24 Ekim 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı GUY Sınavı Hazırlık Platformu
-
@Hayaller71 o zaman 2018 kpss gecer li olmayacaktir diyebilir miyiz hocam
-
@mrvguy 21 temmuzda 2018 puanı geçerliliğini kaybediyor diye biliyorum
-
@lannisterjk 20 kati alıyorsa 200 denilen kadroda 4000 kişi çağırılır. Ben 2019 kpss p48 900lerdeyim
-
@Hayaller71 hayir hocam sonuc aciklanana kadar gecerli.
-
@lannisterjk tabi aynı anda yaparlarsa sınavı duya kimsenin gireceğini sanmıyorum o yüzden aynı anda olmaz yaa
-
@paretowilfredo üstadım merhabalar. Tarihlerin aynı gün olması yapılandırma sürecinin bir sonucumudur acaba. Ortak sınav ortak mülakat olup sonrasında sıralamaya göre hem kadro hemde il tercihi sonrasına bırakılması gibi bir şey akla yatkın mı. Örnek vermek gerekirse 2000 Kişi ortak sınava başvuracak sonrasında 5 katı yani 10.000 kişi sınava çağırılacak. 10.000 kişi içindende alınacak kadronun 2 katı yani 4.000 kişi mülakata kalıp başarılı olanlar sonrasında kpss puanı , ortak olan sınavın puanı ve mülakat puanından oluşan bir aritmetik puana göre il ve kadro tercih listesi yapıp sonrasında atanması gibi bir sistem olabilir mi ?
-
@Hayaller71 bu bilgiyi kesinleştirmek lazım. aynı hattı tekrar arayıp detaylı bilgi isteyelim. hazine/maliye uzman yardımcılığı mülakata kalanlar ile ilgili bilgi almak için aramıştı sanırım arkadaş. önceki başlıkta okudum ben de ama hangi numarayı aradı?
-
@urfaspor63 Her ikisi de muhtemel dostum sorularınızın. İl tercihi konusunun da, yapılanma konusunun da bu süreç içerisinde tamamlanacağı artık çok net. Çok sürmeden bu soruların yanıtlarını alacağımız mevzuat düzenlemelerini göreceğiz bence. Diğer yandan bence bu görselde yer alan tek yapılanma detayı HMB Vergi Müfettiş Yardımcılığı. VDK yerine Bakanlık birimi olacağının işareti gibi görünüyor bana.
-
@mbguy ben adem kılıç usta iktisat kitabından gayet memnunum
-
@paretowilfredo üstad o zaman sizde bu düşünceme bir nebze olsun katılıyorsunuz. Ortak sınav , ortak mülakat. Yapılandırma olacağı aşikar
Bakan yapılandırmaya ilişkin içerigi bildiğinden dolayı böyle bir görsel paylaşmış olabilir. -
@urfaspor63 Eh elbette biliyor dostum. Şu sürecin nasıl tek elden yürüdüğünü görmüş olduk bu durumda da. Kimseye bırakmadı, baskıyı savuşturmak için kendisi bizzat duyurdu bunu. Ama tek günde sınav yapılmasına karşı çıkılmalı kesinlikle.
-
Dostlar 2018 - 2020 konusuna dair de düşüncelerim şu şekilde;
https://twitter.com/TY_WilfPareto/status/1240991665793437697
Ben bu şekilde yorumluyorum durumu. Elbette farklı düşünceler de olabilir ama objektif bir biçimde yapılan değerlendirmeden bu çıkarım bana daha makul görünüyor.
-
@Spesifik2019 bende adem kılıç çok duydum ama tereddütlü kalmıştım hocam. tek kitap şeklinde mi yoksa alıştığımız düzen 2 li set şeklinde mi acaba? internette tek görünüyor ama? bir de siz iktisat son 5'liyi de almış mıydınız?
-
@paretowilfredo 3 yılı kapsaması imkansız dersek. Çok kısa arayla 2020yi es geçerler mi? Sence de 2020yi kapsayacak şekilde düzenlenmemiş mi üstad. Çok ayarlı bir şey var zamanla ortaya çıkacak herhalde.
-
@strtmn 2018 ve 2019 puanlar gecerli olacagini dusunuyorum, kurum hep en az 45 gun onceden ilana cikti bu da 10 Eylül 2020 kpss aciklanmadan once ilan gelecegi anlamina geliyor. Bunu hesaplamislardir. Son gelen ilanda. Sinav ile ilan arasi 60 gun var.
-
@duymhuyguy olabilir dostum, bilemiyorum. Çok ilginç tarihler. Bu kadar yakın olması 2020ye göz kırpıyor. Hayırlısı olsun. Çok can yakacak gibi. Kpss açıklanma süresi de en son 2016 da 45 gündü. Çok uzun...
-
@strtmn Bahsettiğim gibi dostum sıkışık bir takvim söz konusu. 2018 - 2019 - 2020 ihtimali Kanun değişmedikçe olamaz. Çünkü 2020 geçerliliği başlarken 2018 geçerliliği bitecek. İkisiyle birden başvuru alınamaz. İlanın ne niyetle verileceğini de, sürece dair bilgiye de gördüğümüz gibi sadece Bakan Bey haiz. O ne düşündüyse yıl olarak onlara vuracak piyango. Tedbirli olup 2020'den puan almakta fayda var dostum.
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 24 Ekim 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı GUY Sınavı Hazırlık Platformu
@strtmn O ne düşündüyse yıl olarak onlara vuracak piyango. Tedbirli olup 2020'den puan almakta fayda var dostum.
-
@mbguy hayır usta iktisatı aldım 3 yıl oluyor. Çıkmış sorular ve ayrıntılı çözümleri var içinde. Son beşli de kitapta yer alıyor. Kısa kısa özetlere de yer vermiş bana yeterli geldi. Yüksel bilgili in konu anlatımlı kitabı da var ancak soru üzerinden çalışmak daha kolay geldi bana
-
Guya kpss çalışır gibi çalışmak en makul. Yüzeysel sorulardan oluşan bir sınav sonuçta. Kitapta aşırıya kaçmak yerine bilinmesi kesin bilgileri hafızaya kazımak daha yeterli olur hocam. İnsanlar imece kitabı ile kazandı bu sınavı forumdan da görebiliyoruz bunu. Maliye dersindeki değişimin 2020 Guya yansıyacağını düşünüyorum artık. Diğer dersler aynı zaten değişen bir şey yok. Maliye dersine ağırlık vermek kpss 2019 da olduğu gibi guyda da öne taşıyan alan olacaktır.