2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@hayırlısı035, içinde söyledi: 2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
Merhaba dostlar.
- Bilen dostlar zaten beklemedeler, unutan dostlarımıza da hatırlatma olsun; 18 Ocak 2021 yani bu Pazartesi günü itibariyle Defterdarlık Uzman Yardımcılığı alımı başvuruları ve dolayısıyla il seçimleri başlıyor. Buna dair bir şeyler söylemek istiyorum.
- Öncelikli unutanlar için anımsatalım, 300 kişilik bir alım söz konusu. Bu alımda önceki Defterdarlık Uzman Yrd. alımlarından farklı olarak eski Gelir Uzman Yardımcılığı alımlarında olduğu gibi tek bir il seçme hakkınız olacak. Başvurular 29 Ocak'a kadar devam edecek.
- Başvurularda KPSS P47 veya KPSS P48 puan türlerinden bir tanesini kullanacaksınız. Bu iki puan türünün hangisinin sayısal değeri yüksek ise (!) onu kullanmalısınız. Daha düşük olup daha iyi sıralama derecesine sahip olmanızın bir önemi yok. Yüksek olan puanı kullanmanız gerek.
- İlana dair detayları anımsamak isterseniz ilan metnini şuradan inceleyebilirsiniz; https://www.tercihiniyap.net/ilan/defterdarlik-uzman-yardimciligi-duy-alim-ilani-2020-h11662.html
- Bu yıl ki Defterdarlık Uzman Yrd. alımında önceki senelerden farklı olan bir diğer konu ise alımın şekli. Önceki yıllarda yirmi kat aday yazılı sınava kabul edilirken, bu yıl alım tek aşamalı olarak yapılacak ve yalnızca dört kat aday sözlü mülakat ile mesleğe alınacak.
- Bu yönden daha az dostumuza fayda sağlayacak olan bu alımda yapacağınız il tercihi de daha önemli hale geliyor. Buna yönelik uyarılarıma ve önerilerime aşağıda değineceğim.
- Defterdarlık Uzman Yardımcılığı alımında mesleğe dair akıllara takılan bir diğer konu olan beş yıl başka yere geçememe hükmünden söz etmek istiyorum. Bu hüküm sizin bir başka mesleğe geçişinize mani değil dostlar. Kurum içerisinde becayiş vb. durumlar dışında tayin istenemez.
- Yani bir başka mesleğin sınavında başarılı olarak muvafakat alabilirseniz Kurumunuzdan, kazandığınız kuruma geçmenizde herhangi bir mani olmayacaktır. Ancak dediğim gibi Bakanlık beş yıl sizin aynı meslek içinde başka bir il/ilçeye geçişinize izin verilmeyeceğini vurguluyor.
- Hazine ve Maliye Bakanlığı malumunuz Gelir Uzman Yrd. alımlarında yıllarca uygulamış olduğu ve çeşitli haksızlıklara yol açması sebebiyle senelerce itiraz ettiğimiz, sonunda da kaldırılmasını hep birlikte sağladığımız tek il tercihini bu alımla hayatımıza yeniden soktu.
- Gelir Uzman Yardımcılığı alımlarında olduğu gibi bu alımda da bazı illerde daha yüksek puanlı adaylar yarışın dışında kalacak iken, başka bir ilde daha düşük puanla sınava katılma hakkı elde edenler olacak. Sistem en azından GUY'da olduğu gibi beş il sistemi olmalıydı.
- Mevcut sistemde 18'inden 29'una kadar karşılaşacağınız en önemli sorun kirli bilgi ve manipülasyon olacaktır dostlar. Bir çok kişi özellikle sosyal medya gruplarında, telegram/whatsapp gruplarında sizi yanlış yönlendirmeye çalışacaktır. Bu konuda çok dikkatli olmalısınız.
- Başvuruda seçeceğiniz ile karar verirken en güvendiğiniz yakınlarınız dışında kimseyle fikir alışverişinde bulunmayın ki bu dahi yalnızca seçeceğiniz yerin kaçla kapatacağına dair değil, oranın yaşanılırlığı, nasıl bir yer olduğu üzerine olsun.
- Bunun dışında kimse, Bakan dahi, bir varlık olsa sorsanız, o ilin kendisi dahi taban puanı bilemez. Yapacağınız tercihe dair tamamen hislerinize ve kısmen alım sayısı-puanınız gibi somut parametrelere dayanarak tek başınıza karar vermenizi öneriyorum.
- Bunun dışında etki altında kalarak alacağınız her karar neticesi itibariyle sizi üzecektir. Yanlış karar verecek olsanız bile bunu siz yapın. Başkalarının sizi yönlendirerek kendi çıkarını öncülemesine asla müsaade etmeyin.
