2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@Yunus1059, içinde söyledi: 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
@Antimülakat Aga hangi şartları istediğini de belirtseydin de Bakanlık senin istedigin ilanı hazırlasaydı.
Yaşaaaa
-
@Antimülakat Ben anlayamıyorum ne yapmaya çalışıyorsunuz? Bu ilan geçen sene 100 kişilik alıma çıktığında 70 yds istedi ve defalarca henüz bu ilan gelmeden konuşuldu yds isteyeceği. Buradaki arkadaşlarımız da hazırlıklarını ona göre yapabilirdi.Başkalarına hak yaratmaya çalışırken bizim hakkımızı çalıyorsunuz farkında değil misiniz? Vay efendim 500 kişi dolmazmış; sanki önceden açılan kadroların tamamı dolduruldu, verilen sözler tutuldu da bir tek bu ilanda bi sakatlık var değil mi? Herkes biliyor verilen sayıların aslında içinin boş olduğunu , yine almak istediği sayıda kişiyi aldığını. Bunu site yöneticilerine yakıştıramadım kimse kusura bakmasın. Engelliyorsanız da engelleyin. Taraflı olmanız bu konuda yds si olan adaylara haksızlıktır. Hadi eyvallah
-
@Yunus1059 talebi makama arz edersin, bakanlık değerlendirir. Burada bireysel bir talep yok, toplu bir talebi biz sadece kaleme aldık. Keşke sende biraz daha empati kurup olayı kendini kurtarmaktan ibaret görmeseydin. Bu insanlar 4 senedir adam akıllı bir ilan görmedi. Kaç kişinin 90 üstü puanları çarçur oldu. Üzülüyorum tek derdi kendini kurtarmak olanlara...
-
@Antimülakat Keşke sende liyakatı onemsesen buradaki insanlar madem bu kadar bu kadroları onemsiyorlar o zaman oturup 2 ay ingilizce çalışsalardı da YDS ten gerekli puanı alsaydı. Bakanlık YDS yi 55 e indirse başvurabilecek misiniz? Madem 70 fazla geldi. Ama muhtemelen YDS 55 de fazla gelir.
-
@Antimülakat hocam çok güzel olmuş elinize sağlık.Eger bu ilan ydsli gelecektede makul olan sayı geçen yıl oldugu gibi 100 kişidir.
-
Arkadaşlar bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek istiyorum. Benim kimsenin bu ilanı hak edip etmediğine dair bir yorumum yok. Bakın sadece yazık olacak kadrodan dem vuruyorum. Cumhurbaşkanlığından eskisi gibi kadro çıkmıyor, kılı kırk yarıyorlar 3 kişi 5 kişi vermek için. Belki bu ilandan sonra 3 yıl, 4 yıl bir daha HMUY ilanı gelmeyecek. Sizin YDS puanınız olabilir elbette bazı yerlerde ön plana çıkmanızda bir sakınca yok ama 500 kişilik bir ilan içinde 300-400 kişi mülakata girelim demek bana göre hakkaniyete sığmıyor. 90 üstü puan almak, 70 YDS almak kadar zor. Kaldı ki bu ilanın en büyük handikapı ilk kez YDS istemesi oldu. Neden bu konuda taraf tutuyormuşum gibi davranıyorsunuz! 500 kişilik ilana 200 kişi atansa, burada yanan 300 kişilik kadro bizim elde ettiğimiz kadronun yanması olmayacak mı? Aramızdan 300 kişinin daha uzman olmasını sağlamanın nesi kötü ki!
