2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@duha
tabi, atıyorum sıralamada ilk 8'de değilsek, kaç puanda olunursa olunsun, yine de az da olsa strateji belirlemekte fayda var. Sonuçta 90+ puanlı birine de kimse gözde bir şehir için atıyorum 2 kişilik bir kadro ise ondan daha yüksek puanlı 8 kişinin orayı yazmayacağının garantisini veremez.evet, şehirler hakkında en sağlıklı bilgi yine yöreyi bilenlerden alınacaktır.
google fotoğraflarından bakınca çoğu yer gözüme köyün girişinde ''defterdar bey geldi vurun davullara'' diye karşılanacakmış hissi veriyo -
Silinmiştir
-
@düdüklütencere2
öyle tabi. bazı illerde merkezde oturup o ilçelere git gel de yapılabilir büyük ihtimalle. arabası olanlar düşünür mesela belki bunu. ya da ilçeye hergün dolmuş otobüs felan oluyor bazı yerlerde yarım saat yol koymaz bana açıkçası. büyük şehirde ne trafiklerle uğraşıyoruz saatlerce.
ama işte 78 il ve ilçeleri için tek tek merkezden gidilir mi dolmuş var mı diye bakamıyor insan. o nedenle yaşadığı yada memleketi olan bölgeyi bilenler yazabilir belki diyorum.
biraz da düşünüp yazacağım ya da ankarayı yapacak birşey yok kısmet -
Adaletin her zamanki gibi hiç edildiği bir ilan. 89 90 puanla insanlar açıkta kalırken 75 puanla yerleşen olucak. Evet geçmiste manipülasyonlar sonucu çok kişi yanlıs tercih yaptı fakat bizzat tanıdıgım ve yazıp çizilenlere göre hareket edip açıkta kalıcakken yerleşen insanlarda oldu. Bu konuda puan aralığını tahmin olarak belirten herkese de şeytan taşlar gibi davranmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Kendi adıma en yüksek kapatabilecegini tahmin ettiğim iki üç şehirden uzak durarak küçük şehir / alım sayısı açısından en makul olanı yazmayi düsünüyorum. Yukarıda bazı arkadaşlarım dediği gibi x yerinde yaşayamazsiniz büyük şehirden küçük şehire alışamazsınız içerikli cümlelerede asla aldiriş etmeyin.Zaten şehir ne kadar küçük olursa olsun kazananlar guydaki kazananlarla beraber bir grup açar sürekli iletişimde olunur yardım ve dayanısmayla alışma süreci çabucak atlatılır.Arkadaşinda dediği gibi 20 li yaşlarında kadın başına doğunun en ücra köyünde ögretmenlik yapan binlerce insan var.
-
@mahlas şansın yüksek iyi bir şehir tercihi ile gelir.
Şehir önemli tabiki...
-
@sokrates12
“Adaletin her zamanki gibi hiç edildiği bir ilan. 89 90 puanla insanlar açıkta kalırken 75 puanla yerleşen olucak.”
kesinlikle öyle...
bu arada altındağ dışında her ilçe 1 kişi alıyor hocam. nereye gideceksek kendi başımıza gidiyoruz. o nedenle yardımlaşma felan da ne kadar olabilir bilmiyorum. herkes ilçe ilçe dağılacak malesef. belki aynı il içindekilerle birbirine yakın olanlar arasında olabilir dediğiniz.
herkes için hayırlısı olur umarım. -
@sokrates12
Esasında bu durumun sebebi maalesef defterdarlığın diğer mesleklerden daha çok ''hadi eyvallah, şuraya da girmeye hak kazandım, ben gidiyorum'' durumunun yaşanmasına müsait olmasıyla alakalı.Bu tek tercih hakkı verilmesi ve bu tek tercih hakkı olmasının sonuçları, kurum ve adaylar arasında bir orta nokta, bir uzlaşı gibi.
Tek tercih hakkı; nispeten daha az tercih konusu olabilecek bir yeri tercih etmiş aday için ''olsun da neresi olursa olsun, her şeye razıyım'' anlamı taşıyarak kurum adına yarın birgün gitme ihtimalini minimalize ederken
tek tercih hakkını ''olacaksa sevdiğim bir yer olsun'' şeklinde riskli bir yerden yana kullanan aday için de ''en azından yaşamayı isteyebileceğim bir yerdeyim'' anlamı taşıyarak yine aynı şekilde yarın birgün sağa sola gitme peşine düşme ihtimalini minimalize eden bir imkan sunuyor kurum adına.
Bu durum mağduriyet yaşamamıza yol açıyor mu; pek tabi.
Ama bu bir adaletsizlik kastından ziyade, benim gözümde bir ''bedel'' olarak anlamlanıyor çift taraflı düşününce. -
Arkadaslar bnm 88 puanım var kastamonu yada sivas yazsam gelir mi acep yardımcı olsanız bana 5 yıldır sınava çalışıyorum ben
-
@samettin
Bilmem.
Sorunuzda samimiyseniz;
Şurası şöyle kapatır, burası şu puanla kapatır şeklinde direkt il-puan yazma taraftarı değilim. Yazana bir şey demem ama ben yazmam, bunun manipülasyona yol açabileceğini de herkes tahmin etse de arada bir bunun manipülasyona yol açabileceğini belirtmekte, telkinlemekte fayda olduğunu düşünüyorum.Düşüneceğiniz şey basit, kastamonu demişsiniz, sizden yüksek puanlı 52 kişinin kastamonu yazacağını düşünüyor musunuz ? sivas demişsiniz, sizden yüksek puanlı 40 kişinin sivas yazacağını düşünüyor musunuz ? bu işin zaten herkesin bildiği basit matematik kısmı. bundan gerisi sizin kendi muhakemenize kalmış.
-
@düdüklütencere2 hocam art niyetim yok gercekten samimiyim
-
ilanlar hep 90 üstü kapatınca tercih aşamasında kafayı yeme aşamasına geldim. Yaşamak istediğim yer Malatya ama ya tutmazsa diye inanılmaz korkuyorum. Daha doğu şehirleri yazacağım gibi ama Malatya'ya puanım da yeterse çok üzülürüm
Ardahan, Muş, Elazığ, Adıyaman bu üçünden hangisi daha düşük kapatır sizce?
-
@tolsthor Hiç kimse bilemezki maalesef tahmin bile yürütmek zor.
-
@tolsthor 3 değil 4 şehir var
Eğer KOSGEB referans alırsan 90+ puanla sen karar ver kaç ile kapatacağına bu şehirlerin
-
Sec bir il basvur ya . Dogu bati ayrimi yok arkadasim 84 ile istedigim yeri yazacagim . Sonra keske yazsaydim dinlemeseydim dersiniz. Orneklerini cok gorduk . 70 ile guy Izmir 5 kat kontenjan dolmadi ya bu mecradaki insanlar in yorumlari yuzunden . 88 ile gelir mi 90 ile korkuyorum diyorlar saka gibi ya . Korkacaksin oyunun kurali bu .
-
Başvuru ekranı açılmış. Hakkınızda hayırlısı olsun.
-
.....................
-
@estergon-kalesi link atma imkannınız var mı ben göremiyorum
-
-
başvurula sonrada değiştirilemiyor arkadaşlar ona göre dikkatili düşünerek yapmanızı tavsiye ederim.
ben az önce yaptım başvurumu. Rabbim hiçbirimizin emeklerini zayi etmesin inşeallah -
@rmznsymn Hepimizin hakkında hayırlısı olsun kardeşim güzel dileklerin ve uyarın için teşekkürler