Halkbank Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, İç Kontrolör Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@sagropa üst kurul uzmanlıkları, bakanlık müfettişlikleri, sayıştay denetçiliği, vergi denetim kurulu vmy, cb strateji bütçe uzmanlığı gibi üst düzey kadrolar banka uzmanligindan her türlü iyidir hem iş yükü hem de statü açısından sanıyorum bunda soru işareti yok ama bu kadrolara girmek kolay değil banka uzman yardımcılığı daha çok taşra uzmanliklariyla kiyaslanir guy veya ilgoc gibi bu da kişinin kendisine kalmış strese yoğunluga aldırmayan biri bankayi seçer diğeri de biraz daha az kazanayim rahat olayım diyebilir, ziraatte uzm yard olarak başlayıp strateji bütçe ve spk uzman yardimciligina geçen tanıdıklarım olmuştu ki gerçekten çok güzel kurumlar bunlar bankayla kıyaslanamaz ancak müfettiş yardımcılığıyla kiyaslanir o da maddi yönden.
-
@churcill, içinde söyledi: Halkbank Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, İç Kontrolör Yardımcılığı Alım İlanı 2020
@sagropa üst kurul uzmanlıkları, bakanlık müfettişlikleri, sayıştay denetçiliği, vergi denetim kurulu vmy, cb strateji bütçe uzmanlığı gibi üst düzey kadrolar banka uzmanligindan her türlü iyidir hem iş yükü hem de statü açısından sanıyorum bunda soru işareti yok ama bu kadrolara girmek kolay değil banka uzman yardımcılığı daha çok taşra uzmanliklariyla kiyaslanir guy veya ilgoc gibi bu da kişinin kendisine kalmış strese yoğunluga aldırmayan biri bankayi seçer diğeri de biraz daha az kazanayim rahat olayım diyebilir, ziraatte uzm yard olarak başlayıp strateji bütçe ve spk uzman yardimciligina geçen tanıdıklarım olmuştu ki gerçekten çok güzel kurumlar bunlar bankayla kıyaslanamaz ancak müfettiş yardımcılığıyla kiyaslanir o da maddi yönden.
Önünün oldukça açık olması, alınan kurum içi eğitim, mevzuat bilgisi ve yapılan iş kalitesi anlamında kamudaki en tepe kadroların vergi müfettiş yardımcılığı ile bddk murakıplığı olduğunu düşünmekle birlikte, üst kurul uzmanlıklarında hangi birimde calıstıgınız iş tatmini açısından çok önemlidir o yüzden üst kurul uzmanlıgı için net bir şey söylemek doğru olmayabilir.
Burada asıl değinmek istediğim nokta, Kamu bankalarında uzman yardımcılığı kadrosunun guy/il göç ile kıyaslanmasının yanlış olduğudur. Birincisi, bankalarda istihdam edilen her uzman yard. şubelerde pazarlama yapmamakta; çoğunlukla genel müdürlük birimlerinde görev almaktadırlar. Son dönemlerde şube ağırlıklı yapılan alımlar kimseyi yanıltmasın; bu tamamen birimlerin ihtiyacı nezdinde şekillenir. İkincisi, banka uzman yard.ların maddi şartları doğrudan merkez uzmanı/bakanlık müfettişleri ile kıyas kabul eder ve yaklaşık 8. yıl doldurulduğunda dil tazminatı, yemek kartı ve sağlık sigortası gibi olanakların etkisiyle bu kadroları da geçer. Ayrıca, 8.yılını dolduran uzman kökenli personel, yönetmen unvanı ile bakanlıklardaki daire başkanına yakın seviyede bir maaş alır. Maaş skalası açısından guy/il göç ile banka uzman yardımcılıklarını karşılaştırmak bu yüzden doğru değildir. Guy/il göç ün Kamu bankalarındaki karşılığı "Servis Görevlisi/Banko Görevlisi" kadroları olup bir karşılaştırma yapılacaksa bu kadrolar arasında yapılmalıdır. Bunlara ilaveten, şube tarafı için bilgim olmamakla birlikte, genel müdürlükte oldukça nezih bir çalışma ortamı bulunmaktadır; kamuda birçok kurumda bu ortamı bulamayabilirsiniz. Kariyer anlamında ise kamudan doğrudan bir farkı oldugunu düşünmemekle birlikte, teknik bilgi gerektiren her birimde bölüm müdürlerinin birim içerisinden atanması bir avantajdır ancak kıdemli personel çokluğu da bir dezavantajdır. Günün sonunda, gerek bankalarda gerekse de bakanlık kadrolarında hangi birimde çalıştığınız, iş yükü, iş tatmini ve kuruma bakış açısı gibi konuları doğrudan etkilemekte olduğundan kadro karşılaştırması yaparken kesin ifadelerden kaçınmalıyız.
