26 Eki 2020 14:09

@snowpatrol Birçok kişi etkinlikler hakkında bilgi sahibi olmadığı için uzaktan sadece twitter taga yazmak sanıyor.Gelir Uzman Yardımcılığı kpss ertelenmesi dolayı oluşan belirsizliği çözmek için birçok etkinlik yapıldı.Bunu en güzel örneği geçmiş zamanda TRT Ekonomi 7/24 programa GİB başkanı katılacağı duyurulması üzerine Gülçin Üstün Can hanıma zamanı,sayının artırılması ve il tercihi vb. sorular sorduk.Sağolsun kendisi sorulamızı iletti.Videosu aşağıdaki bağlantı metninde ulaşabilirsiniz.
👇 👇 👇 👇
bağlantı metni
Aynı şeyi Maliye Bakanlığı ulaşmaya çok çalıştık.Örneğin bakanın ntv katıldığı programda spikerleri etiketleyerek gene alımları ilgili soru sorduk.Berfu Güven bu soruyu bakana iletmişti.Tabi o zaman bakan o soruyu geçiştirmek zorunda kaldı.
Etkinliğe katılan arkadaşlar hala bakana ulaşmakta ısrar ettik.Örneğin twitterdan üzerinden vaya bazı arkadaşların/hocaların aracılığı ile vekillere ulaşarak bakana Plan ve Bütçe Komisyonu'nda soru sorduk.Bakan ise soruları açık sekilde cevaplamadıysa kısa cevap verdi.Aşağıdaki bağlantı metninde habere ulaşabilirsiniz.
👇 👇 👇 👇
bağlantı metni
alt metni
Demek ki twitter sadece taga yazmak değil.Çeşitli makamlara,sanatçılara(örneğin haluk levent twitter ulaşarak bakandan randevu alması istedik,sağolsun kendisi kabul etti.Ama bakan olumsuz dönüş yaptı),vekillere,spikerlere ulaştık.İİBF'lilerin çoğu katılsaydık daha güzel sonuçlar olurdu.
Ayrıca iibf'liler herkes katılmasada ve her zaman gündeme girmesek de etkiliği belli oranda sesimizi duyurduğumuzu düşünüyorum.Bazı MHP,CHP VE İP vekiller taga destek oluyorlar.Hatta gündeme girdiğimiz zamanlarda gökhan özoğuz bizi trol sanıp twet atmıştı.Evet bir öğretmenler veya sağlıkçılar kadar etkili değiliz.Ama belli iibf'lilerle onlar kadar etkili olmaya çalışıyoruz.
Birçok İİBF'li fişlenmekten korkuyormuş?Kadro,35 yaşın kaldırılması,kurmiçi vb. ne gibi siyasi sıkıntı oluyor anlamıyorum?Benim bildiğim etkinlere katılan birçok arkadaş sgk,guy,göç vb. atandı.Hatta ankara yürüşe katılan şuan guy olarak devam ediyor.Demek ki etkinliklere fişleme sebebi gösterip katılmayan iibf'li bana göre samimiyetsizdir.
Kurumiçi için hem cimer hem de tbmm dilekçe komisyona yazdık.Telegram gruplara,facebook gruplara,forum gibi yerlerde duyurmaya çalıştık.Aşağıdaki CİMER ve TBMM dilekçe komisyona kurumiçi haksızlığı ilgili başlıklar linki
👇 👇 👇 👇 👇
https://forum.tercihiniyap.net/topic/6561/geli̇r-uzman-yardimciliği-i̇lan-edi̇len-kadro-azliği-ve-kurumi̇çi̇-haksizliği-i̇lgi̇li̇-ci̇mer-etki̇nli̇ği̇
alt metni
alt metni
https://forum.tercihiniyap.net/topic/6846/kurumiçi-özel-sınavı-iptal-edilsinmesi-35-yaş-sınırı-kaldırılması-mülakat-kaldırılması-ve-i̇i̇bf-kadro-artırılması-tbmm-ye-dilekçe-etkinliği/2
alt metni
Ayrıca sadece buradan değil.Etkinliğe katılan arkadaşlar ulaşabildiği tüm medya gruplarına anlatmaya çalıştık.Sağolsun tgrt ana haber ve Sputnik yardımcı oldu.Murat Güzelli anlatımıyla sputnik resmi twitter hesabında duyurularak radyoda kurumiçi haksızlığı anlatıldı.
Haberin duyurusu
👇 👇 👇
alt metni
Murat Güzelli hocamın anlatımıyla radyo haber canlı ve sonradan youtube kaydedilmiş kurumiçi haksızlığı dile getirdi.Dinlemek için aşağıdaki bağlantı metnine tıklayabilirsiniz
👇 👇 👇 👇
bağlantı metni
NOT:Sputnik twitter hesabını hem iktidar hem de muhalefet milletvekilleri takip ediyor.
Sayın Ekrem Açıkel(@ekremacikel) , TGRT Ana Haberde İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunları talepleri dile getirdi.Kendisine tekrar çok teşekkür ediyorum.Video izlemek için aşağıdaki bağlantı metni linkine tıklayınız
👇 👇 👇 👇
bağlantı metni
Twitter her zaman olmasa da sonuca ulaştığımız zamanlar oldu.Demek ki daha çok katılım olsa daha iyi sonuçları ulaşabilirdik.
'' iibflilerde olarak ben de twitter gibi mecraların çok etkili olduğunu düşünmüyorum olsaydı çoktan olurdu'' birçok iibf'li twitter daha çok katılım yapsaydı.Bugün bu durumda olmazdı.Yani bu etkinliklere katılmayan iibf'lilerin suçudur.Ayrıca yukarıda belirtiğim gibi cimer,tmm dilekçe gibi etkinlikler de yaptık.Ayrıca GİB başkanın gmail kurumiçi haksızlığı ve kadro azlığı ilgili gmail etkinliği yaptık.
Ayrıca hem bakana hem de GİB başkan yardımcıları gittikleri yerlerde tiwitter,forum,telegram vb. dayanışma içinde o şehirde bulunan arkadaşları aracıyla yüz yüze soru soruldu.'eli kulağında' 'maliye mi kamu mu?' gibi duyumlar buradan gelir.Ama bazı iibf'liler bakana kızmaya cesareti olmadığı için yüz yüze soru soran iibf'li arkadaşları linçlediler.
Evet bugüne kadar benim hatırlayabildiğim bazı etkinliklerdir.Bazıları farklı atılımlar olması gerektiğini söylüyorlar.Tamam öneriniz ney?Buyurun yazın.Bazı İİBF'liler twitter olmaz,cimer olmaz vb. diyor.Ama bugüne kadar çok az öneri geldi.Gelen öneri yaptığımızda kendileri ortada yoktu.Bu tavrı eleştiren etkinliklere öncü olan arkadaşımızın hesabı spamlıyorlar.Ama etkinliğe uğraş desen uğraşmaz ama hesap şikayeti var desen koşuyor!
alt metni
İİBF Mücadele Platformu,@TY_WilfPareto,@muratguzelli ve tkinliğe katılan iibf'li arkadaşlar İİBF'lilerin sesimizi duyurmaya çalışıyordu.Ama bazı iibf'liler sadecce uzaktan laf anlatıp hiçbir katkı sunmuyor.Hatta bazıları köstek bile oluyor.