21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@city-of-justice ustat, 17 doğru ağırlıklı neydi demek istedim. benim tarih iyi artısı olur mu diye kendi kendime araştırıyorum
-
@city-of-justice bu arada yazmayı unuttum. tebrik ederim.
tabiki herkesi:)
-
59 60 ve uzeri alan yapan arkadaslaer gelir mi diye lütfen yazmayınız yuzde 99 mulakattasiniz 18 gygk nin altina dusmezseniz sorun yok, ayrica tek tek okudum sanki baya trol var , ayrica tavsiyem yazilanlara gruplara online egitimlere aldiris etmeyin sagdan soldan duyduklaryla yorum yaparlar durduk yere ortam gerilir strese girersiniz, ucan kaçanlar olur elbette yuksek yapanlar olur moralinizi bozmayin gecen sene 24 54 300. Oldu bu sene daha zordu daha dusuk olur tahminimce ozellikle gygk cok zordu ve idari kismi...
-
@city-of-justice, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
@sgkemekcisi Gecen senenin kopyası olarak görüyorum. Ne çok zordu ne çok kolaydı. Geçen yıl kamu hukuklari zorlamislardi bu sene de hmk, vergi, borçlar gibi özel hukuklar zordu. Mat, türkçe ve tarih her zamanki gibi zordu. Dikkatimi çeken vatandaşlık kısmından da Çakar oldular 2 senedir. Anayasa şikayeti ilk kez duydum.
Anayasa şikayeti kavramını ilk kez duymuşsun ama dün kesin hükümlerle konuşarak cevabın soyut norm denetimi olduğunu iddia ediyordun.
Dünden beri başlığı resmen işgal edip sürekli insanlara durduk yere sataşıyorsun. İnsanlar buraya senin sataşmalarını okumak için gelmiyor. Burayı daha fazla gereksiz yere işgal etme bence.
Yönetim artık gereğini yapmalı! @Antimülakat @paretowilfredo -
@zephead alan ağırlıklı güzel yapmışsınız olacağını düşünüyorum inşallah. sapmaların nasıl geleceği belirsiz kimse de bilemez zaten beklemekten başka çare yok
-
@city-of-justice Gk- gy 14 alan 30-30 ss mucizesi yaşarmıyım inatçı kardeş
-
@necipuysalll Ustat, 58 alan ( medeni 3, ceza 2 ve gerisi iktisat) 19 türkçe matematik batırmıştı. ama tarih 10/12 şansımız var mı ciddi ciddi
-
@adanalı yuksek ihtimal sonlardan girersiniz hocam
-
@müptela69 Alanın çok güzel ama gygk baya kötü keşke 5 soru daha yapsaydiniz garantiydi. Hayirlisi olsun kardeşim. Alanın bu kadar mükemmelken bırakma asla seneye %100 kazanirsin:)
-
@city-of-justice kardeş 2019 yapilan forum konusmalarina baktim bizim gibi 61 18 yapan adam 284. Olmuş 2019 daha yüksektir siralamasi muhtemelen
-
@city-of-justice geçen yıl gk-gy 21 bu sene 14 5 Doğru soruyu silip yanlışa çevirdim anladım ki herşey nasip vakti gelmeden olmuyor
-
@necipuysalll, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
@adanalı yuksek ihtimal sonlardan girersiniz hocam
saolun, kalalım da önemli değil :)))
-
@müptela69 ben bu durumu hakimlikte 4 senedir yasiyorum tek sen degilsin. Umarim biyerde çalışıyosundur yoksa psikolojisi ağır gece uykularım kaciyodu bi zamanlar benim
-
@alp9292 2019 yılında mı 284. olmuş yoksa sıralaması daha mı iyi pek anlayamadım. Zannimca bizi 225-275 aralığında bekliyorum.
-
@city-of-justice 2018 sinavinda 18-61 yapan 284. Olmuş .
2019 da ayni dogru sayisi daha üst siralara yerlestirmistir diye düşünüyorum bende.
