2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
SGK denetmen yardımcılığı ilanında birçok bölüm bazlı puan türünden alım ilanı gelmişti.Ama örneğin işletme bölümünden mezun olmak şartı yoktu.Kamu yönetimi mezununun işletme puan türündeki puanı ilana yetiyorsa basvurabilmisti.Bu ilanda sozlu mulakat olursa öyle bir şart gelir mi ? bölüm bazlı derken kastettiğiniz sadece puan türü mü ayrıca mezuniyet aranır mi?
-
@city-of-justice her yonetmelk sarti uygulanıyormu acik kapi bırakmış olursa bilemem ama temennimiz cok kisinin girip sansini denemesi uslubunuzu sevmedim.
-
@fatos Guy sınavında pekala uygulanıyor 5 il tercih değişikliği yaptılar daha yeni yönetmelikle ve takriben ilk sınavda uyguluyorlar. Duy için de yine yönetmelik değişikliği yapıldı ve uygulanmasında hiçbir sakinca yok..Kamu yönetimi ile işletme dahil etmeleri sınav konularına çok açık gösteriyor ki bölüm bazlı mülakata çağıracaklar direkt. SGK, HMUY v.b kurumlar yapiyor pekala Duy için de yapılır. Keşke Guy için de yapılsa.
-
Bence tüm kurumlar uygun olduğu ölçüde bölüm bazlı alım yapmalı. Çünkü ben mesela kamu mezunuyum ne mecburum muhasebe yapmaya. işletme mezunu biriyle yarışamam ki. O insanlar 4 dönem almış o dersi ya da bi iktisat mezunu kamu yönetimi yapmak zorunda değil. Bölüm bazlı olursa daha adil olur kamucu kamucuyla yarışır herkes bölümüne göre. Bir miktar puanlar artar ama insanlar da sadece kendi alanına yoğunlaşır. Gelecekte (kendi şahsi fikrimdir) bölüm+YDS alımlarda daha baskın olmaya başlayacak zaten p48 in belli spesifik yerler hariç bir hükmü kalmadı.
-
@hakimehanımm hocam dere geçerken at değiştirilmez
-
Merhaba dostlar.
- Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Defterdarlık Uzmanlığı yönetmeliğine dair çalışmalar yapacağımızı ve meslek tanıtımımızı da yenileyeceğimizi dile getirmiştim. Bu çalışmaların ilk kısmı tamam. Meslek tanıtımı da kısa süre içerisinde tamam olacak umuyorum ki.
- Meslek tanıtımındaki gecikme elbette yönetmelik kopyala - yapıştırı çalışmalar, yazılar, kitapçıklar gibi olmasını istemeyişimizden. Diğer meslek tanıtım çalışmalarımızda yaptığımız gibi çevremizde bulunan onlarca meslek mensubu dostumuza danışmadan son halini vermiyoruz.
- Son dokunuşlardan sonra yine bizim açtığımız çizgiye, koyduğumuz çıtaya uygun bir çalışmayı yine sizlerle paylaşacağım. Faydalı olacağını umuyorum.
Şimdi gelelim yönetmelikteki yeniliklere ve alıma dair muhtemel etkilerine. - Öncelikle puan türlerine dair tahminimizi soran dostlarımız var. Tabi kaç katı olabileceğine dair sorular da mevcut. Bunlara dair iki çalışmayı sizle paylaşayım.
Puan türleri 2017'de gelen yeni sistemle alım olmadığından muğlak. Ama tahminlerimiz şöyle - Kaç katı olacağına dair de eski alımlar bize kılavuzluk ediyor. Yazılı sınav yapılması durumunda sistem aleyhte değişir mi kestirmek güç. Eski alımlarda durumu şu tablomuzda inceleyebilirsiniz; bağlantı metni
- Defterdarlık Uzmanlığı yeni yönetmeliğinde durumlar biraz olumsuz ihtimallerin önünü açar nitelikte açıkçası. Bunlardan ilki sınavın yapılış şekline yönelik değişiklik.
Eski yönetmelikte açık bir şekilde sınav yazılı ve sözlü olarak yapılır deniyordu. Yenisinde durum farklı. - Yeni yönetmelik hükmü alımın yazılı + sözlü veya sadece sözlü olarak yapılabilmesinin önünü açmış durumda. Buna benzer bir durum malumunuz Maliye Uzman Yardımcılığı mesleğinde de HMUY olması ile yaşanmıştı. MUY alımları da yazılı + sözlü olarak yapılırken sözlüye döndü.
- Tabi bu durum şöyle bir sakıncayı ve dezavantajı doğuruyor. Olur ha Bakanlık HMUY'da olduğu gibi sadece sözlü sınavla alım yapmaya kalkarsa yönetmelik hükmü gereği tavan 4 kat. Yani çok daha az adayın alıma talip olacağı anlamına geliyor bu. Umarım böyle bir durum olmaz.
- Bir diğer değişim ise Kurum sınavı konularında. Önceki yönetmelikte dört ana alan açık seçik alt dersleri ile birlikte yazılı idi. Yeni yönetmelikte ise ucu açık bir biçimde mezun olunan bölüm müfredatı konuları hükmü ile Kamu Yönetimi, İşletme alanları konularda yer alıyor.
- Ben bunu yazılı sınavda sorulacak ders konuları olarak değil açıkçası bir sözlü sınavla alımın temeli olduğunu düşünüyorum. Bunun alt yapısının hazırlandığını ve bölüm bazlı bir çağrı ile sözlü mülakat yapma ihtimalinin hesaplandığı kanaatindeyim. Umarım bu alıma vurmaz bu.
