2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@city-of-justice uygulanabilir uygulanmaya da bilir bunu nerden bilebiliriz ilan gelince görürüz işte
-
Anlamadım nasıl olacakmış bu ilan özet geçermisiniz .
-
@city-of-justice hocam artık ilanda belli olur sürecin nasıl ilerliyeceği bekleyelim bakalım biraz daha...
-
@toroskaplan Aynen hayırlısı olsun şimdiden. Önemli olan sınav formatı değil daha âdil olması önemli. İnşallah güzel bir süreç yaşarız.
-
Her ne kadar gönlümden bölüm bazlı, sözlü alım yapılması geçiyor olsa da, HMUY'a giremeyenlerin gireceği geniş çaplı bir alım olur.
-
@Cannboi HMUY giremeyenlerin geniş çaplı sınav var zaten Guy:)
-
@city-of-justice hocam GUY çok niteliksiz bir meslek, düz memurdan hallice, kariyer imkanı yok denecek kadar az. 95 alan adamların GUY olmasını istemem açıkçası.
-
@Cannboi Ben de istemem ama ülkemizin şu an ki ekonomik koşullarında meslek seçme lüksümüz yok. Guy işsizlikten yine iyidir.
-
@Cannboi kimse istemez ama insanların durumunu bilmeden bir şey diyemeyiz. kimisi evli kimisi 2 3 yıldır bu süreçte
-
@Cannboi duy nasıl hocam bariz farkı var mı
-
@karar Şuan yönetmeliğe bakarak pareto twitterda değerlendirdi.
@hayırlısı035, içinde söyledi: 2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanıMerhaba dostlar.
- Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Defterdarlık Uzmanlığı yönetmeliğine dair çalışmalar yapacağımızı ve meslek tanıtımımızı da yenileyeceğimizi dile getirmiştim. Bu çalışmaların ilk kısmı tamam. Meslek tanıtımı da kısa süre içerisinde tamam olacak umuyorum ki.
- Meslek tanıtımındaki gecikme elbette yönetmelik kopyala - yapıştırı çalışmalar, yazılar, kitapçıklar gibi olmasını istemeyişimizden. Diğer meslek tanıtım çalışmalarımızda yaptığımız gibi çevremizde bulunan onlarca meslek mensubu dostumuza danışmadan son halini vermiyoruz.
- Son dokunuşlardan sonra yine bizim açtığımız çizgiye, koyduğumuz çıtaya uygun bir çalışmayı yine sizlerle paylaşacağım. Faydalı olacağını umuyorum.
Şimdi gelelim yönetmelikteki yeniliklere ve alıma dair muhtemel etkilerine. - Öncelikle puan türlerine dair tahminimizi soran dostlarımız var. Tabi kaç katı olabileceğine dair sorular da mevcut. Bunlara dair iki çalışmayı sizle paylaşayım.
Puan türleri 2017'de gelen yeni sistemle alım olmadığından muğlak. Ama tahminlerimiz şöyle - Kaç katı olacağına dair de eski alımlar bize kılavuzluk ediyor. Yazılı sınav yapılması durumunda sistem aleyhte değişir mi kestirmek güç. Eski alımlarda durumu şu tablomuzda inceleyebilirsiniz; bağlantı metni
- Defterdarlık Uzmanlığı yeni yönetmeliğinde durumlar biraz olumsuz ihtimallerin önünü açar nitelikte açıkçası. Bunlardan ilki sınavın yapılış şekline yönelik değişiklik.
Eski yönetmelikte açık bir şekilde sınav yazılı ve sözlü olarak yapılır deniyordu. Yenisinde durum farklı. - Yeni yönetmelik hükmü alımın yazılı + sözlü veya sadece sözlü olarak yapılabilmesinin önünü açmış durumda. Buna benzer bir durum malumunuz Maliye Uzman Yardımcılığı mesleğinde de HMUY olması ile yaşanmıştı. MUY alımları da yazılı + sözlü olarak yapılırken sözlüye döndü.
- Tabi bu durum şöyle bir sakıncayı ve dezavantajı doğuruyor. Olur ha Bakanlık HMUY'da olduğu gibi sadece sözlü sınavla alım yapmaya kalkarsa yönetmelik hükmü gereği tavan 4 kat. Yani çok daha az adayın alıma talip olacağı anlamına geliyor bu. Umarım böyle bir durum olmaz.