Biz kiritik durumdayız yani kesin olarak sevinecek bi halimiz yok açıkçası digerlerine bağlı durum. -
@alp9292 Kardeşim için rahat olsun 2018 baz alma çünkü 2019 yılından itibaren ss puanlama sistemi değişti zaten. Alanımız çok kuvvetli önemli olan da bu. 55-25 yapan nasıl giriyorsa biz de 61-18 yaparak ondan daha üst sıralarda gireriz:) Tecrübeli arkadaşlar da teyit ediyor zaten.
-
@alp9292 henüz atanamadık kardeşim sabrediyoruz bakalım hakkımızda hayırlısı belki nasibimiz başka yerdedir çalışmaya devam.
-
30 ortak alan
30 idari
24 gk-gyHepimiz için hayırlısı olsun arkadaşlar.
-
@city-of-justice evet değişmiş hesaplama yöntemi. Iyimserlestirdin benide insallah olur gönlümüzdeki
-
ALINTIDIR
Son 4 idari yargıyı dereceyle kazanmış birisi olarak sınavın zorluk derecesi hakkında fikir vermek adına kişisel düşüncemi paylaşmak istedim.
1-GK GY kısmı geçen yılla kıyaslanmayacak kadar yalındı, geçen yıl 6 soruluk Türkçe’de bile 2 soru çok tartışmalıydı. Geçen yıl tarihe çalışarak giren birisi bu yıl çalışmadan daha fazla net yapabilirdi. Dil ve tarih sorusu dışında klasik ÖSYM formatı tarih sorularıydı.
2-Ortak alana gelince açık konuşmak gerekirse ilk kez Anayasa’da sorularda tereddüt ettim, doğrudan bilgi gerektiren sorular vardı.
3-İdare, iyuk normalden daha az detaylı genel bilgilerle yapılacak sorulardı.
4-Hmk ise şuana kadar yanlışsız yaptığım tek sınavdı, daha kolayı olamazdı diye düşünüyorum. Hiç çalışmadan sadece şıkların ifade tarzına göre yapılacak sorular vardı.
5- Medeni hukuk sınavlarda en çok zorlandığım alandı yine değişmedi 8 yanlışımdan üçünü buradan yaptım. Bu alanda ciddi yetersiz olduğumu düşünüyorum. Bu sınavda da üç soruda çok zorlandım.
İdari yargı alanına gelince;
6-Borçlar hukukuna gelince genel olarak yine kolay ve yüzeysel olduğunu ancak geçen yıla göre bir tık daha zor olduğunu düşünüyorum.
7- Ceza için şuana kadar girdiğim en kolay sınav olduğunu net olarak söyleyebilirim. Kılçıklı bir tane bile soru yoktu. Tecrübeliler bilir her yıl suçluların iadesiyle ilgili bir soru hep tartışılmış ve davalık olmuştur. Geçen yıl veya önceki yıl çıktığımda bile kanunu açıp cevabını bulamamıştım. Bu yıl adalet bakanlığını sormuşlar başka bir şey dememe gerek yok sanırım.
8- Vergide 14 sorunun en az 10 u üniversitedeki vize/final sınav hazırlıklarından kalan bilgi kırıntılarıyla hatta hiç bilgisi olmayan birisinin bile şıklardan 7-8 soruyu yapabileceği bir sınavdı. Kalan 4 sorunun ortalama standartta olduğunu düşünüyorum.
9- İktisat maliyeye gelince bence şuana kadar girdiğim sınavlarda en çok zorlandığım sınavdı diyebilirim. Geçen yıl hiç çalışmadan 7/7 yapmıştım. Bu yıl yorumla yapılabilecek tek soru dahi yoktu. Net bilgi gerektiriyordu. Benim gibi 10 yıl önce mezun olmuş birisin talep fonksiyonunu, marjinal tüketim oranını, piyasa denge durumunu yapabilmesi çok zordu. Bu yüzden iktisat maliye kısmının en çok sapma getirecek alan olarak görüyorum. Eski sınavlarda hiç bilmeyen bile 2,3 soru yapabiliyordu.
Sonuç olarak geçen yıla göre sınavın en azından aynı netlerde kalacağını belki 1,2 net yükselebileceğini düşünüyorum.
Daha düşük kapatacağını düşünmüyorum.
En büyük temennim sınavı liyakatıyla, ehliyetiyle ve emeğiyle en çok hak eden insanlar kazansın, bu bağlamda devlet-millet olarak hep beraber kazanalım