- Yedek aday uygulanması yeni yönetmelikte korunan bir hüküm, bu sevindirici. Azami %50 olarak sınırlandırılmış yine. Bu gibi durumlarda genel anlamda bir değişiklik söz konusu değil. Ancak yukarıda bahsettiğim değişiklikler olumsuz gelişmelere gebe olabilir.
- Defterdarlık Uzman Yardımcılığı'na dair geriye kalan değişimler Milli Emlak birimlerine geçişe, dolayısıyla görev ve yetki ile alakalı. Bunlara dair detaylara en kısa süre içerisinde yayınlayacağımız Meslek Tanıtımında yer vereceğim.
- Umarım açıklayıcı bir bilgisel olmuştur dostlar. Hepinize iyi çalışmalar ve başarılar diliyorum. Tüm sınav ve alımlara yönelik yeni dökümanlar sunmaya ve bilgi paylaşımında bulunmaya devam edeceğiz.
Takipte kalın, duymayanlara duyurun
Bahtınız açık olsun dostlar.
ALINTI TWİTTER: Wilfredo Pareto ( @TY_WilfPareto )
Twitter paylaşımını bağlantı metni tıklayarak ulaşabilirsiniz bağlantı metni -
@city-of-justice dusunceniz saygi duyuyorum hocam sonuçta burda tahmin yapmaktan oteye gidemeyiz umarim herkesin faydalancagi bi sınav olur malum alımlar kitken. Basarilar diliyorum iyi forumlar
-
@city-of-justice ilan gelmeden söylediğimiz her şey tahminden öteye gitmez,sinav yazılı+sözlü veya sadece sözlü de olabilir fakat bilindiği gibi il göç sınavında kamu yön,uluslararası ilişkiler de soruluyor yazılı yapmak isterlerse bu sınavda da sorabilirler.
-
@hakimehanımm hocam ona bakarsan gelir uzman yardımcılığı ağırlıklı olarak vergi ve muhasebe ağırlıklı meslektir.Bölüm bazlı olarak alım yapsaydı maliye,muhasebe gibi sadece belli başı bölümler girerdi.Birçok bölüm dışarıda kalırdı.Daha önceki ilanda bu nedenle bazı bölümler dışarıda kaldı.
Bana göre bölüm bazlı yerine puan bazlı alım olması daha adil olurdu. -
Benim korkum ulus ceko ekonometri gibi bölümlerin dışlanması hocalarim sonuçta alımlar zaten kit dostlarımız bir yerden daha olmasınlar deyse elbette bir kamucunun işletmeci biriymiş gibi muhasebe yapmasının beklenmesi
-
@botan01 Hazine ve Maliye Bakanlığı Duy sınavı hariç Guy, Vmy, HMUY ve HVMB müfettişlik sınavlarında yazılıda kamu yönetimi ve işletme sormuş mu da Duyun yazılı sınavında kamu yönetimi ve işletme sorsun. Az mantık yürütürsen, sınav yönetmeliğini doğru okursan, Maliye Bakanlığınin yaptığı diğer sınavlarına bakarsan ve basiretli düşünürsen Duy sınavının yazılısında kamu yönetimi ve işletme sorulmaz. Geriye tek seçenek kalıyor demekki sınav konuları içerisinde kamu yönetimi ve işletme varsa bölüm bazlı sadece mülakata çağıracaklar ben demiyorum yönetmelik diyor.
-
@bitinya dislanmaz hocam merak etmeyin hmuy da dialanmadi
-
Pareto kardeşimizin kuşluda attığı 10. tweete bakarsanız sadece bölüm bazlı mülakat alımından bahsediyor. Çünkü yönetmelik buna cevaz veriyor.
-
@city-of-justice buyur burdan yak yaw arkadaş benim sana verdiğim cevapta en ufak bir saygısızlık var mı yok basiretli düşünürsen yok az mantık yürütürsen ayıp yaa bir konuşma tarzını düzelt önce sonra bu kadrolara talip ol
-
Son dakika kural değişmez insallah yazılı artı sözlü diye belirtilmiş şu ana kadar vmydeki 25 kişilik kesinti dışında mart ayındaki ilana uygun bir süreç işliyor...ilan bir an evvel gelsede netleşse artık süreç
-
@hayırlısı035 olabilir hocam o da mantıklı benim demek istediğim lisans eğitiminde herkes farklı yoğunlukta alan derslerini almış bulunuyor ona göre bir düzenleme daha adil olabilir şeklindeydi,hayırlısı olsun.
-
@toroskaplan Kardeşim yönetmelik değiştirildi ve değişiklikle 2 şekilde de sınav uygulaması yapilabilir. Özellikle sınav konuları içerisinde kamu yönetimi ve işletme olması pareto kardeşimizin de dediği sadece mülakat ile alımın kapısını ardına kadar araladıkları besbelli. Hakeza Guy için yönetmelik değişti ve bu sınavda takriben uygulanıyor buna binaen Duy için yönetmelik değişikliği de bu sınav için rahat uygulanır.
-
bi sakin olun ilan geldi sandım ya yönetmelik guy için de değişti yine 5 katı çağırıldı ilanı bekleyin neyin derdindesiniz şuan
-
@koskorodo 5 il tercih değişikliği uygulanıyor mu evet uygulanıyor değil mi kardeşim Duy için de yönetmelik değişikliği pekala uygulanır.
-
@koskorodo millet 40.000 alımı umursamıyor 1 milyon twit atiyor biz 300 kişilik ilan için birbirimizi yicez