21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@city-of-justice
kardeşim madem kanunu o kadar iyi okudun madde 154 ü de biliyorsundur heralde. o maddeyi de okumanı tavsiye ederim. maddeye göre iddet mühletini beklemeden evlenmek iptal sebebi olamaz.
anlamadığın konu şu;
bahsettiğin doğum gibi durumlar iddet mühletini keser evet. kanun da böyle söylüyor. ancak evlenmenin geçerli olması için sürenin kesilmesine gerek yok yani bu sebeplere de gerek yok
kesin olmayan evlenme engelleri konusuna tekrar bakmanızı ve bilgilerinizi tazelemenizi öneririm.
ayrıca şunları da söyleyeceğim.. doğru yaptığınız halde sebebinde bu kadar inatçı olmanıza anlam veremiyorum açıkçası. burada doğru bildiğini söyleyen arkadaşlara karşı üslubunuzda da sıkıntı görüyorum. bana kalırsa bir hakimde bulunmaması gereken durumlar bunlar. biraz daha sakin olun kaldıysanız mülakata tadını çıkarın.
bu soru hakkında başka yorum yapmayacağım çünkü zaten cevaba başka birşey diyen yok -
@city-of-justice kardeşim bilmiyorsun, bari millete üst perdeden ayar vermeye kalkma. Çok komik gözüküyorsun. Git önce o çok lafını ettiğin kanunun 154. Ci maddesini oku. butlani gerektirmeyen hallerden birisinin iddet süresi içinde evlenmek mıymış degil miymiş gorursun
-
@city-of-justice
kardeşim madem kanunu o kadar iyi okudun madde 154 ü de biliyorsundur heralde. o maddeyi de okumanı tavsiye ederim. maddeye göre iddet mühletini beklemeden evlenmek iptal sebebi olamaz.
anlamadığın konu şu;
bahsettiğin doğum gibi durumlar iddet mühletini keser evet. kanun da böyle söylüyor. ancak evlenmenin geçerli olması için sürenin kesilmesine gerek yok yani bu sebeplere de gerek yok
kesin olmayan evlenme engelleri konusuna tekrar bakmanızı ve bilgilerinizi tazelemenizi öneririm.
ayrıca şunları da söyleyeceğim.. doğru yaptığınız halde sebebinde bu kadar inatçı olmanıza anlam veremiyorum açıkçası. burada doğru bildiğini söyleyen arkadaşlara karşı üslubunuzda da sıkıntı görüyorum. bana kalırsa bir hakimde bulunmaması gereken durumlar bunlar. biraz daha sakin olun kaldıysanız mülakata tadını çıkarın.
bu soru hakkında başka yorum yapmayacağım çünkü zaten cevaba başka birşey diyen yok -
@rush1776 Ya kardeşim şiklarin birinde çocuk doğarsa evlilik geçerlidir diyordu. Diğer şıkta evlilik geçerlidir diyor. Türk Medeni Kanunu baktığın zaman iddet süresi içerisinde evlenemezsin diyor ancak belli koşullar gerçekleşirse olur diyor o şartların içerisinde kanunda yazdığı gibi çocuk doğarsa şartınin gerçekleşmesidir. Fazla uzatmaya gerek yok. Türk Medeni Kanunu yeteri kadar açık 132. madde çocuk doğarsa evlilik geçerli hale gelir.
-
@city-of-justice
ha o şıkkı işaretlediyseniz yanlış hocam. evlilik geçerlidir olacak sadece. 132 madde açık da 154. madde gizli anlam mı ifade ediyor -
@kamuadayı Ya kardeşim TMK 132.madde o kadar açık ki eğer ki iddet süresi içerisinde evlilik tamamen serbest olsaydı 132. maddede:
“-Evlilik sona ermişse, kadın, evliliğin sona ermesinden başlayarak üç yüz gün geçmedikçe evlenemez.-Doğurmakla süre biter.
-Kadının önceki evliliğinden gebe olmadığının anlaşılması veya evliliği sona eren eşlerin yeniden birbirleri ile evlenmek istemeleri hallerinde mahkeme bu süreyi kaldırır.”
-
@city-of-justice
peki hocam daha ne diyelim açıklanır yakında. başarılar diliyorum -
@city-of-justice yaa hee deyin geçin...birazdan cevaplar açıklanınca görecek neyin doğru ,neyin yanlış olduğunu..
EVLİLİK BİRLİĞİ KADININ 300 GÜNLÜK İDDET SÜRESİ İÇİNDE BİR ŞEKİLDE YAPILMIŞSA, YAPILAN EVLİLİK "GEÇERLİ" OLUR...NOKTA.. -
@kamuadayı TMK 132. Madde :“-Evlilik sona ermişse, kadın, evliliğin sona ermesinden başlayarak üç yüz gün geçmedikçe evlenemez.
-Doğurmakla süre biter.
-Kadının önceki evliliğinden gebe olmadığının anlaşılması veya evliliği sona eren eşlerin yeniden birbirleri ile evlenmek istemeleri hallerinde mahkeme bu süreyi kaldırır.”
