14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
-
@gpale bende ettim hocam dışişleri ve tarım bakanlığı kaynakları göstererek
-
@fuat1907 ben de fao ve ulaşim sorularina itiraz ettim
-
Genel yetenek 27. Soru. Faiz sorusu. Çözebilen var mi? Soru yanlış gibi.
-
@işsizdegree bi sıkıntı göremediydim hocam. neresinde yanlış var size göre
-
@beirutde rica etsem çözümünü paylaşır mısınız hocam?
-
@işsizdegree ben tek tek şıklardan denemiştim öyle biraz uzun sürüyor ama işinize yararsa
-
@3pruu şıklardan da denedik çıkmıyor hocam
-
@işsizdegree ben öyle yaptım işlem hatası falan olabilir mi?
-
Merhaba,
27.soru: 80.000+80.000 x % b = 3.000 x a
(80.000; 200.000'in %40'ı, a ay sayısı; b tabloya göre ilgili ay karşılığında ödenecek faiz yüzdesi)
80.000= 1000 (3a-80 x %b)
80= 3a-4b/5
burdan sonra tabloda sırayla ay ve yüzdeleri a ve b yerine yazdığımızda;
80= 3.36- 4x35/5 'ten çıkıyor.
Ayrıca, bence de kinaye sorusu yanlış -
Kinaye sorusuna itiraz ettim doğru cevabın "bacak kadar boyu ile" başlayan şık olduğunu düşünüyorum. Keza soruyu hazırlayan kinaye ve tariz sanatını karıştırmış görünüyor. İkinci olarak fao sorusu zaten bariz yanlış ona da itiraz ettim. 3. olarak genel yetenek 14. sorudaki tanımlama verilen cevaba itiraz ettim. Zira bir kere soru hem kökünden yanlış hem de tanımlama bir düşünceyi geliştirme yoludur anlatım biçimi değil hadi diyelim bunu es geçelim tanımlama paragraftan çıkmaz. Zira “Tanımlama” bir varlık veya kavramı belirleyici, kalıcı, kendi özgü yönleriyle belirtmekle birlikte “ …. Nedir?” veya “…. Kimdir?” sorusunun yanıtıdır. Keza tanımlama tekniğinin kullanıldığı cümleler “…. denir.” ve “-dır/dir” şeklinde bitmektedir. İlgili soru bu kurallara uymadığı için evvela soru kökü bakımından yanlış ikinci olarak tanımlama tekniğinin kurallarına uyulmadığı için cevabın tanımlama olması imkansız görülmektedir.
-
Kinaye sorusunda alay etme anlamını sormuşlar soru yanlış değil ama düzgün değil sadece o volkanik kayaç sorusu gibi
-
Genel yetenek 7. Soru. Sizce şıkların hepsinde neden sonuç ilişkisi yok mu?
-
@işsizdegree bunu ben de anlayamadım da en son a da karar kılmıstım neyse ki
-
@işsizdegree benim de yanlış bu soru ama soru kökünü vardır diye okumuşum zaten. Hocam doğru cevap amaç sonuç cümlesi. Neden sonuç değil. Soru doğru bana kalırsa
-
@philo-sophia teşekkür ederim hocam
-
@3pruu sadece A sikkinda amac anlami var evet dogru hocam
-
@gpale arkadaşlar kinayeli söyleyiş ve kinaye sanatını karıştırdığınızı düşünüyorum. İnternetten ikisi arasındaki farkı görebilirsiniz.
-
GENEL KÜLTÜR 9. Soru. Ikinci öncül doğru mu? Kanunlar metinde yürürlük tarihine iliskin bisey yoksa RGde yayinlandiktan 45 gün sonra yürürlüğe girmez mi?
-
@gpale hocam kinaye bir sanattır. sözün hem gerçek hem de mecaz anlamı kullanılıp mecaz anlatımı kastedilir. Gerek KPSS kitaplarında gerek YKS kitaplarında ve dahi tdk'nın kaynağında böyledir. Her şeyi geçtim MEB kitaplarında bile bu şekildedir. sizin alay etme anlamında kullandığınız ifade kinaye değil ironidir. İkisi arasında dağlar kadar fark var. Soru bariz bir şekilde yanlış. Soruyu hazırlayan muhtemel tariz-iğneleme sanatı ile karıştırdı. bkz. http://tdk.gov.tr/wp-content/uploads/2015/12/20151226Turan Karataş - Dilin Perdelerinden Kinaye ve Tariz.pdf
-
@fkkaya soruda kinayeli söyleyişi sormamış ki hocam kinayeyi sormuş..