2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@estergon-kalesi hangi puan türlerinden çağırıyorlar
-
@hustundag @paretowilfredo, içinde söyledi: 2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
Merhaba dostlar.
Defterdarlık Uzman Yardımcılığı'na dair bir kaç bilgilendirme yapalım istiyorum. Öncelikle yukarıda yer verdiğim linke yeniden değinerek başlayalım.
Bu çalışmayı tüm eski alımları tarayarak derledim. Eski alımların sayıları, sınav yapılış şekilleri ve taban puanları. Bu taban puanlar tabi ki o dönemin puan türlerine göre oluşmuş durumda. 120 puan türlü sistemde yer alan puanlarla yani. Bu puanların dağılımları o dönemde şu şekildeydi;
Eski KPSS P39;
Genel Yetenek %20
Genel Kültür %10
Hukuk %20
İktisat %10
Maliye %10
Muhasebe %20
YDS %10Eski KPSS P40;
Genel Yetenek %20
Genel Kültür %10
Hukuk %15
İktisat %15
Maliye %15
Muhasebe %15
YDS %10Eski KPSS P42;
Genel Yetenek %15
Genel Kültür %15
Hukuk %30
İktisat %10
Maliye %10
Muhasebe %10
YDS %10Eski KPSS P56;
Genel Yetenek %20
Genel Kültür %10
Hukuk %15
İktisat %15
Maliye %15
Muhasebe %10
İstatistik %5
YDS %10Eski KPSS P118;
Genel Yetenek %15
Genel Kültür %10
Hukuk %20
İktisat %10
Maliye %15
Muhasebe %20
YDS %10Dostlar görebileceğiniz gibi öne çıkan üç unsur var. Birincisi her puan türünde ortak olan ilk nokta YDS %10. Tabi o dönem YDS istemeyen puan türü azdı. Ama neden P35 yani bugün ki P48 hiç tercih edilmedi düşünmek lazım. Şahsi fikrim YDS istenmeyeceği yönünde elbette. Mesleğin o gün ki kökeni ile bugün geldiği yer arasında uçurum var. Mesleğin bir çok yetkisi personeli ile birlikte Milli Emlak'a geçti. O nedenle YDS ihtimali yok denecek kadar az.
Diğer bir önde gelen unsur Hukuk içeren ve bunu diğer üç ana alan dersiyle dengeleyen puan türlerinin tercih edilmiş olması. Muhasebe de hiçbir şekilde es geçilmiş değil. Ayrıca bir tane de İstatistik içeren puan türümüz var.
Bunların hepsini bir arada değerlendirince puan türü tahmini yapmak gerekirse tek puan türü tercihi durumunda KPSS P48 olacaktır. Birden fazla belirlenecek olursa da; KPSS P48 ile birlikte KPSS P47, KPSS P17, KPSS P18, KPSS P23 bir ihtimal de KPSS P13 (istatistik olan puana atfen) ve KPSS P8 (Hukuk ağırlığına binaen) seçilebilir puanlar olabilir.
Bu puanların dağılımlarını şu çalışmadaki tabloda bir arada inceleyebilirsiniz dostlar;
Bunun yanında
Defterdarlık Uzman Yardımcılığı sınav konuları için;
Defterdarlık Uzman Yardımcılığı sınavına nasıl hazırlanılır? başlıklı sınav yönergemiz için de;
yazılarımızı okuyabilirsiniz.
Meslek tanıtımı güncellenme ihtiyacı duyuyor dostlar. Milli emlak konusundan dolayı bazı şeylerin yenilenmesi lazım. En kısa zamanda en güncel halini sizinle paylaşacağım.
Hepinize başarılar diliyorum.
-
merhaba eski puan türlerinden bir kaç tanesi kalıp yeni olarak p48 eklenebilirmiş birden çok puan olacakmıs aldığım bilgi bu yönde herkese iyi çalışmalar.
-
@ozge91 sınavın usulü hakkında bir duyum aldınız mı?
-
Pandemi koşuluna göre belirlenecekmiş arkadaşlar covid artarsa direkt sözlü dediler @strtmn
-
@ozge91 yazılıda uygulanacak olan puan türleriyle mi sözlüye çağırılacakmış adaylar ?