- Bir diğer değişim ise Kurum sınavı konularında. Önceki yönetmelikte dört ana alan açık seçik alt dersleri ile birlikte yazılı idi. Yeni yönetmelikte ise ucu açık bir biçimde mezun olunan bölüm müfredatı konuları hükmü ile Kamu Yönetimi, İşletme alanları konularda yer alıyor.
- Ben bunu yazılı sınavda sorulacak ders konuları olarak değil açıkçası bir sözlü sınavla alımın temeli olduğunu düşünüyorum. Bunun alt yapısının hazırlandığını ve bölüm bazlı bir çağrı ile sözlü mülakat yapma ihtimalinin hesaplandığı kanaatindeyim. Umarım bu alıma vurmaz bu.
- Yedek aday uygulanması yeni yönetmelikte korunan bir hüküm, bu sevindirici. Azami %50 olarak sınırlandırılmış yine. Bu gibi durumlarda genel anlamda bir değişiklik söz konusu değil. Ancak yukarıda bahsettiğim değişiklikler olumsuz gelişmelere gebe olabilir.
- Defterdarlık Uzman Yardımcılığı'na dair geriye kalan değişimler Milli Emlak birimlerine geçişe, dolayısıyla görev ve yetki ile alakalı. Bunlara dair detaylara en kısa süre içerisinde yayınlayacağımız Meslek Tanıtımında yer vereceğim.
- Umarım açıklayıcı bir bilgisel olmuştur dostlar. Hepinize iyi çalışmalar ve başarılar diliyorum. Tüm sınav ve alımlara yönelik yeni dökümanlar sunmaya ve bilgi paylaşımında bulunmaya devam edeceğiz.
Takipte kalın, duymayanlara duyurun
Bahtınız açık olsun dostlar.
ALINTI TWİTTER: Wilfredo Pareto ( @TY_WilfPareto )
Twitter paylaşımını bağlantı metni tıklayarak ulaşabilirsiniz bağlantı metni -
İnşaallah sözlü sınav olur. 20 katı aday da sınava çağırılır, en adaletlisi bu.
-
@despot hocam asıl o zaman en adaletsiz olur referanslar konuşur
-
@hayırlısı035 NOT: Bu işsizlik döneminde hem birçok kişiyi kapsaması için hem de diğer bölümler dışarıda kalmaması için eski sistemde yazılı+sözlü olması tarafındayım.
Ayrıca unutulmamalı ki kurumiçiler bu şartlara tabi olmadan 1500 kişilik alım yapılacak. Bu meslekte bölüm bazlı alımı savunmanız bana garip geliyor... -
-
@adanali01 sadece mülakat olsa da referans olacak bunun çözümü yok. Asıl olması gereken mülakatsız, sadece yazılı sınava dayalı alım olması. Sözlü alımı desteklemek ayağımıza sıkmaya eş değer olur. Yarın Guy da sözlüye geçerse o zaman görürüz torp.. pardon referansı.
-
Arkadaşlar ben İşletme mezunuyum ama diğer puan türlerim işletme puan türümden daha iyi ben bölüm bazlı olursa sadece işletme puan türüyle mi başvurabiliyorum?
-
@hayırlısı035 yani ne denir bilemiyorum . Sözlü alım yapmak , bölüm baz çağırmak demek iyi hiç bir şey getirmez . Millet bi sınav görsün dedikçe .........
İnşlh bu sınavda es geçerler yazılı +sözlü adam akıllı sınav yaparlar . Sayıştaydan çıktık kafa iznindeydik .. inşlh böyle bir şeyi ben görmem denk gelmesin bana istemem .
Duy için çeko ulus kamu almazlar o zamn . -
@despot "Giriş sınavının; yazılı bölümüne çağrılacak aday sayısı, ilan edilen atama yapılacak kadro sayısının yirmi katını, sözlü bölümüne çağrılacak aday sayısı ise ilan edilen atama yapılacak kadro sayısının dört katını geçemez."
Yönetmeliğe göre bu dediğiniz mümkün değil.
-
@karar neden herkes bolum bazliya odaklandi, hmuy gibi 6 7 puan turu( kamu isletme dahil) verip bolum ayrimi yapmaksizin cagirmalari gibi bir durum olamaz mi ?