İçişleri Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
Günlü mülakat listesi belli oldu herkese hayırlı olsun. Sınav konularını göremedim nelere çalışmamız gerekiyor ?
-
@nurkse06 bence idare, anayasa ve maliyede yer alan vergi konusuna ağırlık vermek gerekiyor diye düşünüyorum tabi önceden sınava giren bir kimse varsa bizi aydınlatabilir:)
-
@nurkse06 arkadaşlar anayasa ve idarenin yanında başka bakacağımız bir ders var mı ?
-
Anayasa ve idare hukuku konularını çalışmanız yeterli bir de gündemden sorabilirler genel kültürle alakalı şeyler
-
Arkadaşlar il göç 45 kişilikte asil listede olup da iç işleri uzman yardımcılığı mulakatina girecek kimler var ?
-
@Arrow ben varım
-
mülakat listesinde olup içişlerinin diğer 2 alımında asil olan toplam 9 kişi var , diğer 2 alımda mülakata gitmeyen 4 kişi var. Bunlar sizce bu mülakata girerler mi bu iki alımdan sonra sizce bizim için bir avantaj olurmu arkadaşlar
-
@Willsmithh bence olur asiller gelse de komisyonun bu durumu dikkate alacağını düşünüyorum ayrıca listeden de gelmeyen olursa 3 katı aday falan olur inş
-
@çakırcalı aynen 2 alımda mükerrer olmamasina dikkat etiler gelseler bile dikkate alırlar bende sayı az olduğu için ümidim artıyor doğal olarak
-
Daha evvelde belirtmiştim yine söylüyorum iç işleri bakanlığı personel alım süreçlerini çok iyi koordine ediyor. Böyle bir atmosferde dahi tıkır tıkır 3 ilan verdiler bekletmeden güzelce neticelendirdiler. Bunda Sayın Bakanın çok büyük rolü var. Bu sınavda da yine aynı tempoda netice alınacağını düşünüyorum. Mükerrer isimler olmaz büyük ihtimal. Gördüğümüz kadarı ile bakanlık bu konuda hassas. Bekleyenler için hayırlısı olsun
-
@LioN hocam peki bakanlığa bağlı göç idaresinde de bayramdan sonra yeni normalleşme ile beraber hızlanma olur mu salgından dolayı ertelenen il göç ve merkez göç mülakatları ile ilgili olarak bir fikriniz var iyi bayramlar
-
@Pinky kardeşim genel olarak bakanlık sistemli çalışıyor. 45 kişilik ilgöç malum açıklandı geçenlerde. 200 kişilik ilgöç sürecininde çok uzayacağini sanmıyorum. Herşey sıra ile. Bayramdan sonra gelişmeler olumlu yönde olacaktır diye düşünüyorum. Biraz daha sabretmek gerekiyor bu bayram 45 kişilikler çifte bayram yaptı kurban bayraminda da 200 kişilik gruba çifte bayram yaşatırlar inş. Hakkınızda hayırlısı olsun.
-
@LioN hocam evet zaten salgından dolayı oldu herşey ona rağmen bakanlık gerçekten iyi il göçte sayı sıkıntısı var malum çok kişi var yoksa diğerleri gibi hızlı olurdu ama şu an en azından feragatlarla birlikte mülakata girecek sayısı azalıyor belki tesellimiz bu olur seyahat yasağı da biterse gelişmeler olabilir dediğiniz gibi inşallah diğer bayramda da 45 likten sonra 200 lüklere gelir iyi bayramlar teşekkürler
-
@LioN gerçekten nazar değmesin 🧿 İçişleri hızlı ve istikrarlı bir süreç yönetiyor
-
Mülakata gelmeyecek varmı arkadaşlar forumdan
-
Birde meslekte olup tecrübelerini yazan her unvan ve başlıkta neredeyse oldu mesleğin icinde olan tanıdığı olan meslekle ilgili bilgi verebilirmi lütfen uzmanlar tüm müdürlükler de çalışıyor mu ? Genelde hangi müdürlükler de görev alıyorlar kariyerleri nasıl ilerliyor bilgi sahibi varsa çok sevinirim
-
Önceki alımda sayı olarak kadın-erkek dağılımı nasıl olmuş bilen var mı? Kontrolörlük mülakatında bunu sormuşlardı bana
-
@Mülkiye_17 bir önceki alımda ki kadın erkek sayısı mı ?
-
@nurkse06 kontrolörlük mülakatında bir önceki alımda kaç kadın adayın alındığını ve mesleğe devam edip etmedikleri sorulmuştu. Kontrolörlükte kadın aday daha az tercih edildiğinden sormuş olabilirler. Uzmanlık için de böyle bir durum söz konusu mu diye önceki alımda kaç kadın kaç erkek adayın alındığını merak ettim.
-
Arkadaşlar merhabalar bugün bakanlıktan aranan oldu mu acaba beni aramışlar ama görmedim tekrar aramak gerekir mi bilgisi olan var ise paylaşır ise sevinirim.