14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
-
@sefa-turkdonmez kinayeli söyleyiş denmemiş evet fakat kinaye sanatı da denmemiş. İddia etmiyorum sadece kinayeli söyleyiş örneklerine dayanarak böyle bir çıkarımda bulundum naçizane.
-
@fkkaya estagfurullah hocam fikrinizi beyan ettiniz. sadece hocalarıma da sorarak bu çıkarımda bulundum ben. Mesela E şıkkındaki "Günlerdir bu proje üzerine çalışıyorsun, bu kadar mı ilerleyebildin?" ifade de alay var ama cevap E verilmemiş bu durum aslında kinayeli söyleyişin sorulmadığının bir ispatı niteliğindedir. Bir de kinaye sanatı demesine gerek yok zira kinaye doğrudan sanattır. Mesela aşağıdakilerden hangisinde teşhis ya da teşbih vardır der ama teşhis sanatı vardır demez bunun gibi... zaten sanat başlığı altında vardır bunlar. Keza mesela mecazi mürsel sanatı vardır demez doğrudan mecazi mürsel vardır diye sorar.Muhtemel itirazımız kabul edilmeyecek zira itiraz sekmesinde bile 600 karakter sınırı var insan meramını anlatana kadar karakter bitiyor.
-
@işsizdegree hocam o soruda sıkıntı yok çözünce direkt çıkıyor. Matematikte yanlış yok.
-
@işsizdegree 200bin %40i: 80bin. 80bin%35i: 28bin. Bankaya ödenecek toplam108bin. 108bin/3000: 36. Bu durumda soruda yanlış yok ben çok kolay buldum sınav anında.
-
@işsizdegree yüz yüze olsak daha iyi anlatarak yapardım. buradan sadece çözümü yaptım. faizle ilgili verilen ilk açıklama ve 27.soruyu okuyunuz herşey ortada.
-
@işsizdegree hocam sen heralde yeni anayasa okumadın 2018de ay. Değişti.
-
Yok mu arttıran ?
-
Puanımı 72 olarak hesapladım. Hatırlamadığım sorular var o yüzden baraj altında kalabilirim ya da salladıklarım tutarsa artabilir.
-
2 kere kontrol ettim 77 görünüyor. Umarım öyle olur. Bazı soruları yanlış hatırlıyor da olabilirim. Sizce sınav 2. aşmaya kalır mı, yoksa direk mülakat aşamasına mı geçerler?
-
@sagropa sanki ikinci asama yı görür gibi
-
@sbf13 70 i geçen herkes ikinci bir sınava girecek mi yoksa baraj değişken mi
-
Çoğu kişi 70 bandını aşmış. 2. Eleme kesin olacak.
-
Barajın yükselmeside söz konusu tabii...
-
@İrving-Fisher, içinde söyledi: 14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
Çoğu kişi 70 bandını aşmış. 2. Eleme kesin olacak.
Bence bu şekildeki yorumların hepsi farazi kalıyor. Geçen seneki sınav konusuna bakarsanız orada da baraj için 78'ler 80'ler konuşulmuş ancak sınavı az sayıda insan geçebildiği için direkt mülakata çağırdılar. Sınav açıklanınca öğreneceğiz durumu.
-
giren kişi sayısı kaçtı acaba geçen sene
-
@beirutde 5k
-
@gpale bu sene de ondan geri kalmaz sanirim
-
@beirutde hocam herkes 70 ustu yaptim diyor her giren böyleyse oooo ve bu sinav görece daha basitti bence
-
@İrving-Fisher bu sitedeki ortalama genele göre yüksektir . bakalim 70 in üzerine cikcak mi
-
@beirutde hocam su ana kadar gordugum her sinavda baraj yuksek kapatilir falan denir ama sayi 600 kisi ve sinav o kadar da kolay degildi bence taban 70 e iner