- Sisteme dair daha detaylı açıklamaları buna dair hazırlamış olduğum çalışmada inceleyebilirsiniz dostlar; https://www.tercihiniyap.net/kamudan-haber/defterdarlik-uzman-yardimciligi-sinavi-basvurulari-nasil-yapilir-h11907.html
- Stresli bir süreç olacak. Dilerim süreç sonuçlandığında herkesin gönlüne göre bir tablo oluşur dostlar. Hepinizin hislerinin en doğru tercihi yapmasını dilerim.
- Süreçlere ve mesleklere dair bilgilendirici paylaşımlarımızdan haberdar olmak için Instagram sayfamızı takip etmeyi, bağlantı metni
- Anlık etkileşim için telegram kanalımızı takip etmeyi unutmayın dostlar; bağlantı metni
- Hepinizin bahtı açık olsun dostlar. Başarılar ve iyi çalışmalar diliyorum.
ALINTI TWİTTER: Wilfredo Pareto ( @TY_WilfPareto )
-
-
arkadaşlar bu sınavın ne zaman yapılacağı belli değil mi
-
@aytenka Mülakat tarihi belli değil.
-
başvurula sonrada değiştirilemiyor arkadaşlar ona göre dikkatili düşünerek yapmanızı tavsiye ederim.
ben az önce yaptım başvurumu. Rabbim hiçbirimizin emeklerini zayi etmesin inşeallah -
Arkadaşlar ilçe secimi başvuru aşamasında yapmıyoruz sanırım ?
-
Doğu karadenizi kimse konuşmuyor uçacak sanırım puanlar spekülasyon olmasın diye il belirtmicem 84 puanın şansı nedir doğu karadeniz yazdım.
-
@ayladmrci hocam ilçe seçimi yapmıyoruz dıymı basvuruda
-
Arkadaşlar, Gümrük Saymanlık Müdürlüğü ve Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü çalışmak arasında ne fark var ? İnternette doğru düzgün cevaplar bulamadım.
-
@ayladmrci, içinde söyledi: 2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
Doğu karadenizi kimse konuşmuyor uçacak sanırım puanlar spekülasyon olmasın diye il belirtmicem 84 puanın şansı nedir doğu karadeniz yazdım.
Spekülasyon olmasın demişsin maşallah ilini puanını bölgeni herşeyini yazmışsın. Doğu Karadeniz dediğin yerde zaten kaç il var bir de üstüne yüksek kapatcak yazmışsın.
Daha neler göreceğiz acaba -
@lıvıngzeus hocam 2020 guy 5 il tercihi olduğundan herkes korkamadan en yaşanabilir şehirleri ilk tercihine yazdı ki gelmezse zaten 4 ünden biri gelir diye.Tek tercihli bir alım da pek kıyaslanamaz.
-
canınız nereyi istiyorsa , nerede yaşamak istiyorsanız orayı yazın bir ömür boyu o işi yapacakmış gibi tercih yapın o ili ve ilçeyi araştırın nerede mutlu olacağınıza karar verin. dörte dört olmak sorun değil, dörte bire kalınca bu ilçede insan yok cafe yok diye ağlamayın. tercihlerinizi babanızla bile paylaşmayın.
rızkın , nasibin varsa zaten olur, yoksa kendini parçalasan olmaz. onun dışında spükülasyonlara kapılmayın sonra ah vah edersiniz... tek il tercihinde canı yanmış bir gardaşınız olarak bu açıklamayı elzem gördüm. -
@eomer ben baktım guy listesinde adı bile yok hiç sanmıyorum 84 alıp da karadeniz yazdığını
-
@aslanakbey55 benim rtük oldu. guy , duy ve vmy haklarımdan vazgeçiyorum. aman ha aman kimseye kanmayın.
Kalın sağlıcakla... -
@aslanakbey55 hocam baksanıza adamlar tilki gibi forumlarda dolaşıyor
-
@ayladmrci Bu arkadaş guy sayfasında da yazmış aynı şeyi spekülasyon yaratmaya çalışıyor yüksek ihtimal oyunlar başladı evet hemen ilk günden
-
@mahlas hocam bunlar puşt puşt garip fukarayı yönlendirip kendilerine yer yapıyorlar. ters seçim yapmakta fayda var. en önemlisi gönlün nereyi istiyorsa orayı yaz.
-
@aslanakbey55 eyvallah hocam varolasın
-
Arkadaşlar guyda spekülasyon yapıp sonrasında kabul eden bir hesap daha var onu size bildirmeyi görev bilirim. Kendisi @earth11 dir. Herkese hayırlı tercihler diliyorum. Bu arkadaş bir şey yazarsa aman sakın inanmayın puanı 76.
-
@mahlas foruma 1 saat önce üye olmuş ilk yazdığı yorum o. Hiç şaşırmıyorum artık.Bize düşen her yazılana inanmamak.