2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@yolosapiens Hocam bence sizin anlamadığınız şey şu. Siz 500 kişilik alımda 1000 kişi başvurursa 500 atama olacağından atanma şansım daha yüksek olacak diye düşünüyorsunuz ama öyle değil. Eğer 1000 kişi başvurursa 250 kişi alınır ve şansınız yine eşit olur. Yani şartlar esnetildiğinde sizin atanma ihtimalinizde bir değişiklik olmaz
-
@Sam Şu an kurum 500 kişi alacağız diyor. 250 kişi alacağının kanıtı varsa görebilir miyim?
YDS istemeyip 85 ile kapatmasından ziyade yds isteyip 75 ile kapatmasını isterim ki daha dişli rakipler gelmesin. Haksız mıyım?
-
@yolosapiens Hocam evet ilana 500 kişi çıkılmış ama 500 kişi alınacak diye bir kaide yok. Bir şeyi kanıtlayabilmek için geçmişte olması gerekiyor fakat biz gelecekten konuşuyoruz, ikisi de hipotezden öte geçemez. Yani ben nasıl "250 kişi alınır" fikrini kanıtlayamazsam siz de "500 kişi alınır" fikrini kanıtlayamazsınız. Daha önceki senelerde Vergi Müfettişliği ilanında canı yanan bir çok kişi oldu. Benim isteğim Yds şartının kaldırılması değil düşürülmesi. Yoksa benim de 65 yds puanım var ve inşallah Kasım'da E-Yds'de 70 puanı göreceğim. Ve benim isteğim şartlara göre siz daha dişli rakiplerle değil sadece yds puanı sizden daha düşük rakiplerle yarışacaksınız.
-
@mulkiyelii İlerde pişman olmamak için düşüncelerimizi başvurular başlamadan yetkili mercilere iletmemiz gerektiği düşüncesindeyim.
-
@Sam Ben size kanıt göstermeyeyim, direkt ilana bakın. Orada 500 kişi demiş mi ? Demiş. Benim için bitmiştir. Geçmişte yaşanan olaylar yüzünden kesin konuşup insanları manipule etmeyin lütfen.
Ben kendimi sıkıp YDS'den iyi puan alacağım,en son alımda da YDS istenecek. Ama kadro dolmaz hayalleri ile insanları yönlendireceksiniz. İyi o zaman ben nasıl bir enayi imişim ki yds'ye hazırlanmışım. Zaten insanlar yds olmasın diye etkinlik yapacakmış.
-
@yolosapiens
Hocam beni anlamamakta ısrarlı gibisiniz. 250 kişi konusunda kehanette bulunmuyorum veya kesin konuşmuyorum, geçmişte yaşananları göz önüne alarak düşüncemi söylüyorum.
Ayrıca buradaki çabam yds puanı 70 ve üzeri olan insanları şartların hafifletilmesi konusunda ikna etmek değil yds puanı 60 seviyesinde olan(mesleğe başladığında 70 yds şartını sağlayabilecek olan) insanları bir araya toplayarak düşüncelerimizi ilgili mercilere iletmek. Yds şartı kaldırılsın gibi bir düşüncem yok yani.
Çalışmadan 65 alacak kadar İngilizce temelim var ve Allah'ın izniyle 14 Kasım'da E-Yds'den 70 veya üzerine puan alacağıma inanıyorum. Bu puanı aldıktan sonra da düşüncemin değişeceğini sanmıyorum.
Yoksa belirtilen şartları sağlayan ve şartların değişmemesini isteyen sizin gibi adayları da anlıyor ve düşüncelerinize saygı duyuyorum. Kimseyi enayi yerine koymak veya manipüle etmek gibi bir düşüncem yok. Umarım derdimi anlatabilmişimdir. -
@Sam umarım 70 i geçersiniz çünkü barajı indirmek de en az YDS şartını kaldırmak kadar imkansız. Geçmişte yaşananlara bakacak olursak kurumların şartlarını adayların taleplerine göre değiştirmediklerini de görürsünüz.
-
@Sam Hocam dediklerinizi anlıyorum. Ben farklı bir konuya parmak basayim.
