21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@trkunc Alt vasiyet net kardeşim.
-
@jasisss iktisat ve gk gy biraz daha zordu evet ama ortak alan daha kolaydı o yüzden 79-80 diyorum ben altına inmez bence ama yinede belli olmaz
-
@city-of-justice gitti o zaman bi soru daha sağolun...
-
@trkunc 80 yapan çok rahat mülakatta olur her zaman idari hakimlik için değişmeyen kuraldır. Önemli olan aşağıya ne kadar sarkacağıdır. Bana göre 78 altı sonuçlar açıklanana kadar uykusuz geceler geçirebilir, stres had safhaya çıkabilir, cok heyecanlı bekleyiş geçirecekler. 78 ve üstü mülakat hazırlığına başlasın kişisel analizim bu yönde.
-
@city-of-justice evet 80 üstüne çıkmaz net. 80 yapanlar rahat olsun.
-
Medeni hukuktaki kadın için 300 günlük iddet süresi içerisinde çocuk doğurursa evlilik geçerli hale gelir. Çünkü bu süre zarfında çocuğu doğurması iddet süresinin kalkmasını sebebiyet veriyor.
-
@city-of-justice
çocuk doğmasına gerek yok hocam. iddet mühleti kesin olmayan evlenme engellerinden. yani evlilikten önce tespit edilirse evliliğe engeldir. ancak evlilik kurulduktan sonra ortaya çıkarsa evlilik geçerlidir.
soruda evlilik geçerlidir olacaktı. -
bir şey soracağım likidite etkisini nereden çıkardını anlamadım. merkez bankası para arzını azaltıyordu.. likidite etkisinde ise para arzı artıp faizlerin düşmesine neden olmasıdır. o soru kesin olarak dışlama..
diğer taraftan alt vasiyet sorusu da hatırlamıyorum bir mirasçısına mı bir ödev yüklüyordu yoksa başka bir vasiyetçiye mi bir ödev yüklüyordu?
-
@kamuadayı Kardesim kanunda yazıyor iddet süresi içerisinde eski eşiyle evlenirse ya da çocuğunu doğurursa süre kalkar. Mutlak bir evlenme engelli değil ama tam da evlenme serbestiyeti vermiyor. Belki şarta bağlı izin verilmiş o da çocuk doğarsa yapacak bir şey yok diyerek hakim iddet süresini kaldıracak ve evliliği geçerli hale getirecek. Tam serbestiyet olsa niye 300 gün bekle desin kanun
-
@kamuadayı
Cevap evlilik geçerlidir olan şık doğru şıkkı soruyordu bunu direk konu anlatımında çalışırken görüp üzerinde durmuştum eminim -
@jasisss Ya kardeşim sen piyasadan parayi çekiyorsun ilk tepki faiz artışı ile olur şu an olduğu gibi ve bu ilk tepki olan faiz artışı piyasadaki likitideyi kestiğin içindir. Dışlama maliye politikası ile olur.
-
@jasisss
likidite etkisinde mutlaka faiz düşecektir diye bir durum yok hocam. para politikasının faiz üzerindeki etkisini ifade eder. faizi artırıcı yönlü de olabilir yani. -
@jasisss dışlama etkisi sadede maliye politikasında olur diye biliyorum o yüzden onu elemiştim ben . Ama likidite etkisi de para arzı artışının milli geliri etkilememesi diye biliyordum soruda para arzını arttırmıyordu o yüzden likidite etkisini de işaretlemedim:))
-
@city-of-justice hocam soruda taraflardan birisi sözleşme yapılmasını isteyebilir diyordu yani kesinlik yok. Ikisi de isteyebilir aynı anda istemelerine gerek yok. Ben de soruyu yanlış yaptım ama cevap düzenleme ve onaylama biçiminde yapılması şıkkı olacaktı. Sadece düzenleme şeklinde yapilabilir
-
@vi̇nni̇e-jones Yanlış yapmışsın kardeşim iddet süresinin koşulları içerisinde çocuğu doğurması var. Çocuk doğarsa iddet süresi kalkar ve evliliği geçerli hale getirir. Ünlü bir dizi oyuncusu var Pelin Karahan ordan aklıma geldi bu ünlü oyuncu eski eşiyle boşanma davası devam ederken hamile kalmış ve iddet süresi içerisinde içerisinde çocuğu doğurarak evlilik geçerli hale geldi magazin dünyasına yansımıştı
-
@city-of-justice iddet süresi içinde bir şekilde evlenilirse evlilik geçerliliğini korur
-
@tnj Taraflardan birisi sözleşme yapılmasını ister vardı. Diğeri taraflardan ikisi de sözleşme yapılmasını ister diyordu. Ön sözleşmede taraflardan ikisi de sözleşme yapılmasını ister kanunda birebir yazıyor. Ancak taraflardan birisi satış sözleşmesini ister demesi yanlıştır.
-
@city-of-justice
Aynen cümleyi yazıyorum çok çok eminim iddet süresinde her nasıl olursa evlilik gerçekleşirse bu evlilik geçerlidir kuralın istisnası yani çok eminim cevap bu başkası olamaz çoçuk doğurmak şart değil hamile olmadığını da ispatlayabilir ayrıca eski eşiyle evlenirse de iddet süresini beklemez bunlar dışında iddet süresinde evlenilmez. Ama her nasıl olursa evlilik gerçekleşmisse bu evlilik artık geçerlidir. Bunları çok net kaynaktan okudum soru da çözdüm bu konu hakkın da kaynak da themis olması lazım -
@city-of-justice taraflardan biri veya ikisi isteyebilir onaylanma biçimde olan şık olmalı cevap
-
@vi̇nni̇e-jones
öyle hocam. kesin olmayan evlenme engelleri evlilik birliği kurulmadan tespit edilirse evliliğe engel teşkil eder. ancak birlik kurulduktan tespit edilirse evlilik iptal edilmez geçerli olur. iddet mühleti de kesin olmayan evlenme engellerindendir bulaşıcı hastalık vb gibi.
çocuğun doğması iddet mühletini keser vb etkileri var ancak doğrudan bu soru ile alakalı değil.