analatmıyorum soru kökü hatalı.
-
sorunun yanlis oldugunu düşünüyorsaniz itiraz edin. gerisi önemli değil
-
Merhabalar, benim de girdiğim ilk sınavımdı. Yüksek lisans öğrencisi olduğum için çalışamadım ama buradan bulduğum 50 sayfalık bir iletişim notu ile gk son 15 soruyu fulledim çok teşekkür ediyorum bu foruma. Ben 75-77 arası bir şey bekliyorum. Şunu da eklemek istiyorum, geçen yıl mart YDS'de 89 alan birisi olarak sınavın ingilizce kısmının burada yazılan kadar kolay olduğunu düşünmüyorum. Ben ingilizce kısmından 20-22 gibi bir şey bekliyorum. Allah herkesin gönlüne göre versin.
-
@JABS evet katılıyorum. paragraf sorulari zorlayıcı değildi fakat grammar sorulari pek kolay sayilmazdi
-
64 doğru saydım, son 15 soruyu okumadan sallamak zorunda kaldım. 1-2 tane de hatırlayamadığım var onları da yanlış saydım, muhtemelen barajı geçemem
edit: Türkçe’de tanımlama-örnekleme ve coğrafyada volkanik küf-granit sorularına itiraz ettim.
-
@leviathan22 hocam bende volkanik küf yapmıştım ama volkanik küf değil "volkanik tüf" diye bir kayaç var coğrafya kitaplarında. Peribacası geldi aklıma bende küf yaptım ama onda etkili olan tüfmüş. arkadaşların dedigi gibi galiba granit cevap. ben sadece ulaşım sorusuna itiraz ettim. Onada bu senenin MEB 10.sınıf coğrafya kitabını kaynakça gösterdim, sayfa numarasını ve konu başlığını belirttim. Kitapta doğal ve beşeri sebepler şeması vardı ve ulaşım beşeri nedenler arasında yer alıyordu. Bitki örtüsü ise doğal sebeplerde yoktu. İsteyen meb online sistem üzerinden de bakabilir. E-sistemden bugün yeğenimde bakip teyit etti. Şuan MEB e-sistemindeki online kitapta ve okutulan ders kitabında ulaşım beşeri neden olarak verilmiş, bitki örtüsü doğal nedenlerde yoktu. Hakkımızda hayırlısı.
-
Fao sorusuna itiraz eden var mı o direkt yanlış bir soru
-
@gpale ben ettim hocam iki farklı kaynak göstererek (fao ve dışişleri)
-
@asimetri volkanik küf diye bir şey var mı
-
@gpale ben de itiraz ettim.
-
@gpale volan tüfüymüs. Belli ki düştük o soruya hocam. Arkadaşların dediği gibi granit doğru görünüyor.