İlan geldi ve şartlar belli. An itibariyle kpss puanı yüksek olmamasına rağmen yds puanı olan arkadaşım bu sınava başvurabilecek. Şimdi şartların hafifletilmesi durumunda belki o kişi liste dışı kalacak. Niye bu açıdan düşünmüyorsunuz? Bir hak kazanmak isterken birilerinin hakkı gasp edilmeye çalışılıyor. Anlatmak istediğim bu.
Aynı durum guy'da da tartışıldı. İlanın geleceği belliydi ama 18-20 tartışması oldu. Bakanlık açıkladı,20liler girecek dedi. Etkinlik yapıldı 2018liler girsin diye. Yine birileri hak kazanmak için başkalarının haklarını gasp etmeye kalktı.
-
Tamam yds den 70+ almışsınız, peki kaçınız konuşabiliyor?
-
@Hasso Yabancı bir dilden bir metini, makaleyi veya bir raporu okuyup anlayabildiğimize göre ; kendi anadilimizi de sular seller gibi konuşabiliyoruzdur be hocam .
Bu sözünüzü geçmiş yıllarda aynı şartlarda yds den 70 alıp giren Hazine Uzmanlarına sorabilir miydiniz? Hiç zannetmiyorum... -
Yanlış anlamayin arkadaşlar ama çirkinleşiyoruz başlık altında. İstesek de istemesek de 70 yds şartı var. Kpss şartı 75. Yani bunları sağlayamayan maalesef bu sınava giremeyecek bu kadar basit. Yani isterseniz deneyin ama olmayacak büyük ihtimalle. Kurum şartları belirlemiş esnetecegini çok sanmam. Ayrıca, 70 almışsınız kaçınız konuşabiliyorsunuz diye bir sataşma da ayrı bir konu. 70 üzeri aldım ve neredeyse anadilim gibi konuşuyorum. Umarım cevaptan tatmin olmuşsunuzdur.
-
@yolosapiens Öncelikle bir insan doğal olarak önce kendisini sonra çevresini sonra ise diğerlerini düşünür. Benim de doğal olarak kendim için en uygun olanı talep etme hakkım var diye düşünüyorum. Mesela aynısını siz de yapıyorsunuz şu an arkadaşınız için. Belki benin talep ettğim şartlarda belki ekstradan 500 kişi daha başvurabilecek ama siz öncelikli olarak arkadaşınızı düşünüyorsunuz ve bu çok normal. Herkes kendi açısından haklı yani. Belki düşünceme bencillik olarak bakıyor olabilirsiniz ama farklı açıdan da sizinki bencillik. Yani demek istediğim esnetilmiş şartlarda işe 500 kişi girebilecekken esnetilmemiş şartlarda 250 kişi girebilecekse sizin savunduğunuz düşünce de bencillik sayılmaz mı?
-
@Cannboi İyi dilekleriniz için teşekkür ederim hocam. Evet dediğiniz gibi şartların değişmemesi yüksek ihtimal fakat denemekten de bir şey kaybeymeyiz diye düşünüyorum. Hepimizin hakkında hayırlısı inşallah.
-
@Sam Hayır,benim yaptığım bencillik değil. Mesela GUY başlığına gidip sırf YDS puanım olduğu için orada da bu şartın olması gerektiğini söyleseydim bencillik yapmış olurdum. Sonuçta GUY ilanı gelmiş,şartlar belli. Aynı şekilde şu an HMB için ilan gelmiş,geçmiş senelerde olduğu gibi yine YDS istemişse gelip de YDS istemesin ya da şartlar hafifletilsin demem.
-
@yolosapiens Yakın geçmiş zamanda yaşanan bir olayla açıklayayım.
İstanbul BŞB yol kenarındaki dikey bahçeleri kaldıracağını ve oraların boyanacağını açıkladı= 500 Uzman yardımcısı ilanı.
Birçok kesim bunu eleştirdi ve yanlış olduğunu söyledi = İlanda YDS istemeyenler.
İstanbul BŞB de orta yol bularak halihazırda başlatmış olduğu uygulamayı durdurdu ve yol kenarlarına sarmaşık ekileceğini açıkladı= Şartların hafifletilmesi, orta yol bulunması.