-
Ulan karışmayım diyorum.@Antimülakat dostumuzda tepkisini gösterince yıllardır bu işin içindeyiz.Anlamiyorlar.Biz diyoruz ki bu ilan 200 kişi gelsin yds iştesin hatta Ankara olsun kimse sesini çıkarmaz.500×4=2000 kişi yok mülakata kalacak 2000i geç şu şartlarda 200 bile zor geçen yılki alımla bu farklı geldi.Bizim itirazımız en çok bu duruma.Gerçekten anlayamıyorum.Yoksa yds 70 zaten alıştık biz son yıllarda 3 kişi 5 kişi 50 kişi alır merkez uzmanliklar yds 70 ister.Ama 500 kişide yds istemesi çok bariz hatalı bir uygulama.Pazartesi bende arayacam.Baksaniza yds 70 puanım var puanım 90 diyen kaç kişi var.Olsada şuan ben gözlemledim maksimum şuan ici 10 kişi.Ne olur güldürmeyin acınacak halimize
-
@Yunus1059 cok cenen var be kardesim bidi bidi.
-
@bybredd Terbiyesizlik yapma
-
@Antimülakat öyle hocam zaten biz niye yds aldınız demiyoruz ki makul şekilde herkes bu ilandan faydalansın girsin. Işsizlik.bitsin istiyoruz.
-
Kaldı ki bakanlık şunu da yapabilir. Revize ederken, 200 kişilik kadroyu YDS puanı olanlar için, 300 kişilik kadroyu YDS puanı olmayanlar için. Hatta diğerinin ilanını farklı bir dönemde de açabilir. Benim derdim yanacak kadroda. Bakın hep birlikte göreceğiz bu sınav neticesinde kaç kişinin alınacağını. Benim derdim elimizdeki kadronun boş yere yanmaması. Sonradan yaşayacağımız vicdan azabı yerine şimdiden önlem almaya çalışıyorum.
Kaldı ki Hazine ve Maliye Bakanlığı, eski MUY'lar gibi bir mülakat yaparsa (30 ile 60 dakika arasında sürüyordu) Kusura bakmayın ama kimseyi sadece Yabancı Dil bilgisi kurtarmaz. Çok ciddi perspektiften sorular soruluyor, ülkenin sosyo ekonomik yapısına dair bilgi düzeyi dahi ölçülüyordu eski mülakatlarda. Tabi şimdi yapacaklarını bilemem ama neticeyi burada üzülerek gördüğümüzde her şey için geç olabilir.
-
Yds 70 isteyen stajer kontrolörlük bile 10 kişi alıyor.Ne olur düz mantık düşünün.Kpssden 85 almak ydsden 70 almak kıyas yapmayın.Ama hazinede uzman biride vergi nedir diye bilmeli.En azından bir guy sınavı görmeli.Yazik günah ya.Ydscilerin beğenmedikleri guyda derece adamlarla yarışacağız.Istanbulda 250 kisi hmuydan değersiz mi?Yds 70 almak sonrada alınabilir.Efendim yurtdışı v.s hikaye anlatmayın.Merkez göçte hile yds 70 istenmiyor.Direk yurtdışıyla alakalı işler.Hazine uzmanıysa alırsın ondan 100 kişi 400 kişide maliye uzmanı çocukça düsünmeyin.Devlet işlerini bana anlatmayın.Devlet gelir uzmanı adamlar 2 yıldır görevinde çoğuda yds 70 için şartı sağladı bile.Yds 70 yapılır ama işsiz adama dayatılmaya kimsenin hakkı yok.
-
Hani sanılmasın ki 300 kişi mülakata giriyoruz zaten 500 kişi alınacak güle oynaya geçeriz mülakatı. Gerçekten yapmazlar, ben çok iyi biliyorum maliyeyi. Göz göre göre yakacaklar güzelim kadroyu.
-
@Antimülakat en makulu hocam.Sorun değil ila sonra gelsin ama yakmasınlar şu kadroyu.Mali hizmetlerde gelmiyor.
