2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
geçmiş olsun öncelikle. yurtdışını anlat ne demek? ülkeleri ve ekonomilerini mi anlat demek istediler?
-
@tb yurtdışı gezini
-
hepinize geçmiş olsun umarım güzel sonuçlar alırsınız. @wwho hocam sizin bölüm neydi
-
@wwho Sağ olun hocam. Alan soruları nasıldı sizce detay mıydı? Zorladı mı sizi?
-
bir de kaç dakika sürdü?
-
@avemim yurt dışı tecrübesi olmayanlara da heralde hobilerini ilgi alanlarını falan mı sorarlar
-
@tb Önceki alımda dediğiniz gibi yapılmış. Büyük ihtimalle yine öyle olur hobileri sorarlar.
-
@avemim İktisattan çok zorladılar mı peki, yani genel kültür gibi miydi yoksa spesifik şeyler mi sordular hocam
-
@leviatanamayan geneldi cds primi büyüme oranı bütçe açığı
-
@tb geçen sene öyle yapmışlar
yine bu şekilde iyi kesinlikle ya içim rahatladı açıkçası ingilizce ekonomi vs soruları çıkacak sanmıştım. yetkin olmadığın bir alanda o heyecanla konuşmak oldukça güç.
-
Arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim, henüz girmeyenlere de başarılar dilerim. Ben de Çarşamba günü girdikten sonra deneyimlerimi yazıcam. İlk mülakatım olacağı için oldukça gerginim bu yüzden Uluslararası ilişkiler bölümünden girenlere bir sorum olacak. Diğer alanlardan soru geldi mi? Geldiyse zorluk derecesi neydi? Bir de ingilizce konuşma ne düzeyde bekleniyor buna dair bir şeyler söyleyebilirseniz gerçekten çok iyi olur.
-
@avemim merhaba bölüm neydi sizin
-
Sorulan sorulara yanlışlıkla “şey mi dostum yine yangınlar yine ben” diye cevap vermeyeceğimiz bir mülakat olur inşallah herkese başarılar
-
Giren arkadaşlar mülakatın ilerleyişi ile ilgili bilgi verebilir mi? Kaç soru soruluyor? Ne kadar sürüyor? Gibi şeyleri paylaşabilir misiniz?
-
Arkadaşlar ben mülakattan çıktım. Komisyondakiler çok Güler yüzlü, yardımcı oluyorlar. İşletme mezunuyum. Bana maliye,muhasebe,iktisat ve İngilizce sordular. Bilemediğim bir kaç soru oldu onda da üstelemediler. Kendinize güvenin herkese kolay gelsin. Benim mülakat 40 dakikaya yakın sürdü bu arada bilginiz olsun herkese başvurular..
-
@filyasyoncu hocam neler sordular baya uzun sürmüş
-
@filyasyoncu size 40 dk gibi gelmiş olmasın yoksa bu mülakatlar gece 2 ye kadar devam eder
-
Merhaba arkadaşlar dün işletmeden girdim anca fırsatını bulabildim. Bu arada orası resmen kurtlar sofrası kimse hiçbir bilgi vermedi bize ve ilk gün girdim hiçbir şey bilmeden, size yardımcı olmak istedim çünkü gerginlik çok kötü. Bana işletme, muhasebe, iktisat, istatistik, güncel sordular. İngilizcede baya sordular. Yurt dışında bulundun mu, en son okudugun kitap adı,yazarı,neyle ilgiliydi, hobilerimden bi soru geldi, boş zamanlarında neler yaparsın dendi. 20-30 dk arası sürüyor ama bana 5 dakika gibi geldi hiç anlamadım. Çok rahatti, Komisyon çok iyi sizi rahatlatmaya çalışıyorlar heyecan yapmamaniz için uğraşıyorlar. Siz sakin olur yeter, başarılar dilerim.
-
Mülakatım bu sabahtı. Uluslararası ilişkilerden girdim. Öncelikle şunu söyleyim, hangi alandan olursanız olun iktisat ve maliyeden soru soruluyor. Komisyon 5 kişi ve ortam gergin değil. Önce lobide bekliyorsunuz. Sonra sırası yaklaşan lobinin hemen önündeki sıralara geçiyor. İngilizce soru basit ve yorum yapıp konuşabileceğiniz tarzda ama mülakatın etkisiyle insanın aklına ne söyleyeceği gelmiyor o anda. Mülakatın sonuna doğru hızlı tur oluyor, tek kelime cevaplı yaklaşık 6-7 soru art arda. Mülakat yaklaşık 15 dakika civarı. Uluslararası ilişkiler soruları tarih ve küresel siyaset ağırlıklıydı benim. Lütfen özelden mesaj atmayın, herkese hakkında hayırlısını dilerim.
-
@mm0660 yok hocam girerken ve çıktığımda saate baktım gelmeyenler olduğu için zamanı öyle ayarlıyorlar muhtemelen