21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
Kaymakamlık sınavı Ankara dışında da yapılacak. Bu sınav için de aynısı olur umarım.
-
İcra ilanı resmi gazetede yayımlandı. Ankara dışında da olacak. Muhtemelen hakimlik de Ankara dışında olacaktır.
-
Medeni hukuk’a Tahsin Zapata’nın ( Savaş altın seri) 26. baskısından bakıyorum,yani Nisan 2020 baskısı. Geçtiğimiz günlerde yeni baskı gelmiş. Medenide değişiklik olup olmadığını bulamadım,cok araştırdım. Nisan baskısı iş görür mü?
-
@malthus76 Görür tabiki. Sanmıyorum herhangi bir değişiklik olduğunu. Ki medeni bu idare veya usüller gibi kolay kolay değişiklik olmaz zaten.
-
Kaymakamlık ve icra müdürlüğü sınavlarından sonra hakimlik sınavı da sadece ankarada değil de diğeri büyükşehirlerde yapılır mı?
-
Arkadaşlar bazı sınavların diğer illerde de yapılmasının gerekçesi hepimizin de bildiği gibi korona. Vaka sayıları artıyor ve istenilen durumdan uzaklaşıyoruz.
Doğal olarak hangi sınavın diğer şehirlerde de yapılıp yapılmayacağını merak ediyorsanız sınav tarihinin denk geldiği zaman aralığında hastalığın seyrine bakmak gerekecek. Ciddi iyileşme olursa yapılmaz, olmazsa yapılır.
İdari hakimlik özelinde 2 ayda ciddi bir ilerleme kaydedileceğini düşünmüyorum hatta vaka sayısı hava durumu ile birlikte artacaktır. O nedenle yüksek ihtimalle yapılır. -
Arkadaslar vergi usul hukuku cozumlu guzel anlatan soru bankasi var mi
-
@mystery hocam mesajlarınızı kontrol edebilir misiniz rica etsem
-
Arkadaşlar müessir çıkmış hakimlik soruları için PDF si olan var mı?
-
Arkadaşlar müessir ve özgün adlı kaynakları kullanan var mı ?Memnun musunuz?Açıklamaları uzun mu bu kaynakların?
-
@kendinehakime özgün soru bankasını çözüyorum şu an. Her alandan 100 soru var. Çözümleri ayrıntılı ancak bana soru sayısı az geldi. Müessir çıkmış soru kitabını ise beğendim.Hakimlik orijinal soruları var ve çözümleri ayrıntılı tavsiye ederim.
-
İcra müdür yrd sınavı Ankara dışında 14 büyükşehirde yapılacak hakimlik için de bu şekilde olur mu ya sizce?
-
Arkadaslar vergi usul hukuku cozumlu soru bankasi bildiginiz guzel anlatan var mi
-
@malik matrah iyidir hocam tavsiye ederim
-
@karar tesekur ederim hocam
-
@RootofAllEvil hocam vaka sayısında azalış dahi olsa vakayı en az seviyede tutmak için farklı şehirlerde yapacaklarını düşünüyorum
-
Arkadaşlar türķçeden dilbilgisi çıkıyor muydu?Sözel mantık dışında hangi konulardan sorumluyuz?6 soru çıkacak ne önerirsiniz?
-
@zenginmemur dil bilgisi gelse de 1 günde halledilebilecek bir şey bence. ilkokuldan beri gördüğümüz kurallar. türkçede artık dil bilgisi değil, odaklanma gerektiren, anlama gerektiren paragraflar belirleyici oluyor. yapabilirseniz eğer boş vakitlerde edebi kitap okumak, teknik yazılar okumak fayda sağlayabilir. kpssde gördük. paragraflar da değişti artık teknik makalelerden sorular geliyor. türkçeye de çalışacaksanız eğer bence paragrafa yönelin. bunun da bir taktiği yok. mesele kitap okumak ve anlama gücünü geliştirmek.
-
arkadaşlar bu transkripti her sene göndermeye gerek var mı biliyor musunuz
-
@zephead her başvuruda gerekli hocam .