Güzelce oku kardeşim. Halen yanlışında ısrar ediyorsun -
@city-of-justice
Ben yanlışımı ikrar etmedim eksiğim olabilir dedim kanun dan çalışmadığım tek ders medeni kanun ben sınava kanun çalışarak girdim sadece medeni kanun çalışmadım -
@rkorkmaz Göreceğiz kardeşim TMK 132.MADDE “-Evlilik sona ermişse, kadın, evliliğin sona ermesinden başlayarak üç yüz gün geçmedikçe evlenemez.
-Doğurmakla süre biter.
-
@vi̇nni̇e-jones
Ayrıcam iddiam yüzde 100 olmasa da themis in böyle net bir hata yapacağını zannetmiyorum medeni kanunda 1000 den fazla madde var belki kaçırdığımız yerler olabilir -
@kamuadayı Noldu kardeşim TMK 132. Maddeyi görünce geri vites dimi
TMK 132. Madde :“-Evlilik sona ermişse, kadın, evliliğin sona ermesinden başlayarak üç yüz gün geçmedikçe evlenemez.-Doğurmakla süre biter.
-
@city-of-justice yahu senin hukukun h'sinden anlamadığın çok net. Kanun iddeti, şekil sartlarini belirlemis, tamam. Ama evlilik ciddi bir kurum olduğu için bu tip DAHa az önemli şeylere aykırılık olsa da evliliği geçerli sayıyor. 154 oku 155 oku görürsün. Sahitsiz evliliği bile geçerli sayarım diyor kanun 155te. Keza 154 te iddet süresi içinde evliliği de geçerli sayarım diyor. Tartışılacak bir durum yok.
Birazdan sorular açıklanacak. Geçerli evlilik cevabını görünce gelip buraya özür dileyecek misin? Ayrıca taşınmaz satış vaadi sorun da yanlış. Kesinlikle onaylama ve düzenleme olan sık olacak onun cevabı. Onaylama şeklinde satış vaadi yapılamaz noterde.
-
@city-of-justice dostum kanunu okuduğunu iddia ediyorsun. Yanlış yapabiliriz düşünebiliriz hatırlayabiliriz insanız ama sen her soruda üstten üstten yanıt veriyorsun amacın ne bilmiyorum.
Kanunda 132.madde iddet süresini veriyor ve diyorki çocuk doğarsa "süre" biter. Ya da mahkeme "süreyi" kaldırabilir. Burada iddet süresinin nasıl kalkacağı yazıyor. Süre içinde evlenilmesi düzenlenmiyor.
Kanunun 145.maddesinden itibaren mutlak butlan, nısbi butlan ve kanuna aykırı olmasına rağmen geçerli durumlar anlatılıyor.
Kenar başlığı "Butlanı gerektirmeyen sebepler" olan Madde 154 "Kadının bekleme süresi bitmeden evlenmesi geçerlidir." diyor ve herhangi bir şarta bağlamıyor.
Kanun kanun diyorsun aç oku tekrar konuşalım.
-
@vi̇nni̇e-jones Ya themis geçen yıl kaymakamlık sınavında Konya Ovası Projesi sorusunda milleti yaktı. sen neyden bahsediyorsun. Kaymakamlık sınavını geçen yıl girenler bilir KOP sorusunu themisten çalışanlar yandı:)
-
@city-of-justice o soru kimseyi yakmadı yalan yanlış bilgi verme. O soruda hangisi kop da değildiri sordu tüm şıklar kopta vardı. Ve ösym sonuçları açıklamadan soruyu iptal etti.
Hem küstahsın hem de yalan söylüyorsun.
-
Bakalım Bi açıklansın da inşallah ben muallakta soru bu sınavda görmüyorum belki 3 veya 4 tanedir çoğu kişi kalan sorularda hem fikir bence
-
@azy “-Evlilik sona ermişse, kadın, evliliğin sona ermesinden başlayarak üç yüz gün geçmedikçe evlenemez.
-Doğurmakla süre biter.
Ya kardeşim ilk maddeyi okusana "300 günlük bekleme süresi içerisine evlenemez" diyor ve alt tarafta şartları sıralamış zaten ve bu şartlarla iddet süresi kalkar ve evlilik geçerli hale gelir:)
-
@city-of-justice
geri vites mi allah aşkına bu nasıl üslup ya. biz de şurda vaktimizi harcıyoruz arkadaşa doğrusunu açıklamak için. kusura bakmayın da hocam böyle bir zihniyetle hakim olmak...
yukarıda sebeplerini açıklamışım güzelce insan gibi ayrıca madde 154 demişim. o madde hakkında tek kelime etmiyorsunuz geri vites diyorsunuz
ne diye zaman harcıyorsam böyle bir kafaya iyi günler hocam etiketlemezseniz beni sevinirim. idaride iibflilere neden önyargı olduğunu biraz anladım gibi