2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@supernova geçmiş olsun hocam
-
@lafz sağolun hocam olay kesinlikle sakin kalabilmekte, herkese başarılar dilerim.
-
@supernova hocam geçmiş olsun. Son kariyer hedefleri kısmı da mı İngilizce sorulmuştu?
-
Kamu yönetiminde de İngilizce soruldu mu sadece işletme ve uicilere mi yönelikti?
-
@sociallymind evet ingilizce soruldu
-
@supernova anladım hocam. Teşekkürler.
-
Rica ederim, başarılar
-
Merhaba cümleten. Bugün iktisat bölümünden mülakata girdim. Komisyon gayet güleryüzlüydü. Kendinizi tanıtın girizgahından sonra kısa bir sohbet edildi. Arkadaşların da dediği gibi cavaplarınıza göre sorular şekilleniyor. Sonra bölümüm ve maliye ile ilgili sorular soruldu. Birkaç tane de genel kültür. Malazgirt tarihi bana da soruldu. Cevaplayamadığım sorular olunca heyecanlanmanıza gerek yok bile dendi. İngilizce konusunda kısaca sohbet ettik, uzatmadılar ve teşekkür ettiler. 20 dk civarı sürdü. İşin özeti gönlünüzü ferah tutun, Allah muvaffak etsin.
-
Merhaba Arkadaşlar,
Öncelikle giren arkadaşlara geçmiş olsun ve girecek arkadaşlara başarılar dilerim fakat bir rahatsızlığımı dile getirmek istiyorum, ilginizi çekerse. Burada deneyimlerimizi paylaşmamız ve birbirimize yardımcı olmamız çok değerli bir olay, insan yalnız olmadığını hissediyor ve bu onu güçlendiriyor fakat bu deneyim paylaşımının mülakat süreci devam ederken mülakatın genel bilgilendirme durumundan çıkıp direkt sınav soruları paylaşımına dönülmesini haksız rekabet olarak kabul ediyorum. Sizin için önemli olmayabilir ama bu şekilde yardımseverlikten ziyade daha önce girmiş olan arkadaşların-ben de dahil olmak üzere-hakkını gasp ettiğinizi düşünüyorum. Daha duyarlı olmanızı tavsiye ederim. Herkese başarılar dilerim.
-
@hygge kardeşim rızık Allah'tan. Dediğinde haklısın ama mülakata girenler bu konuda duyarlı bence genellikle. Genel bilgiler paylaşıldı. Spesifik olarak şuna dikkat edin diyen yoktu diye düşünüyorum. Ama kendi adıma söylersem arkadaşların komisyonun anlayışlı olduklarını söylemesi bana çok iyi gelmişti. Benden sonrakilerin de bu şekilde rahat olmasını ben şahsen isterim. İnsan heyecanlanınca eksik potansiyel gösteriyor orada. Naçizane fikrimdir.
-
Bahsettiğim şey zaten tam olarak buydu daha dikkatli okumanızı tavsiye ederim, spekülasyon yaratmaya gerek yok. Komisyon güler yüzlü, herkese alan ağırlıklı soru soruluyor ve speakingte bireysel sorular soruluyor rahat olun demek genel mülakat bilgisidir bunda bir sorun yok insani bir durum saygı duyarım normal olan ve hepimizin ihtiyacı olan tabi ki bu ama konuşmaları okursanız malazgirt tarihi, cds primi...yok şu yok bu soruldu demek bence etik değil, sorular aynı havuzdan çıkıyor ve sorular tekrara düşmeye başlıyor.
-
Pek kıymetli aday arkadaşlar,
Evet deneyimlerinizi paylaşmaniz mutluluk verici fakat sınavda sorulan soruları paylaşmanız bazı adaylar için doğru değil. Yani bu bilgilere sahip olmayana yada görmeyen arkadaşlar için haksızlık oluyor. Evet deneyimlerinizi paylaşın fakat bu kadar da cömert olmayın. Bu alımda yazılı sınav yapılmadı düşünün ki sizler yazılı sınav sorularını sizden sonra girecek arkadaşlar ile paylaşıyorsunuz bu genel adalet açısından kabul edilemez. Bazı sorular ortak arkadaşlar .lütfen daha özenli olun -
@hygge arkadasima katiliyorum. Ben de dun girdim.Komisyonun genel tavri cok olumlu sicakkanli insanlardi. Oncelikle kendini tanit ile baslayan daha sonra alandan secici sorularin soruldugu bir mulakatti. Bazi kavramlar cok yeniydi cevap veremedim. Cevap verdikce yeni sorular eklendi, genel kültürden kolay ve zor guncele iliskin pespese sorular soruldu. Cok heyecanlandigim icin arada bilinen seyler de soruldu muhtemelen rahatlatmak icindi. Genel olarak iyi bir mulakatti, insalhh bu sonuncusu olmustur:)
-
@hygge, içinde söyledi: 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
Merhaba Arkadaşlar,
Öncelikle giren arkadaşlara geçmiş olsun ve girecek arkadaşlara başarılar dilerim fakat bir rahatsızlığımı dile getirmek istiyorum, ilginizi çekerse. Burada deneyimlerimizi paylaşmamız ve birbirimize yardımcı olmamız çok değerli bir olay, insan yalnız olmadığını hissediyor ve bu onu güçlendiriyor fakat bu deneyim paylaşımının mülakat süreci devam ederken mülakatın genel bilgilendirme durumundan çıkıp direkt sınav soruları paylaşımına dönülmesini haksız rekabet olarak kabul ediyorum. Sizin için önemli olmayabilir ama bu şekilde yardımseverlikten ziyade daha önce girmiş olan arkadaşların-ben de dahil olmak üzere-hakkını gasp ettiğinizi düşünüyorum. Daha duyarlı olmanızı tavsiye ederim. Herkese başarılar dilerim.
