Halkbank Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, İç Kontrolör Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@onbaşı hep bu kurum yüzünden yani geç ya da erken çok mu zor net bir tarih söyleyip, kurumsal bir kuruma yakışır davranmak...
-
Hergüne bugun istifa edicem diye baslayip mesai bitimine dogru hafiften çöküyorum bu hafta aciklanir insallah
-
@lahzamm hocam bunu derseniz Halkbank'a büyük haksızlık yapmış olursunuz. 6-8 hafta hele de kpss ile alım yapan kurumların sonuç süreleriyle büyük haksızlık olur. 1-1.5 yıl Guy bekleyen insanlar var. Ekimde kurum sınavı yapıp Aralık'ta işe başlamak çok iyi bir süre. 1.5 yıl bekleyen arkadaşım var işe başlamasıyla müracatı arasında. Biz heyecanlıyız hala sınavı unutup aa böyle bir şeye başvurmuştum dimi diyen insan var. Yani süreç bence hızlı bile ilerliyor ki daha 7. haftanın içindeyiz. Sürenin zaten 4 haftası mülakatla geçti 3. haftadayız yani aslında. Evet çalışamıyoruz odaklanamıyoruz ama böyle bi ithama neden olacak kadar da değil bence.
-
@ozzoz hocam aslinda belirsizlik ve yipranmislik daha cok bu tepkilere neden oluyor. Burda herkes ne sinavlara ne mulakatlara girdi cikti, ozel hayatlarinda ne sikintilar yasadi Allah bilir, hepimiz oyleyiz ve burasi gordugum en seviyeli basliklardan biri oldugundan insanlar birbiri yerine mecbur halkbanka yukleniyor ne yapsin
-
@ozzoz kesinlikle katılıyorum. Hepimiz erkenden açıklanmasını süreçlerin bu kadar uzun olmamasını isteriz tabiki ama mülakatlar biteli daha anca 1 ay oldu son mülakat 24 Ekim de yapıldı. Kaymakamlık, hakimlik, sayıştay gibi neredeyse sürecin 1 yıl sürdüğü onlar kadar olmasada aylarca mülakat beklediğimiz kurum sınavlarına göre Kasım sonu açıklanır denmesi ve bu sürede açıklanıp iş başı yapılacağının söylenmesi üzerine kurumsallık olarak eleştirilmesini haksız buluyorum.
-
@matea Haklısınız hocam hepimiz aynı durumdayız herkesin stresinin farkındayım ne zamandır ilan gelmediğinin de. Ama hedefi doğru belirlemek önemli bence yani ben şaşkınlık içindeyim açıkcası Halkbank olmadı diyelim yarın herhangi bi ilan geldi işe başlamamız en erken Haziranken 3-4 hafta için kurumsallık vurgusu yapılması haksızlığına dayanamadım bende
-
@ozzoz kurumsal değil demedim aksine kurumsallığına yakışmadığını ifade ettim, sözümün arkasındaymda. o 1,5 yıl, uzayan süreçler diğer kamu kurumlarının ayıbıdır. Benim tek şikayetim net bir tarih verememelerdir. Siz bir yanlışı daha yanlış bir şeyle kıyaslayıp daha az yanlış oluşunu övüyorsunuz hayret ediyorum doğrusu...
-
@lahzamm evet kamu kurumlari maşallah bir alımı bir senede tamamlıyolar.sui misal emsal olmaz. hocama katiliyorum
-
@lahzamm hocam bin kişinin mülakatı için 3-4 hafta süre bence normal 800 kişinin geleceği söz konusu
-
Yani şimdi kamu kurumlarının hantallığından herkes şikayetçidir. Sadece işe alım sürecinden bahsetmiyorum, bir çok konuda kamu özel sektöre göre çok hantal kalıyor. Dolayısıyla işi rekabet üzerine kurulu bir bankanın diğer kamu kurumları ile kıyaslamak doğru sonucu vermez. Ayrıca mesele sürecin kısa ya da uzun sürmesi değil bilgi akışının sağlanmaması. Bu da arkadaşın dediği gibi kurumsallığa yakışan bir şey değildir.
