2020 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı
-
@bekirov-s belki sadece kazık kayıt sorusu bile sorabilirler ,6-7kayit ve yanında 3 soru inşallah bir monografi ve maliyet muh yada finansal analiz sorusu olur
-
arkadaslar sinav basvuru formunu ve ozgecmisi ilk gun verecegiz degil mi ikinci gun icin tekrar isterler mi ki
-
Arkadaşlar vmy sınavında özgeçmiş isteniyor sınava girerken acaba biz başvuru yaparken bir özgeçmiş formu doldurmuştuk onu sistemden nasıl bulabiliriz tarattım diye hatırlıyorum ama
-
@guy1626 gerçekten içeriden tanıdıgı olan öğrenirdi şimdiye kadar bakanlık alım konusunda istekli olsaydı eğer
2018 de başvurmuştum
Haklar saklı kalacak dediler iptal oldu
Bu da ona doğru gidiyor
Çünkü bakan değişeli 6 ay oldu almak isteselerdi
Alırlardı şimdiye kadar -
Özgeçmişe fotoğraf koydunuz mu? Ayrıca fotoğraf alanı yok diye ben koymadım eklenmesi gerekiyor muydu?
-
Pazar gün için sokağa çıkma izni alacakmıyız
-
Hayır hocam
-
sınav giriş belgesinin haricinde başvuru formunu unutmayın özgeçmiş ile birlikte o da isteniyor
-
Hocam forumu takip edemedim de başvururken doldurduğumuz özgeçmiş sistemde gözükmüyor.A4 kağıda kendimiz yine yazsak olur mu yoksa başvuru sırasındaki formatta mı olması gerekiyor?
-
@jgfhb şu an 91. sayfadayız 88. sayfada var hocam link bırakılmış aynı kagıt..yazdırıp doldurun isterseniz
-
@norm hocam bunu sadece ilk oturuma girerken teslim edecegiz degil mi her oturum icin ozgecmis istemezler heralde
-
Muhasebe'de SÜRE yetişti mi?
-
Sağ olsunlar ters köşe yaptıklarından ve süreyi kıstıklarından düşünmeye fırsat bulamadım. Sonuç olarak muhasebeden elendim sanırım.
-
Gruplardan gördüğüm kadarıyla çoğu kişi gelmemiş. Bu alımda sanırım 100ü geçmez
-
450 kişi demiş gözetmenler. Tabi tahmin mi bilgi mi bilmiyorum. Sabah gelip öğleden sonra gelmeyenler de olmuş. Yarın daha da azalır. Muhasebe için süre yetersizdi. 3.5 saat verilmeliydi bence.
Hukuk soruları
1- kısaca tanimlayiniz
a) kanunsuz emir
b) suç üstü
c) acente
ç)cari hesap sozlesmesi
d) ??????
2) kamulaştırmayı anayasa üzerinden anlatınız. Trampa yoluyla kamulaştırmayı ve şartlarını anlatınız.
3) Yürütmeyi durdurma hangi şartlarda nereden istenir? Nereye itiraz edilir? Süreleri?
4) Alacağın temliki ve ciro arasındaki farkları açıklayınız.
5) Fiil ehliyetine göre kişileri sınıflandırarak siralayiniz . Hukuki fiil ve haksiz fiil ehliyetleri olup olmadığını da belirterek kisaca açıklayınız.Muhasebe
- kısaca tanımlayınız
a) tutarlılık
b)devamlı sermaye
c) finansal kaldıraç
d) gerçeğe uygun değer - satışların maliyeti tablosu
- bilanço
- monografi
Monografide gelir tablosu,kesin mizan, dönem sonu bilançosu yoktu.
Soruları daha net hatırlayanlar düzeltirse sevinirim.
- kısaca tanımlayınız
-
Bilançonun olduğu soruda cari oran asit test oranı nakit oran bunların kısaca tanımı sorup yapılan bilançoya göre sonuçlarınıda istemişti.
Birde gelir tablosu hesapları vardı oradada brüt satıl karlılık oranıyla Özkaynak karlılık oranı soruyordu -
Muhasebede zaman çok kısıtlı olmuş,
Hukukta da zaman biraz fazlaydı bence -
@onuktekin 450 kişi sınava giren mi yoksa girmeyen mi?
-
@kleonard giren denmiş. 875 kişi sınava çağrıldı. Neredeyse yarısı gelmemiş yani. Duy açıklansa daha da az olurdu.
-
@onuktekin Muhasebe oturumundan ümidi kesenlerden dolayı sayı yarın giderek azalır zaten.