Yani bir şey ''Ben yaptım böyle olacak '' , '' Böyle açıklandı başka şekilde olamaz'' diye değerlendirilmemeli bence. Bu arada arkadaşınıza başarılar diliyorum. Umarım hakkımızda hayırlısı ne ise o olur. Size de seviyeli tartışmanız için teşekkür ederim. Malum bu zamnalarda insanlar biraz hızlı geriliyor. İyi akşamlar. -
Şu yds muhabbeti bi son bulsa da herkes girebildigi sınava yogunlassa vallahi çok daha faydamıza olacak
-
Başlığı ilk günden beri takip ediyorum ve muhabbet daha fazla uzamasın diye sürekli kendimi tutuyorum bişeyler yazmamak için. Bi kaç gündür durulmuştu YDS istemezük diyenler, düşündükleri şeyin haksızlık olduğunu anladıklarını sanmıştım, yanılmışım.
Abi adam çıkmış bu sınavdan YDS kalksın/düşürülsün istemekle, gidip GUY ilanına YDS şartının eklenmesini istemek arasında fark olmadığını açıklamaya çalışıyor. Karşı taraf yok belediyeymiş yok çiçekmiş sarmaşıkmış. Şaka gibi.
Şu durumda 70 YDS ve 75 KPSS puanıyla direkt olarak mülakata girebilecek olan kişi, şartın kaldırılması durumunda mülakat günü forum sayfasını yineleyip duracaktır evinde otururken, acaba giremediği mülakatta neler sorulmuştur diye merak ettiğinden.
E abi bi de GUY tarafını düşünelim. Şak diye sırf YDS puanı olanlar istedi diye, önceki ilanlarında falan YDS şartı olmamasına rağmen ilanı güncelleyip koydular bu şartı. Bu durumda da belki de ilk 100'de olan 90'lık çocuklar, YDS puanları olmadığından/yetmediğinden GUY sınavına/mülakatına giremeyeceklerdi. Sınav ilk olarak bu arkadaşlara sınava girme hakkı veriyordu ama bazı arkadaşları sadece kendini düşündüğü için verilmiş olan bu sınava girebilme hakkı ellerinden alındı.
YDS istemezük diyenler içinde "O şartları sağlayan 2.000 kişi bulamayacaklar abii" diyenler var bir de. Şartları yumuşatsınlar, daha çok kişi girebilsin mülakata diyenler. E abiler ablalar, o durumda; şu an mülakata girebilecek olanlar 70/75 li çocuğun da mülakata gireceğinin garantisi var mı? Ya da şöyle sorayım, ihtimali var mı? E bu hak değil mi? Bu durumda bu çocuğa ne derlerdi biliyor musunuz? "İyi çalışsaydın da KPSS'den yüksek puan alsaydın, yapılabilecek bişey yok."
Kusura bakmayın arkadaşlar, gereksiz ve fazla uzun yazmışım. Gereksiz, çünkü tüm bunlar daha önce de konuşuldu geçmiş sayfalarda ama işte bu kadar yazmışken de silmek istemedim, affola.
-
BEN1 YDS DEN 90 ALMIŞIM , TOEFL DAN 87 AYNI ZAMANDA KPSS ÇALIŞMIŞ 80 ALMIŞIM ADAM GELİYOR YDS BİZE HAKSIZLIK DİYE AĞLIYOR YOK YA.. KUSURA BAKMA KARDEŞİM 90 ALMIŞ OLSANDA BİZ YDS Yİ BİR KENARA BIRAKIP SADECE ALAN ÇALIŞSAYDIK BIZDE 90 Almasını bilirdik.
-
@lahzamm aynen kardeşim benim yds m yoktu sınavdan önce bu ilanın yds ile geleceğini bildiğim için oturdum kpss den sonra ara vermeden yds çalıştım çok şükür aldım puanı ve şunu da belirtmek isterim geçen sene en az 4 mülakat kaçırdım yds puanım olmadığı için. Mülakatları kaçırdıktan sonra dedim ki kardeşim yds ALACAKSIN! Yds yi fantezi olsun diye istemezler heralde. Bakanlığın uzmanı olacaksın yeri gelecek yabancı yayınlardan faydalanmak zorunda olacaksın. Vergi müfettiş yardımcılığında yds isteseydiler ve bu kadar tepki verselerdi anlardım ama bu hmuy için yds gerekli.
-
@estelli helal olsun kardeşim bunların sesi kesildiğine Göre artık sınava girebilenler olarak faydalı şeyler konuşalım başlıkta