-
@lahzamm hocam bin kişinin olduğu bir mülakat için 6-8 hafta dendi ve 7. haftadayız. 2 arkadaş buluşurken bile tam saatinde şu tarihte şu saatte buluşcaz diyebiliyor musunuz? bin kişinin mülakatı için verilen 6-8 hafta süresi normal değil mi. Ki bu yoğunlukta şu gün diye tarih bekliyoruz. Nerede gördünüz şu tarihte tam halledicez gibi bi açıklama. Olması gereken şeyleri tartışacaksanız konunuz yine yanlış
-
müfettişliği veya iç kontrolü kazanamayanlara, uzman yardımcılığı veya iç kontrolü nasıl teklif edecekler acaba.? ayrı bir duyuru mu yayımlanacak yoksa sınav sonucu sayfasında uzman şu pozisyonu kazandınız falan mı denilecek? geçen yıllardan bilgisi olan aydınlatabilir mi
-
Benim duyumum yine tutmadı. Herkesten çok özür dilerim. Yalan söyleyip burada kimseyi heyecanlandırmak istemedim. İsteyen arkadaşlara özelden arkadaşımla olan konuşma geçmişini atabilirim,ona güvendim yanıldım.
-
@yolosapiens caniniz sagolsun hocam. alistik artik duyumlarin tutmamasina:)
-
@kuantummk uzman yardımcılığından elenip gişe yetkilisini kazananlar için ayrıca duyuru yapmışlardı yaklaşık 10-15 gün sonra
-
@kuantummk duyuru sayfasında gördüğüm kadarıyla ayrı bir başlıkta 'uzman yardımcısı alımına katılıp servis görevlisi olarak alınacak kişilerle ilgili duyuru' gibi bir şey görmüştüm yani sanıyorum bu şekilde ayırıp açıklıyorlar
-
@kuantummk hocam uzun zaman geçti ama yanlış hatırlamıyorsam sonuç açıklama ekranında uzman yardımcılığı pozisyonu için uygun görüldünüz gibi bi yazı görüntülediler diye biliyorum.
-
@ozzoz bende okudum böyle bir yazı sonuç açıklama sisteminde belirtilmiş
-
@ozzoz 800 kişinin geleceği diyorsunuz hatta 800 değil 1040 kişi sadece bu mülâkat sonuçlarını bekliyor. Bunların en az yarısı guy a başvurmuştur. Şahsen ben de başvurdum bu olursa gitmeyeceğim ama benim yüzümden birisi yazılaya kalamadı. Diğerlerini de düşünürsek bunun dışsal maliyeti 800 kişinin hayatıyla söz konusu değil beyefendi daha fazla.. Olması gereken konusan da yanlış bir şey söylemedim. Bir yerde olması gereken tartışılıyorsa, vaziyet olması gerektiği gibi olmadığı içindir. Daha iyi kamu hizmeti talep etmek, kimseye yapılan bir haksızlık değil, bizim en doğal hakkımızdır..bizim yaptığımız da budur.. Bilgi akışı sağlanırsa kimsenin tarihle bir sorunu olduğunu sanmıyorum.. bunu iki arkadaşın buluşmak için sözleşmesiyle kıyaslamanız kamu kesiminin ciddiyetine, bakış açınızın ne kadar gülünç olduğunu ortaya çıkarıyor. Sizinle daha fazla tartışmayacağım.
-
@lahzamm diğer kamu kurumları hantal kalıyor kesinlikle ama kaymakamlık, Sayıştay şık, hakimlik 3 spesifik meslek. Onların süreçlerini diğer kamu kurumlarıyla bile karşılaştırmamak lazım bence onların süreci çok farklı ama bankaların süreci yürütürken gerçekten biraz daha bilgi akışına uygun yönetmesi gerekli diye düşünüyorum. Kamuda da işe alımlar sıkıntılı özelde de maalesef.