2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@paretowilfredo hocam size bir de şunu sormak isterim: kurum sınavlarından sonra mulakata kalinca kurum bazlı yaşla alakalı bir durum söz konusu oluyor mu mesela vergi mufettisi mulakatinda daha cok genc 26 yaşa kdr alım yapior diyorlar cunku vergi mufettisleri zor kosullarda claisyor diye, gerek sinavlar olsun gerek rotasyon olsun yaş itibariyle yeni mezunlar mi daha cok tercih ediliyor genel kanı nedir hocam tum kurum sinavlaei için mulakattaki yaşı 30 ustu olanlarin şansi az mı oluyor , aydinlatirsaniz cok sevinirim
-
@Willsmithh hocam diger uzmanliklarda mı böyle?
-
Arkadaşlar eskiler biliyorsa ne olur bilgilendirsin maliye uzm yrd hangi puan turu var?
-
@paretowilfredo üstad ,500 kişilik alımda yds istenirse kaç katı cagiracaksa bulunur mu Yds si olan ?kadronun doldurulmama durumu olabilir mi YDS için sayı yeterli olmazsa ?
-
@Cemre33 yds istese bile 70 istemek zorunda değil. Belki 50 yds ister.50 isterse başvuran çoğalır.Ama bence yds istemeyecek
-
@Cemre33 Bunun istatistiğini bugünden tutmak zor dostum. Kaldı ki alımı baz alarak YDS hazırlığı yapan çok kişi vardır diye düşünüyorum. Özellikle taşra kadrolarında çalışan arkadaşlar çok heves etti bu alıma sayı 500 olunca. O nedenle YDS almış kişi sayısının artacağını düşünüyorum. Tabi YDS takviminin sarkmış olması da bir unsur ama yetişebilirlerse alım dönemine puan almak için YDS puanı olan aday sayısı artacaktır diye düşünüyorum. Diğer yandan 1000 kişi bulsa yeter Kuruma dostum. Kurumlar maalesef bizim gibi bakmıyorlar meseleye. Onlar için sürecin sürmesi ve tamamlanması esastır. Ne şartlarda olduğu değil.
-
@paretowilfredo taşra kadrolarında çalışanlar için sormuyorum , işsizler için soruyorum .yani bizim gibi bekleyenler için sordum . YDS eylüle ertelendi . Diğer YDS takvimi de belli değil . Ayrıca YDS iki üç aylık çalışmayla olacak iş değil ,üstad .siz daha iyi biliyorsunuz zaten .70 YDS isterse de yine doldurulmaz kadro ,bunu söylemek istemiştim. Temennim ,YDS istenmemesi hususudur . Yeterlilikte istesinler .
-
@Cemre33 Elbette öncelikli olarak bekleyen sizlersiniz dostum ama bu şekilde hazırlığa girişen de çok kişi var söylediğim gibi. Ha etkisi olur/olmaz. Çalışırken ders çalışmakla tüm gününü ayıran sizlerin potansiyeli elbette çok farklı olacaktır. Ama bu yönüyle de bakıyorum konuya YDS hususunda. Olup olmayacağı konusunda da dediğim gibi sağlıklı olan son alımı baz almak. Farklı şeyler duyarsam paylaşırım elbette
-
Bu 500 kişilik alımın bir önceki alımla aynı şartlarda geleceğini düşünmüyorum daha doğrusu düşünmek istemiyorum:) önceki alım süreci daha netleşmeden ikinci ilanın gelmesi bence ilk alım salt hazine kanadı için ikinci 500 kişilik alım ise Muy muadili olarak maliye kanadına olacak kanısındayım. Maliyenin merkez uzmanlıklarında YDS önkoşulu istemediğini baz alırsak. Bu son ilanda YDS istemeyebilir. Puanlar dguy da olduğu gibi tek puan p48 olmaz sanırım. 4 farklı puan türünden bölüm ayrımına gitmeden çağırabilirler. Elbette 500 kişinin içinde mühendis veyahut hukuk fakültesi mezunu olmak ibareleride olacaktır bunlarda 100-120 kişi olsa geriye kalan İİBF olur. Yönetmeliğe YDS nin bakanın insiyatifine konulması bence iş olsun diye değil. Aksi taktirde YDS önkoşulunu yönetmeliğe yazar bu kapıyı kesin bir şekilde kapatırlardı. 500 kişi gibi yüksek bir alımda YDS şartını arayacaklarını düşünmüyorum velhasıl.
-
YDS hususunda mail atıp sorun müspet cevap gelirse hazırlığınızı ona göre yaparsınız en temizi bu . Diğer türlü sorunun cevabı vesveseden öteye geçmiyor ki insan işsiz kalınca kafasında bir sürü kurt dolaşıyor malesef. En temizi kurumun şartlarını açıklamasını beklemek
-
Mühendislik ne ya onlara verilmemeli bence bizim gibi iibf dersleri mi almışlar.Benim bir arkadaşım vardi iibf leri aşağılayıp dururdu .Kendiside mühendislik okuyorum diye havalanırdı.Ne oldu işsiz kalmış. Şimdi bizim sektöre girmeye çalışıyor.Zaten iibfliler fazla ve istihdam sorunu var iken niye pay alıyorlar anlayamıyorum!!
-
@john maalesef kardeşim teknik bilişim yazılım ve siber olaylarda çalıştırılmak üzere mühendis kadrolarıda tahsis ediyor kurumlar. Özellik bu corona sonrasında daha da artarak devam edebilir bu durum. İİBF kadrolarından kırpmadan onlara ayrı bir alım olsa daha iyi olur elbette. Velhasıl hukukcularda a grubunda uzmanlık alanında iş sahası bulabiliyor.
-
Eski yıllardaki maliye uzman yardımcılığı ilanlarına bakarsanız mühendislik gruplarından da alındığını görürsünüz. İibfliler olarak nerdeyse guy dahil her ilanı hukuk mezunlarıyla paylaşıyoruz ne yazıkki mühendisler de işin içine girecek. Dua edelim de aslan payını bize versinler şöyle 350-400 kişi falan
-
@LioN yds olmazsa tahmini kaçla kapatabilirbu sinav hocam
-
@rabia89 puan türlerine bağlı kardeşim. Tek puan türü olursa yüksek kapatır ama kaç katı çağıracaklarıda önemli. Fakat bölüm ayrımına giderlerse veyahut 4-5 tane puan türü koyarlarsa daha makul puanlarda kapatması olası. Tabi her hal ve şartta 85 den aşağısına kolay kolay düşmez.
-
@LioN Ankara da benim tahminim 500 kisilik bir merkez kadroyu dolduracak eğitecek Vdk,Gib dısında bir egitim yeri yok.Yani maliyenin dikmen yerleşkesi olamaz.Eskisehir yolundaki yerdede istihdam kapasitesi yok.Yeni birim olan Risk analiz merkzi için bir yeni yer olabilir mi?
-
Hangi puan turu alır sizce?
-
yds yi düşürebilirler 70 değilde 50 isteyebilirler
-
@jamiryoo 50 istemezler 70 isterler
-
Ne 70 ne 50 yds'siz gelmeli