2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
Ileti kaldirilmistir.
-
Başka sürdürmek isteyen var mı? Olursa onlar da istirahat edebilirler. Bunu sağlarız size.
Illa tartışacak varsa özelde istediğini yapabilir. Ama burada herkesi bu şekilde uzayan polemiklerle meşgul etmeyin.
Iyi forumlar dileriz. -
@Muhalba zamanında da sırf 2019a inat ilan şimdi gelsin anlamında bi paylaşımınız var hocam şimdi de 2020leri istemiyorum diyosunuz ne olduğunuz belli değil her yıl o yıl hazırlananlara beslediğiniz bi kin var galiba
-
@Nantes o dönemde biz 2018liler olarak ilan bekledik, 2019 sınavına hazırlanan bazı kişiler ilan gelmesin bizim kpss olsun öyle gelsin demişlerdi. Böyle bir döngünün içindeydik(2018li arkadaşlar bilir) Araştırma yapacaksan tam yap
Ayrıca benim ne olduğum belli. Üsluba dikkat edelim. -
İleti kaldırılmıştır.
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
Başka sürdürmek isteyen var mı? Olursa onlar da istirahat edebilirler. Bunu sağlarız size.
Illa tartışacak varsa özelde istediğini yapabilir. Ama burada herkesi bu şekilde uzayan polemiklerle meşgul etmeyin.
Iyi forumlar dileriz. -
ben de mail attim dostlar. siz de atin 500 kisilik kadro bosa gitmesin
-
@genclerbirlikli Bir eleştiri, bir yanıt yeter değil mi ama? Israr ederse bindiririz uçağa dostum
-
@Godot evet öyle diyormuş ama şu an ki alımda yds var 100 kişilik ilanda baya karışık durumlar. Hazine ve maliyeyi tekrar ayıracaklar mı acaba bi ara öyle bir duyum vardı bi alıma daha çıkacağına göre böyle bişeyler olması muhtemel.
-
@paretowilfredo yeter inşallah
-
-
@paretowilfredo üstad milli görüş mü diyorsun
-
!Hazine Ve Maliye Bakanlığı 500 Kişilik Alım İçin Kamu Yönetimi Mezunlarının Dikkatine!
Lütfen aşağıdaki metni sınava girebilmek adına CİMER 'den Hazine ve Maliye Bakanlığı'na iletelim.
Merhaba,
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü mezunu bir memur adayı olarak KPSS A grubu sınavlarına hazırlanmaktayım. Aralık 2019 yılının sonunda Hazine ve Maliye Bakanlığı 100 kişilik uzman yardımcılığı ilanı vermiş ve neredeyse tüm fakülte bölümleri olmasına karşın kamu yönetimi bölümüne yer verilmemiştir. Bütün yeterlilikleri sağlamama rağmen ilanda kamu yönetimi bölümü olmadığından bu sınava girememiş olduğumdan dolayı büyük bir mağduriyet yaşamış durumdayım. Yıllarca çalışıp puan aldığım alanımdan, açılan ilanın fakülte bazlı değil de bölüm bazlı olması ve bölümüme yer verilmemiş olmasından dolayı üzüntülerimi belirtmek istiyorum.
26 Ekim 2020 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığı 500 kişilik bir alım yapılacağını açıklamıştır. Bu alımda Kamu Yönetimi mezunlarının da yer almasını istiyor ve konuya hassasiyetle yaklaşılmasını siz değerli yetkililerden rica ediyorum. Ekte almış olduğum puanları da PDF olarak gönderiyor ve mağduriyetlerin giderilmesi için bir şeyler yapmanızı rica ediyorum.