-
@zenginmemur yazık günah hocam. Biz 5 senedir TY içerisinde bu süreci sizler kadar, sizinle beraber yaşıyoruz. 2013 öncesine kadar bir kurumun aldığı kişi sayısı, neredeyse 1 yılda bütün kurumların aldığı toplam sayı oldu. 4 senedir herkesin psikolojisi alt üst oldu, kimlerin ne halde olduğunu anne babaları kadar bizler biliyoruz. Bu nedenle de 1 kişinin dahi hayatını düzene sokmasının temel şartı olan meslek sahibi olması için elimizden geleni yapmaya kararlıyız. YDS puanı olan arkadaşlardan özür dileyerek tekrar etmek istiyoruz, 1 kişilik kadronun dahi çöpe gitmesine gönlümüz razı değil. 500 kişilik ilan açılsın ama 100 kişi alınsın. Olmaz böyle bir şey olmamalı, YAZIKTIR, GÜNAHTIR.
-
@zenginmemur aynen öyle hocam dguylar yeterlilikte istiyor. Tabi ing olsun ama mesleği aldıktan sonra. Kadro inşllah yanmaz. Ben de yarın arayacağım insllah
-
@izzo evet hocam arayalım.Gercekten 500 kişi yok o şartları sağlayan.
-
Emin olun buradaki hiç kimse fazla kadronun ve bakanlığın istihdam politikasının suçlusu değil. Sizin de söylediğiniz gibi kim bilir ne zaman alıma çıkacaklar bu yüzden biz de YDS puanlarımızı böyle güzel kadrolarda kullanmak istiyoruz bu bizim en doğal hakkımız, ki bu hakkı bize kurumun kendisi verdi. Kendi rızkınızı ararken bizim rızkımıza göz dikerseniz biz de gerekeni yaparız bizim elimiz armut toplamıyor. Neyse size tatlı rüyalar 6 aydır YDS'siz ilanın hayalini kuruyorsunuz bi 10 gün daha kurun bakalım. Ne de olsa milletin rızkına çökmek, gasp etmek oturup İngilizce öğrenmekten daha kolay.
-
Alana gelince ben alan da çalıştım kendi bölümüm de Türkiye birincisiyim ama kurum bölüm bazlı alım yapmadı maalesef. Eminim bir çok YDS'li arkadaş da alanda güzel puanlar almıştır. Şu iş bilmez alan bilmez, İngilizceden başka hiç bir halttan anlamaz tavırlarınızı da kesin artık.
-
@zenginmemur hocam aramasına arayın da bir şey değişeceğini sanmıyorum. Bakanlık hmuy için yds şartı koyduğunu bir önceki ilanda belli etmişti. Acaba bir kısmı Ankaraya maliye kısmına alınır mı diye konuşuluyordu ki tüm kadro istanbula verildi. Kadronun dolmayacağı aşikar. Bakanlığın dolup dolmadığını umursayacağını da sanmıyorum. 200 300 kişi ile kapatır bu alım. Kurumlarımız esnek değil bu tarz konulara dönüşlerde. Tapu kadastro başlığında konuşulmuş hakimlik sınavıyla çakışmasından dolayı pazar gününe sınav alınsın diye. Teftiş kurulu başkanı ben böyle uygun gördüm demiş. Yani çok zor olmayan ösym tarafından takvime bağlanmamış bir sınavı dahi bir sonraki güne almıyorlar. Yds kaldırılsın olayına da bakanlık tarafından ilgi gösterilmeyecektir. Siz yine arayıp uğraşın tabi. Arkadaşlar artık kpss süreci 90+ puan almak veyahut 70-80 yds + 75 kpss almak olarak iki seçeneğe ayrıldı. Yeni hazırlanan arkadaşların da bu 2 seçeneğe odaklanarak çalışmaları kendi yararlarına olur. Ki yds+kpss seçeneği çok daha yapılabilir bir seçenek. Gelen ilanların büyük çoğunluğu da yds şartlı geliyor. Bu sene kpssden 75 puan alan arkadaş guy gelir mi diye düşüneceğine otursun ydsyi halletmeye çalışsın. Herkese başarılar kolaylıklar dilerim.