-
@grwvh evet sanırım öyle olacak çok detaylı soramadım ilanı revize edeceğiz tarzı bir şeyler dediler belki arttırma olabilir diye guy bitince gelecek gibi ama hep aynı adayların sınava girmesinden rahatsızmış kurum ayrıca halihazırda başka kurumda çalışıp sınavlara girenler içinde bir şey düşünülüyormuş
-
@ozge91 diğer puan türleri Maliye ağırlıklı mı olur acaba ?
-
@ozge91 yani şubat gibi mi gelcekmiş ilan hocam
-
@ozge91 kac puan turu olcak acaba
-
@ozge91 hocam merhaba teşekkürler bilgi için. Kamu Yönetimi ve işletme ile ilgili değişiklik hakkında bilginiz var mı? Bunlar puan türü şeklinde mi yansıyacak yoksa sınavda soru olarak mi
Saygılarımla -
Arkadaşlar inanın konular hakkında bir şey soramadım tek sorabildiklerim bunlar ayrıca site çok kötü olmuş giremiyorum yazamıyorum sürekli atıyor beni siteden yine bir şey duyarsam paylaşırım herkese iyi çalışmalar
-
İlana daha vakit var sadece guy u bekliyorlar .bunlar sadece duyum ilana çıktıklarında sürpriz yapmazlar inşallah ki ben sanmıyorum umarım herkes hakettiğini alır inşallah puanlar da biraz düşer herkese iyi çalışmalar
-
@ozge91 hocam guyu bekliyorlarmış derken guy yazılı sınavının bitmesini mi bekliyorlar ?
-
Guy'a 1000 kişi girecek kalan 4000 yine başvuracak bu sınava. Ya bunlar da hiç mi empati yapmak diye bir şey yok. Bu sene son kpss sınavına girip son şansını bekleyenler var. Yaşı 35 olup buna umut bağlayanlar var. Vereceksen ver artık şu ilanı yıl sonu gelmiş. Yazık günah ya. Kendimden geçtim şu insanları boşa harcamayın artık. Alt tarafı yıllar sonra bir alım yapılacak !
-
@fernando-reges evet bencil düşünmemekte fayda var.Burda puanı yüksek olup sadece sözlü olsun diyen gördük daha guy hazır değiliz duy gelmesin daha diyenide..Puanımın yüksek olmasına rağmen yazılı+sözlü olsun isterim bende vmy nice guy gireceğim ama bu ilanın hemen gelmesi taraftarıyım.35 yaş durumu olan var , guy a giremeyecek var .Bari insanlar duy değerlendirsin.Ama tabi nasip gerçeğini unutup hep bana diyen arkadaşlarımızda var .Tüm emek verenlerin gönülündekine ulaşması dileğiyle
-
Arkadaşlar inanın bildiklerim duyduklarım bu sadece duyum gönlüm yazılı olmasından yana puan türü hakkında tek bilgim bu duy ve guy ayrı yönetmeliklere sahip o yüzden puan türü de farklı olacak sınava çağıralacak aday sayısıda ... kaç katı konusuda Eskiden nasılsa şimdide öyle olur değişmesi için sebep göremiyorum ben . Tek sebep pandemi .
-
@ozge91 keşke her bakanlık buna yönelik bir düzenleme yapsa çekirge gibi kurumdan kuruma atlıyorlar milletin hakkını yiyorlar.
-
35 yaş magduriyeti yasatilmasin inşallah en kısa zamanda vaadedilen duy ilanı gelmeli
-
bu mesleğe 2016 yılında yani son alımda girdim mülakata kaldım ancak başka meslek kazandığım için gitmedim.sınav guydan bir tık zordu derece ile de kazanmıştım. şubat ayında gelmiş soru cevapları bile yayınlanmıştı şeffaftı yani
ilan gider tarfına bakan duy mesleği buranın sözlü olacağını sanmıyorum genelde şubat aylarında gelir burası öyle de olacak sayı yeni bakan sayesinde ben biraz artabilir diye düşünüyorum maliye de öyle her mesleğe sözlü sınav taşra bir de zor gibi ingilizce felan denilmiş bu meslek taşra