cok guzel ozetlemissiniz hocam..insallah daha duyarli olunur
-
açıkçası ben rahatsız olmuyorum. yazılı sınavla da aynı durum değil bence zira yazılı sınav olsa aynı soruların çıkacağı kesin ancak bu durumda sadece olasılık o da çok düşük bir olasılık (ve malazgirt savaşı gibi konular da kpssde belli bir yetkinliğe ulaşmış herkesin yapabileceği bir durum) heyetin de bunun farkında olduğunu düşünüyorum ve alandan ziyade kendimizi anlatmamız cevapları şahsileştiren hususlar çıkıyor siz yönlendiriyorsunuz. yine de sizler rahatsız oluyorsanız saygı göstermek ve duyarlı olmak lazım. başarılar dilerim.
-
@platypus Hepimiz tabi ki belirli bir yetkinliğe ve entelektüel seviyeye ulaşmış insanlarız kimsenin bilgi birikimini küçümsemiyorum. Mülakatların olayı soruyu nokta atışı doğru cevaplamaktansa soruyu cevaplama şekliniz ile hal ve tavrınızdır çünkü zaten her şeyi bilemezsiniz. Soruyla ilk defa karşılaşan biri ile burada soruyu görüp soruya hazırlıklı olan birinin komisyon karşısındaki tutumu ve rahatlığı aynı olmaz hak verirsiniz ki.
-
@platypus, içinde söyledi: 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
açıkçası ben rahatsız olmuyorum. yazılı sınavla da aynı durum değil bence zira yazılı sınav olsa aynı soruların çıkacağı kesin ancak bu durumda sadece olasılık o da çok düşük bir olasılık (ve malazgirt savaşı gibi konular da kpssde belli bir yetkinliğe ulaşmış herkesin yapabileceği bir durum) heyetin de bunun farkında olduğunu düşünüyorum ve alandan ziyade kendimizi anlatmamız cevapları şahsileştiren hususlar çıkıyor siz yönlendiriyorsunuz. yine de sizler rahatsız oluyorsanız saygı göstermek ve duyarlı olmak lazım. başarılar dilerim.
sizin mülakat deneyiminizi okudum ancak her komisyon sizinki gibi degil..sizinki ozel sektor mulakatı gibi geçmiş ancak ornegin iktisatta isler oyle yurumuyor..alan soruları benzer geliyor..bu yuzden bilmeden yorum yapmayalım lütfen hocam
-
Mülakatta herkese İngilizce sorusu sorulmaması veya sorulursa çeviri veya speaking diye ayrılması ve herkese 5 6 adet alan sorusu sormak yerine bazılarına sadece yorum ve güncel ağırlıklı sorular sorulmasının sebebi KPSS puanıyla mı alakalı ? Yoksa tamamen komisyon ile mi alakalı ?
-
@schossow99 bence bölüme göre değişiyor sorulan sorular ve soru tarzları, ingilizce için de belki o gün İngilizce bilen komisyon üyesi olmayabilir başka işlerinden dolayı vs. Ya da yds puanına göre olabilir benim 75 bana sordular.
-
@cnkmo26, içinde söyledi: 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
.sizinki ozel sektor mulakatı gibi geçmiş ancak ornegin iktisatta isler oyle yurumuyor..alan soruları benzer geliyor..bu yuzden bilmeden yorum yapmayalım lütfen hocam
bana alan sorulmadı demedim, alan da baya soruldu. bana sorulan özel sektör soruları çoğunluğa da sorulmuş zaten. bilmeden yorum yapmayayım haklısınız. yorumları okumadığım için aradaki farkı anlayamıyorum (!) neyse geçmiş olsun.