2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@kamusaldenetci ydsyi kuruma girince hallederiz eğer dediğiniz gibi masaka alınacaksa yds istemez ancak kısmi olayı kafamızı karıştırdı orayı biraz açar mısınız?
-
@kamusaldenetci üstad son ilanın listelerinin belli olup olmadığının ve listelerin açıklanması sürecinin ne safhada olduğunun bilgisine sahip misiniz ?
-
@kamusaldenetci üstad haklısınız ancak iş olmayınca olmuyor.Ydsden 70 alamasaz isek guyu kazanmaz isek duyu kazanmaz isek halimiz ne olur?
-
@kamusaldenetci hocam teşekkürler bilgilendirmeleriniz için Allah razı olsun. Son 100 kişilik alım için mulakat listelerinin açıklanması hususunda son durum nedir acaba bir duyumunuz var mıdır?
-
@urfaspor63 Yok hocam. Bazı alanlar için istenip, bazıları için istenmemesi. Mesela mühendislerden isterken İİBF'den istememesi ya da bölüm ayrımı yaparsa atıyorum tamamen Uluslararası İlişkiler'den isterken İktisat'tan istenmemesi gibi.
-
Son alım virüs nedeniyle beklemede diye duydum arkadaşlar. Şu an duyursa bile Kurum sürece başlayamayacak haliyle. Gerçi İçişleri Mayıs'a tarih duyurmuş ama çok da belirli değil Mayıs ayının akıbeti. Keza Stajyer Kontrolör adaylarının süreci de sonlanmadı sanırım. Onlar da onay bekliyor. Biraz önünü görünce Bakanlık imzalar duyurur sanırım.
-
@kamusaldenetci üstat aciklamalarınıza gore hmuy kaç kişi alır ve yds ister mi?Bilgileriniz neye isaret ediyor?
-
@zenginmemur HMUY da eksik alma olmaz hocam bence. Tamamı alınmak üzerine plan yapıldı. DGUY'un doldurulmamasının sebebi Sayın Albayrak'ın planı olan bir alım olmamasıydı. Nerdeyse VMY gibi gidiyordu o da Neye çıkarsa onu alır Bakan Bey çünkü planlar bunun üzerine kurulu.
-
@kamusaldenetci ustad kaçı iibf olur hepsi mi yoksa mühendislik falan dağilır mi?Birde şuan Eskisehir yolunda hazinenin bir yeri var istihdam orda mı olacak?Yoksa yenimahallede mi?Yds son olarak sartı ne olur?
-
@zenginmemur evet hocam hazinenin son alımı istihdamını ankara için soruyorum eski hazine müsteşarlığı için mı yapacak bunu biliyor muyuz bu benim kafamı açıkçası çok karıştırıyor
-
@kamusaldenetci VMY de ihtiyaç 200 den fazla değil mi?
-
En son gelen 100 kişilik alımda yds istendi ancak 500 kişilik bir ilanda 70 yds istenecegini düşünüyorum nerden bulunacak o kadar adam aksi halde kpss puanları 70lere kadar inmek zorunda, keşke bakanlık son açıkladığı sıkça sorulan sorularda bu konuya da deginseymis
-
Arkadaşlar istatistikçi alımıda olur mu sizce ?
-
Hadi yds, puan vs kıstaslarını anlarımda hazine neden mühendis alır ki. Statik akış basınç mı hesaplatacaklar. Zaten kusura bakmayın dil için ama mühendislerde hayvan gibi p3 puanı oluyor geçen botaş alımında gördük 80 yds 60 p3 isteyen yer 87 ile kapattı
-
Bekleyelim ve görelim bakalım bosa burada tartısıyoruz. Bunu ancak acıklanınca ögrenicez. Ayrıca @kamusaldenetci arkadasımız kpss sonrası acılmasını bekleyen kurum sınavları baslıgı altında yds nin artık kurumlarun talebi azaltmak için bir sart olarak getirildiğini yazmıssınız sonra buradaki acıklamalarınız biraz celişkili oldu sanki. Bunu ilan gelmeden kimse bilemez. Tahminlerle birbirine satasıp sinir olan kavga eden insanlar olmamıza gerek yok sanırım
-
@sbf13 Tam aksine hocam. Çoğu Kurumun bunu yapmasına rağmen, 500 kişilik kadro arz edilmesi burada söylediklerimin temel dayanağıdır. 100 kişilik alım ile 500 kişilik alım için aynı yorumu yapmak objektiflikten uzaktır. Bunu tüm işittiklerimden bağımsız söylüyorum ki duyduklarım ve kısmen bildiklerim ışığında yukarıda süreci yorumladım zaten İlan gelince çok daha net olacak ama öncesinde de biz ne duyarsak arkadaşları bilgilendireceğiz. Yanlış yönlendirmeler çalışmalarına zarar vermesin diye buradayız Başarılar dilerim.
-
@zenginmemur Hazine için ayrılacak kısmı Hazine birimlerinin olduğu yerleşkelerde, Maliye birimleri için olanlarda Bakanlığın hangi birimi neredeyse orada görev yapar hocam YDS ile ilgili yukarıda izah ettiğim kadar duyum ve öngörüm var hocam. Net olan tek şey YDS şartının kesin bir kaide olmaması. YDS çalışmanızı öneriyorum ama çalışmayacaksanız da alıma başvuracak gibi hazırlık yapmanızdan zarar görmezsiniz. Tek başına İİBF olmaz hocam ama hatrı sayılır kısmı İİBF'ye ayrılır.
-
@avemim Aslında eskisi kadar değil hocam. Risk Analizine dair söylediklerimle birlikte yorumlarsak yerinde denetim ve inceleme süreçlerine ihtiyaç azalacak projeden sonra.
-
@kamusaldenetci hocam hazine kısmı için istanbul'a alım olacak mı? birde sizce bölüm bazlı alım mı olur yoksa denge puan türlerinden birini mi tercih ederler?
-
@kamusaldenetci üstad bölüm bazlı mı gelir ilan yoksa topluca iibf sbf adına mı çıkar