-
arkadaşlar farklı bir bakış açısı getireyim: bu ekonomik şartlarda ilk nereden olumlu dönüş alınırsa en iyi yer orasıdır. hiç bir şeyin garantisi yok çünkü
-
Arkadaşlar ben de bir şey danışmak isterim
Güncel olarak bankanın bilançosu ve gelir tablosuna nereden ulaşabiliriz ben sitede bulamadım ayrıca sırf veri olarak değil de analizinin yapıldığı siteler var ise bilginiz dahilindeyse paylaşırsanız çok makbule geçer saygılarımla -
@magicianrapsody bankanın bilançosu çeyreklik ve yıllık olarak yatırımcı ilişkileri tarafından paylaşılıyor.
-
En son açıklanan finansal veriler 2020 2. çeyrek yani 2020/6. ay(haziran) verilerini kapsamaktadır. Linki ekledim.
Mülakata katılacak arkadaşlar açısından 2020 2.çeyrek itibarıyla Halkbank'ın aktif toplamı açısından Türkiye'de faaliyet gösteren tüm bankalar arasında en büyük 2.banka konumuna geldiğini; bunda da en büyük payın kredilerdeki büyüme olduğuna dikkat etmek gerekir.
https://www.halkbank.com.tr/22494-halkbank_5957_milyar_tl_aktif_ile_en_buyuk_ikinci_banka
-
@Leightbau Teşekkürler hocam
-
Mülakat bireysel mülakat şeklinde olacak değil mi ik ya ulaşamadım
-
@eko18 evetkomisuon karşısında tek tek adaylar görüşecek. grup mülakatlar iptal edildi.
-
@kuantummk çok teşekkür ederim
-
mülakat tarihimize hangi siteden bakıyoduk. anadolu ünive girdim ordan sonç bölümünü kaldırmışlar
-
[https://basvurusonuc.halkbank.com.tr/](link url)
-
müf yardımcılığı ön mülakatlar bitti mi?
-
@kuantummk beni arayan müfettiş ön görüşmelerin 21 Eylül- 5 Ekim arasında tamamlanacağını söylemişti.
-
@leventdespoir o zaman büyük ihtimalle tamamlanmıştır. hafta sonu görüşme olmaz çünkü.
-
Arkadaşlar mülakat yeri ve zamanının açıklandığı sayfanın en altında 'Hes kodunuzun geçerlilik süresi 2 (iki) ay olmalıdır.' diye bir ibare var en az 2 ay demediği için yeni bir sadece 2 ay geçerli Hes kodu mu almalıyız yoksa daha uzun süreli mevcuttaki hes kodumuz da geçerli olur mu ?
-
@magicianrapsody bende süresiz kod var problem olmaz sanırım . büyük ihtimalle otele girişte aktif olarak hasta olup olmadığımızı kontrol edecekler onun için istiyorlar. en az 2 ay olması yeterli olur bence. muhakkak 2 ay olacak diye ısrar yoktur.
-
@Umutlu-bekleyiş çok sağol bilgilendirmelerin için bir de bu prim olayı tam olarak nasıl servis görevlisi olunca?miktar ne?bi yerde 12 000 prim duydum- tabi büyük olasılıkla pazarlamacıdır- bu da yılda iki kez prim alındığını düşünürsek 24 000 eder.doğru mu bu bilgi?
-
Arkadaşlar bu prim olayı tam olarak nasıl servis görevlisi olunca?miktar ne?bi yerde 12 000 prim duydum- tabi büyük olasılıkla pazarlamacıdır- bu da yılda iki kez prim alındığını düşünürsek 24 000 eder.doğru mu bu bilgi?
-
Yarın Uzman yardımcılığı mülakatları başlıyor, başarılar herkese. Lütfen mülakattan sonra mülakat tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Sorulan soruları paylaşırsanız sevinirim.