İyi Çalışmalar Dilerim
-
Arkadaslar bu seneki ilana basvurmaua gittiğimde bu ilanın hazine için mi yoksa maliye için mi oldugunu sordum. Dedim yds istiyorsa heralde hazine kısmı için. Oradaki kız da bana artık öyle bir ayrım yok ünvanlar birleştirildi dedi. İngilizce de sart konuldu dedi. Cıkısta da bir uzman sordu bana tam mesai bitimiydi sınav için mi falan diye. O da aynı seyden bahsetti. Yani artık ayrım yok
-
Bölum ayrimini ve yds şarti olmazsa bu 300 kisilik alim kac ile kapatr tahmini bir de puan olarak buda p48 mi ister
-
Arkadaşlar merhaba. Bir kaç kavram kargaşası olduğunu görüyorum bu yüzden fikri olması açısından bilgiler vermek istiyorum. Hazine ve Maliye kadroları birleştirilerek tek bir unvan ihdas edildi. Ancak görevlendirme bâbında çok ciddi farklar halen sürüyor. Maalesef yönetmelik yaptık, hadi siz artık busunuz deyince işler öyle olmuyor. VDK örneğini bilenler ne demek istediğimi gayet iyi anladı sanıyorum. Bürokrasiyi ve kurumları tanımayan kişiler tabi aksini iddia edebilir. Gençlik, normaldir. İki kurum köken olarak kendi işlerini kendi birimlerinde çözüyorlar. Hazine'nin 500 kişilik bir alıma ihtiyacı yok. 500'ün Hazineye alınması demek nerdeyse toplam mevcudunun yarısı kadar personel alması demek. Bu olanaksız Olmadığını da net olarak biliyorum. Bir kaç konu ve ihtimal var. Risk analiz merkezi projesi yeniden gündemde ve bu sayı büyük oranda bununla alakalı. Yani çok ulvî bir İngilizce, Almanca ya da Fransızca'ya ihtiyaç yok Zaten mesleğe girince 5 sene içinde alacaksınız bu puanı. Şimdi birisi bana YDS ile ilgili caka satmasın bi zahmet, meslek gereği biz o aşamayı atlayalı çok oldu 2 dille
Bunu demişken yönetmelik konusuna açıklık getirelim. Maliye'de yaprak kımıldamazken iki ilan geldi. Hazine kanadı içindi bu ilanlar. Stajyer Kontrolörlük ve Uzman Yardımcılığı alımları. Uzman Yardımcılığı ilk alımı geldiğinde daha yönetmelik bile yoktu. Hazine ihtiyacı kadarını aldı zaten. İstanbul alımı bu yüzdendir Yeni alımın çok ciddi ağırlığı Maliye kanadına ve bahsettiğim kısma ayrılacak. Masak'ta da ciddi ihtiyaçlar var. Dolayısıyla ilk ilan adeta Hazine'nin eski alım şeklinin kopyası olarak geldi. Tarihte Maliye'nin böyle bir alım şekli yok. Yönetmelik çıkarken de iki hususun ucunu açık bıraktırdı Bakan Bey. YDS konusunu dayatma olarak değil kendi inisiyatifine ve kararına bağlı kıldı. YDS şartı konması İnsan Hakları Kurumu'ndaki gibi olur. Orada yönetmelik değişmeden YDS'siz alım mümkün olamaz. Ama Maliye'de mümkün. Bugüne kadar hep olduğu gibi. Yine bölüm ayrımını da koydurmadı, Fakülte bazlı ilan edildi şartlar.
Bu şu anlama geliyor. Bakan Bey istediğinde ki istediğini duyuyoruz, YDS şartı olmadan alıma çıkmaya muktedir. Bu konu oldukça net bilenler için. O yüzden manipülasyona ve yanlış yönlendirmelere gerek yok. Yeni alımda kısmi bir YDS talebi olması ihtimal dahilinde. Ya böyle olacak ya hiç olmayacaktır. Bölüm ayrımı diğer fakülteler için yapılabilir. İİBF için külli bir duyuru daha mümkün alımın yapılacağı birimler itibariyle. Gelişmeler olursa burdaki üstatlar ile iletişimdeyiz zaten, onlara iletiriz
Yanlış bilgilerle ya da gönlünce varsayımlarla yönlendirenler çok olduğu için genel bir bilgilendirmeye ihtiyaç olduğunu gördüğüm için yazdım. Moralinizi yüksek tutun. Her ihtimali göz önüne alarak YDS puanı almaya çalışın. Kısmi olarak gelip sizin bölümünüze isabet ederse de zora düşebilirsiniz. Zaman var daha. İyi çalışmalar dilerim.
-
@kamusaldenetci stajer kontrolörlugü istedi 300 kiside 113 kisi civari yds 70 ve p48 80le kapattı.Şimdi 500luk alımın 350si iibfli olsa sonbahar ydsden alan olursa ancak yine 350×4=1400 aday cıkması zor ama belli olmaz dediginiz gibi bu kadar personele yer bile yoktur kurumda.Dguydan biliyoruz az cok.Ben eledim bu ilanı dün bir dostumuz daha yds ister dedi ve açiklamalari sizinle örtüyor gibi.Vmy için bir degisiklik söz konusu olabilir mi?200 kişi az geldi sayiyi doldurmadigini biliyoruz.
-
YDS istemez bu alım yakında görürüz..
-
@zenginmemur 200/200 alırsa zaten bir fark olmayacak hocam. Zaten 400'de çıksa 200 falan alıyor Diğer yandan YDS'yi gözünüzde büyütmeyin hocam bu kadar. Bu kadar alan dersini yapmış ve iyi puanlar almış sizlerin YDS çekincesi üzüyor beni. Emin olun çok çok daha kolay. Yeter ki başlangıçta sıkılıp pes etmeyin ve aynı disiplinle çalışın. C seviyesi çok rahat elde edilebilecek bir seviye. Yanlış anlaşılmasın tabi ki yatarak alınmıyor ama KPSS A yanında gerçekten size çok hafif gelmeli. Yorgun olduğunuzdan gözünüzde büyüyor bence. O yüzden denizi geçmişler olarak derede boğulmayın hocam.
-
@kamusaldenetci hocam kısmi yds dediğiniz 40 50 civarı bir dil puanı mi ?